Δίκη Καμπανού: «Ο Άλκης είχε παντού αίματα», είπε ο 7ος κατηγορούμενος – «Κοκκάλωσα από την ένταση«, δήλωσε ο 8ος

H δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Με τις απολογίες του 7ου και του 8ου κατηγορουμένου ολοκληρώθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης άλλη μια μέρα εκδίκασης της υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 ο Άλκης Καμπανός με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Όπως και ο 6ος που απολογήθηκε νωρίτερα σήμερα, οι δύο νεαροί ζήτησαν «συγνώμη» από τους γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου.

7ος κατηγορούμενος: «Είδα πολλά αίματα»

Ο 22χρονος είπε πως είδε τον Άλκη μέσα στα αίματα ενώ ανέφερε πως ήθελε να σώσει τον φίλο του που είχε χτυπηθεί αλλά του επιτέθηκε επειδή νόμιζε πως θα τον χτυπήσει.

Σύμφωνα με το thestival.gr, o κατηγορούμενος αρχικά τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ και ότι δεν ήταν μέλος του.

Μετά, περιέγραψε τις στιγμές πριν τη δολοφονία του Άλκη.

«Ήμουν στο σπίτι μου στην Τούμπα, μου έστειλε μήνυμα ο φίλος μου, ένας εκ των κατηγορουμένων και κατά τις 22:00 έφτασα στον σύνδεσμο. Είχε καμία 20αρια άτομα. Κάποια στιγμή συζητήθηκε το επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο και κάποιος είπε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στη Χαριλάου. Δεν γνωρίζω ποιος το είπε. Δεν είχα ξαναπάει σε κάτι αντίστοιχο. Ήταν κοινή απόφαση. Είχα στο μυαλό μου να κυνηγήσουμε κάποιους, να μας χτυπήσουν και να τους χτυπήσουμε. Ο καθένας είχε την ευθύνη του εαυτού του. Δεν πήρα τίποτα απολύτως, δεν είδα κάποιον να παίρνει κάτι».

Σχετικά με την επίθεση στην Χαριλάου δήλωσε:

«Κατέβηκαν τρία άτομα από το Citroen και μας έκαναν νόημα να περιμένουμε. Ο 2ος κατηγορούμενος μας έκανε νόημα. Δεν είχα καταλάβει τι συνέβαινε. Δεν ήξερα αν ήταν Αρειανοί τα παιδιά. Τρία άτομα κατέβηκαν από το Polo. Έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησε η συμπλοκή. Αν έβλεπα να κρατούν όπλα δεν θα πήγαινα στη φασαρία. Μετά έμαθα ότι υπήρχαν δρεπανια και μαχαίρια. Νόμιζα ότι όλοι πήγαν με τα χέρια τους. Είδα κάποιους να τρέχουν και να χτυπιούνται.

Ήμουν πολύ μακριά. Μετά πήγα εγώ και ένας άλλο στο περιστατικό. Πήγα να μαλώσω. Είδα κάτω στη γωνία 3-4 άτομα και ένα παιδί ξαπλωμένο κάτω. Είδα τον 2ο κατηγορούμενο να κρατάει ένα παιδί. Είδα τον 2ο να μαχαιρώνει έναν από τους φίλους του Άλκη. Σοκαρίστηκα, δεν πίστευα ότι κάποιος θα μαχαίρωνε εκείνη τη στιγμή. Έδωσα μια μπουνιά στο πρόσωπο στον έναν από τους φίλους του Άλκη. Είδα πολλά αίματα. Είδα κάτω το παιδί, σοκαρίστηκα και ξεκίνησα να φεύγω. Άκουσα να λένε πάμε, πάμε».

Στη συνέχεια είπε:

«Τους είπα ότι είδα πολλά αίματα. Είδα μόνο ένα ξύλο που κρατούσε κάποιος αλλά δεν το χρησιμοποιούμε. Δεν είδα αλλά αντικείμενα. Είδα στιγμιαία και ένα μαχαίρι. Μετά γυρίσαμε στον σύνδεσμο. Με το μηχανάκι μου πήγα σπίτι».

Η Εισαγγελέα ρώτησε τον νεαρό για το κινητό του και απάντησε πως το είχε στην μπαγκαζιέρα του δικύκλου του. Όμως, σύμφωνα με την Εισαγγελέα και μετά την άρση απορρήτου, προκύπτει ότι υπήρξε τηλεφωνική κλήση, κάτι που αρνήθηκε ο κατηγορούμενος.

Δείτε τι είπε ο 6ος κατηγορούμενος:



8ος κατηγορούμενος: «Κοκκάλωσα»

Την στιγμή που συνειδητοποίησε που βρισκόταν και τι θα έκανε και την αντίδραση του περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου ο 8ος κατηγορούμενος.

Το thestival.gr αναφέρει πως ο 20χρονος ξεκίνησε λέγοντας πως είναι οπαδός του ΠΑΟΚ τα τελευταία 2-3 χρόνια και ανήκει στον σύνδεσμο «Μακεδόνες».

Την ημέρα της δολοφονίας βρέθηκε στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού για να παρακολουθήσει τον αγώνα βόλεϊ ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και έστειλε μήνυμα στον έβδομο κατηγορούμενο, με τον οποίο ήταν φίλοι, προκειμένου να έρθει για παρέα.

«Κάποια στιγμή άκουσα από κάποιον για ένα συμβάν στο Ωραιόκαστρο, αλλά δεν έδωσα καμία σημασία, όπως και συζητιόταν να πάμε στη Χαριλάου, όπου και όπως γνωρίζετε πήγαμε. Παρόλα αυτά, δεν έχω συμμετάσχει ξανά σε οπαδικό περιστατικό».

Όσο για το τι έγινε όταν έφτασαν στην οδό Χαριλάου και είδαν τον Άλκη και την παρέα του:

«Εμείς από το δεύτερο όχημα, παραμείναμε στο αυτοκίνητο και περιμένουμε τους δικούς μας να βεβαιωθούν ότι πρόκειται για οπαδούς του Άρη. Τότε, ξεκίνησε η συμπλοκή, και έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, βγήκαμε από το αυτοκίνητο. Εγώ έφτασα στην μπροστινή πλευρά του, ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο όχημα. Ναι, πήγαμε να μαλώσουμε, αλλά όταν είδα ότι υπάρχει τόση ένταση και φωνές, άλλαξα γνώμη και έλεγα “που πάω; Τι θα πάω να κάνω; Για ποιον λόγο;” και μετά κοκκάλωσα».

Όπως υποστήριξε είχε την εικόνα ότι όσοι βρίσκονταν στο σημείο μάλωναν μεταξύ τους, όχι όμως κάτι παραπάνω.

«Δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος είναι ποιος. Είχα δει μόνο τον πέμπτο κατηγορούμενο και ήταν και αυτός κοκκαλωμένος. Δεν έκατσα αρκετό χρονικό διάστημα έξω από το αυτοκίνητο. Όταν επιστρέψαμε στα οχήματα, κάποιος μου είπε ότι κάτι συνέβη, και ότι είδε αίματα. Δεν ρώτησα περισσότερα γιατί αγχώθηκα, οπότε γυρίσαμε στον σύνδεσμο και πήρα την μηχανή μου και γύρισα σπίτι».

Όπως είπε όταν το ίδιο βράδυ έμαθε τι συνέβη «του κόπηκαν τα πόδια».

«Δεν ήξερα τι να κάνω, δεν κοιμήθηκα, έφυγα από το σπίτι για να μην καταλάβει τίποτα η γιαγιά μου και πήγα σε έναν φίλο μου. Δύο μέρες πριν με συλλάβουν, κατάφερα να της το πω, αλλά δεν μπορούσα να την βλέπω έτσι. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω».

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Δευτέρα.

Δείτε την σπαρακτική παρέμβαση της μητέρας του Άλκη στην απολογία του 6ου κατηγορούμενου:



Δείτε επίσης:

Συγκλονιστικό ξέσπασμα της μητέρα του Άλκη: « Ο γιος μου δεν θα πάρει πτυχίο» – Ποιον είδε με μαχαίρι ο 6ος κατηγορούμενος

Δίκη Άλκη Καμπανού: Απολογούνται οι 12 κατηγορούμενοι που επέβαιναν στο δεύτερο όχημα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This