Νοσηλεύτρια για Ρ. Πισπιρίγκου: «Ήταν τυπική, η ΜΕΘ την βόλευε για να πείσει τον Μάνο»

Τι ανέφερε σε συνέντευξή της ένα χρόνο πριν

Must Read

Στην τυπική συμπεριφορά που είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου απέναντι στην Τζωρτζίνα η οποία δεν θύμιζε καθόλου αυτή μιας μητέρας που αγωνιά για το παιδί της που είναι στο νοσοκομείο αλλά και στην περίεργη ανακούφισή της όταν η 9χρονη χρειάστηκε να μπει στην ΜΕΘ μίλησε νοσηλεύτρια που έχει ήδη καταθέσει στο δικαστήριο.

Η νοσηλεύτρια είχε δώσει αποκλειστική συνέντευξη πριν ένα χρόνο στην εκπομπή «Live News» και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο. Η γυναίκα ήταν εκεί κάθε μέρα κατά τους τρεις μήνες που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίο και περιέγραψε τα όσα βίωσε και την εντύπωση που της άφησε η 34χρονη που πλέον κατηγορείται για τους θανάτους και των τριών παιδιών της.

«Δεν προσπαθούσε πολύ να μας πιάσει την κουβέντα, ούτε και εμείς με αυτήν για να πω την αλήθεια. Δεν μας άρεσε η συμπεριφορά της, η αύρα της, δεν ξέρω πώς να σας το πω. Είχε τυπικές σχέσεις το προσωπικό μαζί της»,είπε η νοσηλεύτρια.

Και πρόσθεσε: «Καθότανε μεν στο παιδί της δίπλα, αλλά το μυαλό της το είχε σε εμάς. Δηλαδή, όταν δεν την κοιτάγαμε, την πιάναμε με την άκρη του ματιού μας να μας κοιτάει, να μας παρατηρεί αν την κοιτάμε, έκοβε κίνηση, πώς να το πω… Είχε το νου της σε εμάς».

Η νοσηλεύτρια ανέφερε πως υπήρξαν υποψίες για την μητέρα τις οποίες κανείς δεν μπορούσε να ξεστομίσει.

«Μετά τον δεύτερο θάνατο, υπήρχαν κάποιες υποψίες, άλλο που κάποιοι δεν τολμούσαν να τις ξεστομίσουν γιατί λέγανε: “πώς να τα πεις αυτά για μια μάνα;”», δήλωσε.

Η έμπειρη νοσηλεύτρια ξεκαθαρίζει πως η Τζωρτζίνα εντός της εντατικής δεν παρουσίασε ποτέ κανένα επεισόδιο. Αντιθέτως, όλα τα επεισόδια ήταν αναφερόμενα, με την μητέρα να διατείνεται πως το παιδί παθαίνει ανακοπές και τους γιατρούς να απαντούν πως δεν βλέπουν κάτι τέτοιο.

«Το παιδί δεν χρειαζόταν, σύμφωνα με αυτό που βλέπαμε και με αυτό που ενημέρωναν οι γιατροί της παιδιατρικής τους γιατρούς της ΜΕΘ, να μπει στην εντατική, δεν ήταν για ΜΕΘ», σημειώνει η ίδια.

Ωστόσο, όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου άρχισε να αναφέρει διάφορα προβλήματα το παιδί μπήκε τελικά στην ΜΕΘ καθώς εκείνη είχε το σκοπό της.

«Η ΜΕΘ την βόλευε για να πείσει τον Μάνο για τη σοβαρότητα της κατάστασης, ότι το παιδί είναι σοβαρά και μπήκε στη ΜΕΘ. Καταλαβαίνετε ότι για να μπει στη ΜΕΘ, πρέπει να είναι ένα σοβαρό επεισόδιο, δεν μπαίνει κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί στην κλινική την παιδιατρική», επισημαίνει η νοσηλεύτρια.

Η κατάσταση της Τζωρτζίνας άλλαξε μετά την ανακοπή γιατί είχε αυξημένες ανάγκες και επιβεβλημένη την 24ωρη φροντίδα και παρακολούθηση.

«Η Τζωρτζίνα χρειαζόταν άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο. Καταλαβαίνετε πια ότι αφού είχε φύγει και ο Μάνος από το σπίτι, όλη η ευθύνη έπεφτε αποκλειστικά σε αυτήν. Θα έπρεπε να σηκώνει το παιδί, 20-22 κιλά, να το κάνει μπάνιο, είχε μεγάλη φροντίδα το παιδί, είχε μεγάλη ανάγκη. Εξαρτημένο πλήρως από τη μητέρα του πια, από όποιον το φρόντιζε», εξηγεί η νοσηλεύτρια.

Όταν μπήκε η Τζωρτζίνα για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο τον Ιανουάριο του ’22, υπήρχαν και πάλι σύννεφα στη σχέση του ζευγαριού, με τον Μάνο Δασκαλάκη να έχει ήδη φύγει από το σπίτι.

«Αρχικά στα πρώτα επεισόδια, δηλαδή γύρω στις 17 που ήρθε, ήθελε να έρθει σε εμάς απ’ ό,τι είπε, για να έρθει ο Μάνος από την Αθήνα – το είπε αυτό το πράγμα, ήταν στην Αθήνα ο Μάνος. ‘Είμαι μόνη μου’, ‘Δεν μπορώ’, ‘Πρέπει να ‘ρθει και ο Μάνος από την Αθήνα’, ‘Δεν μπορώ όλη μέρα μόνη μου στο νοσοκομείο’, γιατί στην παιδιατρική ήταν η ίδια όλη μέρα μαζί με το παιδί της, ενώ στη ΜΕΘ δεν χρειαζόταν να είναι κανείς.

»Βέβαια στις 17 Γενάρη που μπήκε η Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ, ο Μάνος ήρθε απευθείας από την Αθήνα. Υπήρχε μία ένταση στο ζευγάρι, αυτό βλέπαμε και έξω που ήταν στον διάδρομο του νοσοκομείου, υπήρχε μία τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ τους, δεν ήταν δηλαδή όπως ήταν το καλοκαίρι», περιγράφει χαρακτηριστικά.

Τελικά η μικρούλα μεταφέρθηκε στις 26 Ιανουαρίου για τελευταία φορά στο «Αγλαΐα Κυριακού» και άφησε την τελευταία της πνοή τρεις μέρες μετά…

Δείτε τις δηλώσεις της νοσηλεύτριας:

Δείτε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Θα δικαστεί και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας!

Πειθαρχική έρευνα κατά Κούγια μετά τις άθλιες δηλώσεις για τα ΑμεΑ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This