75χρονος βασάνιζε και άφησε γαϊδουράκι να πεθάνει – Θα πληρώσει πρόστιμο 30.000 ευρώ

Είχε προηγηθεί καταγγελία

Must Read

Χειροπέδες σε ένα 75χρονο πέρασε χθες η αστυνομία για την κακοποίηση και τον απίστευτο βασανισμό στο οποίο υπέβαλλε γαϊδουράκια που είχε στο κτήμα του στο Κορωπί τα οποία έδενε με σκοινί σε δέντρα με αποτέλεσμα ένα από αυτά να χάσει τη ζωή του.

Παράλληλα, στον διεστραμμένο ηλικιωμένο επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για την κακοποίηση και τον θάνατο του ζώου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κρατείται προσωρινά και θα οδηγηθεί ενώπιον του 5ου Τακτικού Ανακριτή για να απολογηθεί τη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ), είναι η πρώτη φορά που εισαγγελέας χαρακτηρίζει κακούργημα την πράξη του αργού και βασανιστικού θανάτου ενός ιπποειδούς οφειλόμενου σε βαριάς μορφής παθητική κακοποίηση.

Το άτυχο ζωάκι ήταν δεμένο επί μέρες στο δέντρο. Κάποια στιγμή θέλησε να λυθεί, μπλέχτηκε στο σκοινί και έχασε τη ζωή του.

Σχετική καταγγελία είχε κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε το κέντρο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης «Γαϊδουροχώρα», δημοσιεύοντας σοκαριστικές φωτογραφίες από το νεκρό ζωάκι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την σύλληψη του 75χρονου:

«Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (7-5-2023) στο Κορωπί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρωπίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιανατολικής Αττικής, 75χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους -30.000- ευρώ.

Μετά από καταγγελία στην ανωτέρω υπηρεσία, χθες το μεσημέρι ανευρέθη στην αυλή της οικίας του κατηγορουμένου στο Κορωπί, νεκρό ιπποειδές (γαϊδούρι).

Στο σημείο μετέβησαν αρμόδιοι κτηνίατροι για τη διαπίστωση του θανάτου και την εξέταση των συνθηκών υπό τις οποίες επήλθε.

Ακόμη, παρελήφθησαν από φιλοζωικό οργανισμό, άλλα δύο ιπποειδή (γαϊδουράκια) εν ζωή και μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας του εν λόγω κέντρου.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».



Δείτε επίσης:

Κορωπί: Ιδιοκτήτης κτήματος κακοποιούσε γαϊδουράκι και το άφησε να πεθάνει δεμένο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This