Mαζική αποχή από τις εκλογές για τους κατοίκους στο Λευκοχώρι Ηλείας

Must Read

Να απέχουν μαζικά και συντονισμένα από τις εκλογές σκέφτονται οι κάτοικοι της κοινότητας Λευκοχωρίου του Δήμου Πηνειού στην Ηλεία καθώς τα τελευταία χρόνια το χωριό τους έχει γίνει έρμαιο διαρρηκτών, ληστών και «κυνηγών» μετάλλων, που δεν υπολογίζουν τίποτα.

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, καθώς μπαράζ διαρρήξεων και κλοπών σημειώθηκε ακόμα μια φορά, με αποτέλεσμα την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων. Οπως είπαν στην εφημερίδα «Πατρίς», κάτοικοι γίνονται δέκτες έντονων παραβατικών συμπεριφορών από ομάδες ατόμων που κλέβουν χωρίς ενδοιασμούς οτιδήποτε τους φανεί χρήσιμο.

Εναν χρόνο πριν, κάτοικοι και ετεροδημότες του Λευκοχωρίου είχαν προχωρήσει σε έγγραφη καταγγελία προς τις διωκτικές Αρχές, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τους βουλευτές του νομού αλλά και τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων. «Νιώθουμε φυλακισμένοι στα ίδια μας τα σπίτια» αναφέρουν με αγανάκτηση κάτοικοι του Λευκοχωρίου, οι οποίοι πλέον δηλώνουν έτοιμοι να μην προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή στις 21 Μαΐου με τη θετική γνώμη του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας.

Οπως τόνισαν μέλη του τοπικού συμβουλίου, τα τελευταία χρόνια το Λευκοχώρι βάλλεται από μια σειρά ενεργειών ανομίας και παραβατικότητας με θύματα τους κατοίκους. Προς τούτο έχουν καταγραφεί και δημοσιοποιηθεί πολλά περιστατικά βίας και συγκεκριμένα κλοπές, διαρρήξεις, βανδαλισμοί, εκτεταμένες καταστροφές περιουσιών έως και άσκηση σωματικής βίας σε βάρος ηλικιωμένων.

Εύκολος στόχος

Τα σπίτια των ετεροδημοτών λεηλατούνται, καθώς είναι εύκολος στόχος, ενώ οι κάτοικοι νιώθουν την απειλητική παρουσία των κακοποιών συνεχώς.

Το βράδυ της Πρωτομαγιάς και ενώ όλοι βρίσκονταν στο πανηγύρι του χωριού, επιστρέφοντας στα σπίτια τους τα βρήκαν λεηλατημένα, μεταξύ των οποίων και αυτό του προέδρου της κοινότητας Θανάση Δρούλια, ο οποίος διαμένει στην περιοχή των Καβασίλων. Αλλοι έχουν πέσει θύματα κλοπών περισσότερες από 20 φορές.

«Ο προβληματισμός μας για την έκνομη αυτή και πρωτοφανή κατάσταση έχει καταλήξει σε δικαιολογημένη αγανάκτηση και θυμό και για τους λόγους αυτούς απαιτούμε την επιτακτική λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προσωπική μας ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής μας περιουσίας, δικαιώματα συνταγματικώς κατοχυρωμένα, τα οποία αποτελούν δημόσια αγαθά σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες» τονίζουν στο πρόσφατο υπόμνημά τους.

Το Λευκοχώρι είναι το χωριό όπου τον προηγούμενο μήνα μια μητέρα δύο ανήλικων παιδιών ήρθε τετ α τετ με ληστές μέσα στο σπίτι της. Προ ημερών είχαν συλληφθεί δύο άτομα που με την άνεσή τους έκαιγαν καλώδια, τα οποία είχαν προηγουμένως κλέψει. Και όταν δεν εισβάλλουν στα σπίτια οι κακοποιοί, ρημάζουν αποθήκες, αρπάζοντας εργαλεία ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα, όπως είχαν κάνει και στο νεκροταφείο του χωριού, από το οποίο είχαν αρπάξει όλα τα καντήλια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This