Πραγματογνώμονας για δυστύχημα με 12χρονη: «Αν δεν έτρεχε ο οδηγός θα μπορούσε να φρενάρει»

Ο ειδικός επιβεβαίωσε ότι τα φανάρια δεν λειτουργούν στην περιοχή

Must Read

Συγκλονιστικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στην Καλλιθέα χθες με θύμα μια 12χρονη την οποία παρέσυρε και σκότωσε όχημα. Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, Παναγιώτη Μαδιά, ο οδηγός έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα ενώ αν πήγαινε πιο σιγά θα μπορούσε να φρενάρει καθώς είχε ορατότητα!

«Η πρώτη εκτίμηση η δική μου και από την χθεσινή αυτοψία και τώρα που ήρθαμε στον τόπο του δυστυχήματος, είναι ότι το παιδί διέσχιζε τον δρόμο ή πάνω στην διάβαση πεζών ή σε πολύ κοντινή απόσταση από την διάβαση. Έχουμε μετρήσει το σημείο εδώ που βρισκόμαστε που κατέληξε το παιδί από τη διάβαση, είναι γύρω στα 30 μέτρα. Είναι λογικό μία μεγάλη μάζα όπως είναι ένα όχημα το οποίο κινείται με ταχύτητα και συγκρούεται με μία πολύ μικρότερη μάζα, όπως είναι το κορίτσι, να μπορεί να εκτινάξει το κορίτσι αρκετά μέτρα μακριά», είπε ο πραγματογνώμονας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

O ειδικός τόνισε ότι ο οδηγός είχε ορατότητα.

«Σύμφωνα με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του τόπου, το αυτοκίνητο που κινούταν στην λεωφόρο Θησέως, στη μεσαία λωρίδα, είχε αρκετή απόσταση και ορατότητα, περίπου 80 μέτρων για να φρενάρει.

Η εκτίμηση μου είναι ότι ο οδηγός δεν αιφνιδιάστηκε καθόλου, έστω και αν πάρουμε ως βάση ότι το παιδί δεν πέρασε από την διάβαση πεζών. Αν το αυτοκίνητο κινούταν με ταχύτητα όσο αναφέρει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο σε κατοικημένη περιοχή, ήτοι των 50 χλμ/ω, θα μπορούσε ο οδηγός μέσα σε 14 μέτρα να πατήσει το φρένο, δηλαδή να προλάβει να αντιδράσει, και σε άλλα 14 μέτρα να ακινητοποιήσει τελείως το όχημα, όπερ και σημαίνει ότι ο οδηγός χρειαζόταν μόνο 28 μέτρα σύνολο για να ακινητοποιήσει το όχημα.

Όμως το παιδί βρισκόταν στα 80 μέτρα απόσταση που σημαίνει ότι η ταχύτητα που κινούταν το ΙΧ ήταν πολύ μεγαλύτερη. Το Smart κινούνταν με ταχύτητα τουλάχιστον πάνω από το όριο των 50 χλμ/ω. Μπορεί η ταχύτητα του να ήταν 70-80 χλμ/ω».

Ο κ. Μαδιάς επιβεβαίωσε ότι τα φανάρια στην περιοχή είναι εκτός λειτουργίας.

«Από την αυτοψία που έκανα χθες, το φανάρι των πεζών της λεωφόρου Θησέως, από παραλία προς Αθήνα, στα 3 ρεύματα κατεύθυνσης, δεν δούλευε καθόλου. Παράλληλα δεν δουλεύανε τα δύο φανάρια των πεζών, και από την μία πλευρά και από την άλλη, στην οδό Σπάρτης», κατέληξε ο ειδικός.

Στον 32χρονο οδηγό έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Δείτε επίσης:

Η «προφητική» ανάρτηση του 32χρονου οδηγού, που παρέσυρε και σκότωσε τη 12χρονη

Με κόκκινο πέρασε ο οδηγός του Smart που σκότωσε την 12χρονη στην Καλλιθέα!

Σπαράζει ο πατέρας της 12χρονης που παρασύρθηκε στην Καλλιθέα – Κακουργηματική δίωξη στον 32χρονο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This