Ο Αυστραλίας στη Λάρισα

Ιστορική επίσκεψη

Must Read

Επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου θα πραγματοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος από τις 12 έως τις 16 Μαΐου και θα συμμετάσχει στους εορτασμούς του πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος θα προεξάρχει του Αρχιερατικού Συλλείτουργου που θα τελεστεί ανήμερα της εορτής, τη Δευτέρα 15 Μαΐου, και θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 14 Μαΐου, θα προεξάρχει του Αρχιερατικού Συλλείτουργου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, ενώ χοροστάτησε στον προεόρτιο Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε την παλαιά βασιλική του Αγίου Αχιλλείου, την Παρασκευή 12 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στην Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου, και συγκεκριμένα το Σάββατο 13 Μαΐου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ανακηρύχθηκε σε επίτιμο δημότη της πόλεως των Λαρισαίων, στο πλαίσιο πανηγυρικής συνεδρίας του οικείου δημοτικού συμβουλίου.

Με σχετική ανακοίνωση η οικεία Μητρόπολη κοινοποίησε το πλήρες πρόγραμμα της επικείμενης επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, προς ενημέρωση και διευκόλυνση των πιστών, προκειμένου να συμμετάσχουν στο ιστορικό, όπως επισημαίνεται, αυτό γεγονός.

  • Ακολουθεί το πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου:

Παρασκευή 12 Μαΐου

19.00 Πανηγυρικός Εσπερινός στην παλαιά βασιλική, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο οποίος και θα ομιλήσει. Λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου και άνοιγμα της λάρνακας των ιερών λειψάνων.

Σάββατο 13 Μαΐου

10.00 Επίσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Υποδοχή υπό του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού, παρουσία της προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, των αντιπεριφερειαρχών και των μελών του περιφερειακού συμβουλίου. Προσφώνηση περιφερειάρχη – αντιφώνηση Αρχιεπισκόπου.

11.15 Αναχώρηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το δημαρχείο.

11.30 Επίσκεψη στο δημαρχείο της πόλεως των Λαρισαίων. Υποδοχή υπό του δημάρχου Αποστόλου Καλογιάννη, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, των αντιδημάρχων και των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Πανηγυρική συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου και ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου σε επίτιμο δημότη της πόλεως των Λαρισαίων. Προσφώνηση δημάρχου – αντιφώνηση Αρχιεπισκόπου.

Κυριακή 14 Μαΐου

7.45 Χοροστασία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης και Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συνιερουργούντος του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Στο τέλος της θείας λειτουργίας η παιδική χορωδία του ναού θα ψάλει και θα τραγουδήσει προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, ενώ στον αύλειο χώρο ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ξένιοι Κρήτες» θα παρουσιάσει σύντομο χορευτικό πρόγραμμα. Σύντομος χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου προς τους Κρήτες.

19.00 Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης.

20.45 Λιτάνευση του ιερού λειψάνου του Αγίου Αχιλλίου στην πόλη των Λαρισαίων.

Δευτέρα 15 Μαΐου

8.00 Πανηγυρικός Ορθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη μνήμη του Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο οποίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.

Τρίτη 16 Μαΐου

09.00 Αφιξη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Υποδοχή του Αρχιεπισκόπου υπό του αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας Γεωργίου Φασούλα. Παρουσίαση των ανώτατων αξιωματικών και ενημέρωση για το Αρχηγείο. Προσφώνηση αρχηγού – αντιφώνηση Αρχιεπισκόπου.

10.45 Μετάβαση στην 110 Πτέρυγα Μάχης και επίδειξη των αεροσκαφών.

11.45 Αναχώρηση από την 110 Πτέρυγα Μάχης για την 1η Στρατιά.

12.00 Επίσκεψη στην 1η Στρατιά Λαρίσης. Υποδοχή του Αρχιεπισκόπου υπό του διοικητού της 1ης Στρατιάς Ιωάννου Τσιόπλου και ενημέρωση για την 1η Στρατιά. Προσφώνηση διοικητού – αντιφώνηση Αρχιεπισκόπου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This