Αυτοκίνητο και… εκλογές, ή τι να ψηφίσω!

Must Read

Στην αγορά αυτοκινήτου κοιτάμε όχι τα πολυτελή διαφημιστικά, αλλά τις κριτικές σοβαρών περιοδικών, ανεξάρτητων οργανισμών του χώρου η ειδικών και πρωτ’ απ’ όλα, αν το συγκεκριμένο καλύπτει μερικά ελάχιστα θέματα ή εξοπλισμό ασφάλειας (πχ ουδέτερη συμπεριφορά στις στροφές, προστασία σαλονιού δηλαδή επιβατών στις συγκρούσεις και τούμπες, ABS, Airbags, Clima και τύπο εργοστασιακών ελαστικών δηλαδή πρόσφυσης) για την χρήση που το θέλουμε. Παρέλκει αν πχ έχει 18 ηχεία η 400 φώτα.

Το αντίστοιχο εκλογικό ερώτημα είναι με ποια ΚΡΙΤΗΡΙΑ ψηφίζω. Ποια η αντίστοιχη λίστα ασφαλείας πέρα από χρώματα; Δεδομένης της ποικιλίας κομμάτων και απόψεων, αναγκαστικά η λίστα βασίζεται στα ελάχιστα προβλεπόμενα, από τον συνταγματικό χάρτη, δηλαδή την μείζονα και μοναδική συνθήκη βάσει της οποίας αποφασίσαμε να ζήσουμε μαζί ως έθνος και κράτος και όχι με τα μαρκετινίστικα ιλουστρασιόν κομματικά προγράμματα η με τις ποικίλες προβεβλημένες ανοησίες τύπου συμβολαίων με τον λαό, που δεν αξίζουν ούτε το χαρτί η ηλεκτρόνια που γράφτηκαν.

Παραθέτω λοιπόν τα, κατ’εμέ, ελάχιστα τρία (3) κριτήρια ασφαλείας ψήφου, που όποια κόμματα η επίδοξοι σωτήρες παραβαίνουν, αντιστρατεύονται την ίδια την Ελλάδα, δηλαδή την συνύπαρξή μας:

1ον. Ελευθερίας : δείχνει κατά πόσον προτιμάς ελευθερία η δουλικότητα.
Απορρίπτεται κάθε κόμμα που σήκωσε όπλα κατά Ελλήνων χωρίς έμπρακτη μεταστροφή η προπαγάνδισε σε διαμελισμό της χώρας η παρέδωσε αμέσως η εμμέσως σε τρίτη χώρα βασικά δικαιώματα η δεν παρενέβη σε διωγμούς η καταπάτηση δικαιωμάτων μειονοτικών Ελλήνων κατοίκων τρίτων χωρών καθώς και κάθε κόμμα που φιμώνει τον πολίτη. Απορρίπτεται και οιοδήποτε κόμμα ενδίδει σε υπερεθνικούς δρώντες τύπου ακολούθων Πόπερ.

2ον. Κυριαρχίας : δείχνει κατά πόσο προτιμάς να λειτουργούν απρόσκοπτα και στα συνταγματικά πλαίσια, οι θεσμοί του κράτους δλδ νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική εξουσία, υπέρ εσού του πολίτου, για την διαφύλαξη του προσώπου σου και της περιουσίας σου και για την ευμάρειά σου,. Περιλαμβανομένων αμυντικών, αστυνομικών, λιμενικών δυνάμεων και μηχανισμών.
Απορρίπτεται κάθε κόμμα, που επέτρεψε η προβάλλει μείωση η εκχώρηση της κυριαρχίας των ανωτέρω θεσμών και των συνεπαγόμενων κυβερνητικών μηχανισμών. Καθώς και την παγκοσμιοποίηση. Συμπεριλαμβανομένης της αποδοχής της λαθρομετανάστευσης.

3ον. Πολιτισμού (δλδ Παιδείας): δείχνει κατά πόσο δέχεσαι τον πολιτισμό της χώρας αυτής και πόσον επιθυμείς την συνέχιση του ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος ανήγαγε την ελευθερία (ατομική, κοινωνική, πολιτική), δημοκρατία, ισηγορία, ισονομία, ισοπολιτεία και παρρησία σε τρόπο του βίου. την κυριαρχία δηλαδή της Εκκλησίας του Δήμου και όχι της δήθεν αντιπροσωπευτικής, εκχώρησης της βουλήσεώς σου.
Απορρίπτεται κάθε κόμμα που ενέδωσε η προτείνει την κατάργηση αυτού του ελληνικού τρόπου και την χωρίς διερώτηση, εισαγωγή πολυπολιτισμικών ανοησιών των ΗΠΑ και των βλαμμένων ακολούθων τους στην ΕΕ.

Απόρροια, κατά λογική συνέπεια, των ανωτέρω είναι ότι επίσης:

  • απορρίπτεται κάθε κόμμα που δεν διευκρινίζει ότι αν κυβερνήσει ή συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση, θα ορίσει αμέσως ΑΟΖ με την Κύπρο, θεωρώντας την άρρηκτα, Ελληνισμό. στον δε γείτονα, ότι η μοναδική διαφορά με την Τουρκία είναι η ΑΟΖ, βάσει της unclos κι όχι έντεχνοι παραπειστικοί βερμπαλισμοί περί θαλασσίων ζωνών.
    απορρίπτεται κάθε κόμμα που ως κυβέρνηση η ως αντιπολίτευση ψήφισε, υπέγραψε η συναίνεσε στην εκχώρηση του εκδοτικού (χρήματος) προνομίου, κατά παράβαση κάθε οικονομικής αρχής και συνακόλουθης κυριαρχίας. Προδίδοντες μάλιστα οι καθηγητάδες κυβερνήτες, υπουργοί και κεντρικοί τραπεζίτες και τον ίδιο τον όρκο τους, στο πτυχίο.
    απορρίπτεται κάθε κόμμα που ως κυβέρνηση η ως αντιπολίτευση η προγραμματικά, εψήφισε, συναίνεσε, υπέγραψε τα μνημόνια και την συνακόλουθη παράδοση κυριαρχίας της χώρας, της οικονομίας, ενέργειας, περιουσίας, πόρων, δημοσιονομικής, φορολογικής, νομισματικής και ουσιαστικής πολιτικής διοίκησης αυτής, στην (γερμανοκίνητη) τρόικα και υπερταμείο.
  • απορρίπτεται κάθε κόμμα που ως κυβέρνηση η ως αντιπολίτευση η προγραμματικά, εψήφισε, συναίνεσε, υπέγραψε την αδιανόητη πολυπολιτισμική και εκπαιδευτική αλλοίωση των παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας της, των ονομάτων της, καθώς και της μετάπτωσης των ανθρώπων σε απρόσωπα άτομα, χοίρους ομηρικής Κίρκης, έρμαια ορέξεων κοιλιάς, δημοσίως εκφερομένων διαστροφικών σεξουαλικών προτιμήσεων και εξουσίας (που συνήθως συνδυάζεται με τις προηγούμενες ορέξεις).
  • απορρίπτεται κάθε κόμμα που ως κυβέρνηση η ως αντιπολίτευση η προγραμματικά, εψήφισε, συναίνεσε, παρότρυνε την μετατροπή των μαθητών όλων των βαθμίδων σε αφιονισμένους, αμόρφωτους και λειτουργικά αγράμματους, κομματικούς στρατούς δούλων χωρίς μέλλον, για την εξυπηρέτηση ιδεοληψιών κομμάτων.
  • απορρίπτεται κάθε κόμμα που ως κυβέρνηση η ως αντιπολίτευση η προγραμματικά, κατηγορεί η εκφοβίζει τον Λαό (με τσιτάτα τύπου ‘Μαζί τα φάγαμε’, ‘ψηφίστε μας για σταθερή κυβέρνηση αλλιώς ακυβερνησία’ κλπ).

Το ποιους στέλνει ο Λαός στην Βουλή, σ’ αυτό το δήθεν αντιπροσωπευτικό (δλδ. αντιδημοκρατικό) σύστημα, είναι δικός του λογαριασμός. Η συγκρότηση κυβέρνησης είναι υποχρέωση των βουλευτάδων του κ(υ)οινοβουλίου. Μάλιστα πρέπει τα άκυρα, τα λευκά και η αποχή να αποτελούν κανονική προσμετρούμενη επιλογή κι’ όχι βολική μείωση ποσοστών ανάδειξης κυβέρνησης. Η δε Κυβέρνηση και η Βουλή, οφείλουν να λειτουργούν βάσει των κριτηρίων του Συντάγματος και για κάθε ζημιογόνα απόφαση κυβέρνησης και βουλευτών να έχουν απαράγραπτη ποινική και αστική ευθύνη κι’ όχι ευθύνη του στυλ ετσι το δαμε, δεν τρέχει κάστανο, πολιτικά (αν)εύθυνοι, άντε το πολύ μη μας ψηφίζετε την επομένη φορά αλλά την μεθεπόμενη. Αθλιότητες δηλαδή.

Φαντάζομαι, λοιπόν ότι με τα προλεχθέντα, είναι πανεύκολη η διαγραφή των όσων δεν πληρούν τα ουσιώδη κριτήρια Ελευθερίας, Κυριαρχίας, Πολιτισμού και η συνακόλουθη επιλογή σας.

Πολύ πιο εύκολη (αλλά σοβαρότερη), από την επιλογή αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This