Ελευθερία Αγραφιώτου: Ανοίγει ξανά η υπόθεση; Τι κάνει ο ύποπτος σήμερα

Τι λέει μάρτυρας που έζησε όσα έγιναν μετά το έγκλημα στο πολυκατάστημα

Must Read

Με την υπόθεση της δολοφονίας της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου ασχολήθηκε χθες η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

Τα ξαδέλφια της ζητούν να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης και να ερευνηθούν εκ νέου τα λιγοστά στοιχεία που διασώθηκαν και φυλάσσονται.

Η άτυχη γυναίκα δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο στο υπόγειο μεγάλου πολυκαταστήματος στο Μαρούσι ένα πρωινό του 2016 από ένα μανιακό ο οποίος είχε σεξουαλικά κίνητρα.

Ο διεστραμμένος άντρας επιτέθηκε στην γυναίκα στο σκοτεινό πάρκινγκ του μαγαζιού. Εκείνη αντιστάθηκε και ο δράστης έγινε ακόμα πιο βίαιος χτυπώντας το κεφάλι της γυναίκας από τοίχο σε τοίχο. Το παντελόνι και το εσώρουχό της 69χρονης βρέθηκαν στα σκαλοπάτια μεταξύ δεύτερου και τρίτου υπογείου. Το πτώμα της εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη 34 μέρες μετά την δολοφονία.

Η σημαντική μαρτυρία

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία και μαρτυρίες. 

Οι εξελίξεις παρακίνησαν μια γυναίκα να καλέσει την εκπομπή και να καταθέσει σημαντικά στοιχεία.

«Κάτι λέγαμε πριν για μάρτυρες που κάποια στιγμή μιλάνε. Έχουμε πάρει ένα ιδιαίτερο μήνυμα, μια σημαντική μαρτυρία. Μας στέλνει σε έναν άλλο παρόμοιο χώρο για το τι ακριβώς έγινε εκεί, για την καταγγελία που έγινε και η Αστυνομία δεν τη έλαβε σοβαρά υπόψιν, πριν», είπε η Αγγελική Νικολούλη.

Kαι συμπλήρωσε: «Κοπέλα μου σε ευχαριστώ, σε καταλαβαίνω, δε θέλω να πω λεπτομέρειες. Από ό,τι φαίνεται η υπόθεση της Αγραφιώτου θα ανοίξει πάλι. Είσαι διατεθειμένη να καταθέσεις; Δεν μπορούμε να δώσουμε τα στοιχεία σου, αν δε δώσεις την άδειά σου».

Τι κάνει σήμερα ο ύποπτος

Στο «Τούνελ» μίλησε συγγενής του 37χρονου άνδρα, που την περίοδο εκείνη είχε συλληφθεί για επιθέσεις βιασμών σε έξι γυναίκες στην ίδια περιοχή.

Ο ίδιος είχε πει στις Αρχές ότι είχε χτυπήσει και μία μεγάλη γυναίκα σε υπόγειο, αλλά μετά ανακάλεσε. Η αναπαράσταση που έγινε από αστυνομικούς στο χώρο της δολοφονίας, δεν επιβεβαίωσε την αρχική του μαρτυρία και αφέθηκε ελεύθερος. Καταδικάστηκε για τις απόπειρες βιασμού σε δεκαέξι χρόνια κάθειρξη και αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο, μετά από εφτά χρόνια στις φυλακές και σε ψυχιατρικό κατάστημα.

Στην εκπομπή μίλησε συγγενής του 37χρονου λέγοντας ότι θέλει να αλλάξει τη ζωή του. 

«Δεν το έχει κάνει αυτός. Μπήκε στο υπόγειο εκείνος που τη σκότωσε και μετά άρχισαν να τραβολογάνε το παιδί. Ξέρεις τι έγινε εκεί μέσα στο υπόγειο με την Αστυνομία; Χαμός. Και που την πάτησαν; Στο νούμερο παπουτσιού του δράστη. Που δεν είχε καμία σχέση. Το παιδί φοράει μεγαλύτερο από αυτό που βρήκαν εκεί στον τόπο. Και ο ίδιος ο διοικητής διέταξε επί τόπου να το αφήσουν το παιδί.  Είχαν πει τότε ότι ο δράστης μετακίνησε το αυτοκίνητο της Αγραφιώτου. Μα το παιδί δεν ξέρει να οδηγεί. Και στο συγκεκριμένο κατάστημα δεν είχε πάει. Ο δολοφόνος κούτσαινε κιόλας.»

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε από πού γνωρίζει αυτή την λεπτομέρεια, απάντησε ότι του το είπαν από την αστυνομία. (Η μαρτυρία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τις Αρχές.)

Αναφερόμενος στο σήμερα είπε:

«Έχει βρει εργασία και απασχολείται, έχει ηρεμήσει. Πηγαίνει και σε σχολείο. Όλα αυτά τα έκανε για μια γυναίκα. Μια γυναίκα που την αγάπησε πολύ και τον έκανε ότι ήθελε. Τον εξουθένωσε και οικονομικά, καταλαβαίνεις τι σου λέω; Μέχρι που στο τέλος τον παράτησε και τρελάθηκε. Το μυαλό του πήγαινε στην πρώην όταν έβλεπε άλλες γυναίκες. Ρε παιδί μου απλά έβλεπε καμιά κοπέλα και της μίλαγε. Δεν σκότωσε όμως αυτός την Αγραφιώτου. Αυτό που τον ενδιαφέρει τώρα είναι να αλλάξει τη ζωή του και πρέπει όλοι να το σεβαστούμε. Οι Αρχές να κοιτάξουν να βρουν τον πραγματικό δολοφόνο που κυκλοφορεί ελεύθερος».

«Ακόμη βασανίζονται από την εικόνα που είδαν…»

Ένας μάρτυρας που έζησε από κοντά όσα διαδραματίστηκαν κατά τον εντοπισμό της σορού της Ελευθερίας Αγραφιώτου, μίλησε στην εκπομπή.

«Οι υπάλληλοι που βρήκανε το πτώμα, αφού δε μπόρεσε να το βρει η Αστυνομία, είναι ακόμα σοκαρισμένοι. Στο μυαλό τους έρχεται η εικόνα αυτή, δε ξεχνιέται εύκολα γιατί μιλάμε για ένα πτώμα σε αποσύνθεση μετά από τόσο καιρό», τόνισε ο μάρτυρας.

«Από την εκπομπή σας έγινε η ανεύρεση του αυτοκινήτου. Έπρεπε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι αρμόδιοι όταν βρέθηκε το αμάξι της στο -2. Ήταν έναν όροφο πιο κάτω η γυναίκα νεκρή και οι υπάλληλοι δούλευαν από πάνω. Ο τρόπος που εντοπίστηκε ήταν από τη μυρωδιά και μόνο. Το πιο χαζό είναι αυτό που μπορούσε να είχε γίνει. Ένας σωστός έλεγχος στο χώρο και να είχαμε, την τότε χρονική περίοδο, και το κατάλληλο υλικό που θα μπορούσε έστω να ανακτηθεί από τις κάμερες», είπε ο μάρτυρας επιρρίπτοντας ευθύνες στις Αρχές.

«Οι συγγενείς δικαιούνται να μάθουν καταρχήν ποιος είναι ο δολοφόνος και υπάρχει ένας φόβος γενικότερα μιας και δεν έχει συλληφθεί. Κυκλοφορεί ανάμεσά μας ένας άνθρωπος τόσο βίαιος γιατί μιλάμε για μία βίαιη δολοφονία. Από το -1 μέχρι το -3 όλος ο φωταγωγός ήταν μες τα αίματα», υπογράμμισε ο μάρτυρας.

«Σοκάρομαι…»

Με αφορμή την υπόθεση της σοκαριστικής δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου η Αγγελική Νικολούλη μοιράστηκε τις σκέψεις της με τους τηλεθεατές και τόνισε ότι έγιναν λάθη που κόστισαν:

«Ειλικρινά, το λέω ξανά, η ιστορία της Αγραφιώτου, επειδή έχω δεθεί πολύ και επειδή έχουμε κάνει πολύ βαθιά έρευνα, και μόνο στην εικόνα, γιατί έχουμε κάνει την αυτοψία, έχουμε βρεθεί εκεί στον χώρο, σοκάρομαι. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ, σαν να ήταν δικός μου άνθρωπος. Ειλικρινά σας μιλάω. 

«Δηλαδή με έχει πιάσει από την αρχή που βγήκαμε στον αέρα, ένα σοκ, μια συγκίνηση για αυτήν, γιατί θα δούμε και τα στοιχεία που μιλάνε από μόνα τους και είναι άγρια

«Επειδή βρέθηκα σε εκείνον τον χώρο, έγιναν τόσα λάθη και από τον δήμο του Αμαρουσίου, που δεν πλήρωνε το ρεύμα και είχαν κόψει το φως και ήταν σκοτάδια εκεί, κάτι που εκμεταλλεύτηκε και ο δράστης. Τόσα και τόσα λάθη».

Δείτε τι είπε:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This