Ναυάγιο στη Μύκονο: Πώς έγινε, σύμφωνα με τους διασωθέντες μετανάστες

Τρεις βρέθηκαν νεκροί και υπάρχουν αγνοούμενοι

Must Read

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ναυάγιο σήμερα το πρωί ανοιχτά της Μυκόνου έριξαν οι μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος που ανετράπη.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί από την θαλάσσια περιοχή ανασύρθηκαν τρεις σοροί που αφορούσαν έναν άντρα και δύο γυναίκες. Προηγουμένως είχαν διασωθεί δύο ακόμα μετανάστες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μίλτου Σακελλάρη στο OPEN, οι μετανάστες κατέθεσαν στις αστυνομικές αρχές ότι στο σκάφος που επέβαιναν βρίσκονταν συνολικά 17 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις με πέντε γυναίκες και ένα 7χρονο κορίτσι.

Όπως υποστήριξαν,  το σκάφος χτύπησε κάπου με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να βρεθούν στο νερό.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις του λιμενικού καθώς υπάρχουν άτομα που αγνοούνται. Στο σημείο επιχειρούν δύο πλωτά του λιμενικού σώματος, ελικόπτερο super puma και χερσαία μέσα, ενώ αναμένεται κλιμάκιο της ομάδας υποβρυχίων αποστολών και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης.

Το πρωί, ο εκπρόσωπος Τύπου του λιμενικού σώματος, Νίκος Κοκκάλας, μιλώντας στην ΕΡΤ  ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τις 6:30 τα ξημερώματα. Όπως είπε, ειδοποιήθηκαν μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 ότι ένα σκάφος έχει ανατραπεί βορειανατολικά της Μυκόνου.

Στο μεταξύ, το λιμενικό δημοσιοποίησε βίντεο από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης:



Δείτε επίσης:

Τρεις μετανάστες νεκροί από το ναυάγιο στη Μύκονο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This