Αλέξανδρος Κόπτσης: «Ομαλή σήμερα η λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων»

«Στόχος ήταν η αναταραχή, η αστάθεια και ο κλονισμός της εμπιστοσύνης των πολιτών»

Must Read

Αναφορά στην Τράπεζα Θεμάτων και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έκανε μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, στον απόηχο των αντιδράσεων για την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε το προηγούμενο διήμερο το σύστημα και την συνακόλουθη ταλαιπωρία των μαθητών.

«Είναι ομαλή η λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων μέχρι στιγμής, από νωρίς σήμερα τα σχολεία την χρησιμοποιούν», είπε ο Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος επεσήμανε ότι ήταν «πρωτοφανής σε εύρος και χρονική διάρκεια η κυβερνοεπίθεση σε ελληνικό δημόσιο οργανισμό», αυτή που δέχθηκε η Τράπεζα Θεμάτων την Δευτέρα και την Τρίτη.

Όπως εξήγησε, ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις σε όλες τις τάξεις, με καθυστερήσεις μεν, αλλά υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας και δεν παραβιάστηκε η πλατφόρμα. «Είναι φυσικό να φέρουν παρενέργειες τέτοιες επιθέσεις», σημείωσε, ενώ απαντώντας σε φήμες και αναφορές, τόνισε ότι υπήρχε άριστη συνεργασία του Υπ. Παιδείας με το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια «τα συστήματα διαρκώς αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται».

Σε ό,τι αφορά στην διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, είπε: «Είναι απολύτως διασφαλισμένη η διεξαγωγή τους, το λέω με κεφαλαία γράμματα, να είναι σίγουροι μαθητές και γονείς». Συμπλήρωσε δε, ότι «σίγουρα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για να φθάσουν τα θέματα στους μαθητές» και ότι «έχει διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά το σύστημα μετάδοσης των θεμάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις»

Τέλος, ο κ. Κοπτσης σχολίασε την κυβερνοεπίθεση των προηγούμενων ημερών, επισημαίνοντας πως στόχος ήταν η αναταραχή, η αστάθεια και ο κλονισμός της εμπιστοσύνης των πολιτών.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This