Πρεμιέρα για τις Πανελλήνιες: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι ξεκινούν με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και το Σάββατο εξετάζονται στα μαθηματικά

Must Read

Την Πέμπτη 1η Ιουνίου αρχίζουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις, με πρεμιέρα να κάνουν οι  μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι ξεκινούν με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και το Σάββατο εξετάζονται στα μαθηματικά. Στη συνέχεια ακολουθούν τα μαθήματα ειδικότητας, με τις εξετάσεις να λήγουν στις 16 Ιουνίου.

Ώρα έναρξης των Πανελληνίων έχει οριστεί η 08:30 π.μ., με τους υποψηφίους να πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης του κάθε μαθήματος είναι 3 ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι 4 ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Εξεταστικά τους Κέντρα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και αναγράφεται στο ατομικό τους Δελτίο Εξεταζόμενου Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ 2023.

Αν κατά τη διάρκεια της εξέτασης λόγω ξαφνικής ασθένειας, υποψήφιος αναγκαστεί να διακόψει την εξέτασή του τότε:

Η Επιτροπή του Εξεταστικού Κέντρου (Ε.Κ.) καλεί τον υποψήφιο και αν ο υποψήφιος δηλώνει με υπεύθυνη δήλωση ότι ολοκλήρωσε τελικά την εξέτασή του, τότε το γραπτό του αποστέλλεται και βαθμολογείται κανονικά. Αν ο υποψήφιος δεν υπογράψει τέτοια υπεύθυνη δήλωση, αφού η Επιτροπή του Ε.Κ. συντάξει σχετικό πρακτικό, φυλάσσει το γραπτό δοκίμιο στο εξεταστικό κέντρο ή στην οικεία Δ.Δ.Ε. και αποστέλλει αντίγραφο του πρακτικού στο Βαθμολογικό Κέντρο ενημερώνοντας για την απουσία-διακοπή εξέτασης του υποψηφίου.

Ο υποψήφιος θα λάβει μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις, εφόσον ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία. Το γραπτό του μένει μόνιμα στο Ε.Κ. ή στην Δ.Δ.Ε. και δεν αποστέλλεται στο Β.Κ. Αν δεν φέρει δικαιολογητικά και λοιπά έγγραφα, το γραπτό δοκίμιο αποστέλλεται στο Β.Κ. για βαθμολόγηση με σχετικό αντίγραφο πρακτικού της Επιτροπή του Ε.Κ., αφού ο υποψήφιος δεν παραπέμπεται στις επαναληπτικές.




Για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων της Μουσικής, χρησιμοποιούντα τα ροζ τετράδια με ένδειξη «Μουσικά Μαθήματα». Για τα 2 νέα Μουσικά Μαθήματα θα χρησιμοποιηθούν τετράδια χρώματος γαλάζιου και φιστικί ομοίως με ένδειξη χρονολογική.

Με ευθύνη των προέδρων των Επιτροπών δεν θα χρησιμοποιηθούν παλαιότερα τετράδια, αλλά μόνο τα φετινά που φέρουν τη σήμανση F.S.C. στο κάτω μέρος του εξωτερικού οπισθόφυλλου.

Για την εξέταση του μαθήματος ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» χορηγείται στους υποψηφίους κόλλα σχεδίασης με την ένδειξη «Γραμμικό Σχέδιο». Με ευθύνη των προέδρων των Επιτροπών δεν θα χρησιμοποιηθούν παλαιότερες κόλλες, αλλά μόνο οι φετινές τύπου SCHOELLER.

Τα τελευταία φύλλα του τετραδίου μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τον υποψήφιο ως πρόχειρο, αφού αναγράψει την ένδειξη «Πρόχειρο» σε όσες σελίδες χρησιμοποιήσει και οι οποίες δεν βαθμολογούνται. Για το μάθημα «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» ως πρόχειρο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα οπισθόφυλλα των φωτοτυπημένων θεμάτων.

Οι πρόεδροι των Εξεταστικών Κέντρων πρέπει να επιστήσουν την προσοχή στους υποψηφίους για σωστή διαχείριση του χώρου του τετραδίου (16 φύλλα), ώστε να χωρέσει τις απαντήσεις τους.

Σε κανέναν υποψήφιο δεν θα χορηγηθεί δεύτερο τετράδιο, παρά μόνο κατόπιν διαβίβασης του αιτήματος στην ΚΕΕ (μέσω του συνδέσμου) και πιθανής άδειας.

Και τέλος πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο τα φετινά ή περσινά μαύρα αυτοκόλλητα που είναι τυπωμένα στις σωστές διαστάσεις των τετραδίων.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This