ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Εκτός τόπου και χρόνου τα στοιχεία για την ανεργία τον Απρίλιο!

Απίστευτο: Αυξήθηκε σε 11,2% τον Απρίλιο από 11,1% που ήταν τον Μάρτιο

Must Read

Και πάλι εκτός πραγματικότητας είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, αυτή τη φορά για την ανεργία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., τον Απρίλιο αυξήθηκε σε 11,2% από 11,1% τον Μάρτιο, κάτι που δεν συνάδει ούτε με τις πολύ αυξημένες προσλήψεις που αναγγέλθηκαν μέσω του συστήματος Εργάνη ούτε με όσα συμβαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στη χώρα μας επ’ ευκαιρία της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Πρόκειται για την ίδια ανεξάρτητη Αρχή που κατάφερε μετά κόπων και βασάνων να ολοκληρώσει την απογραφή του πληθυσμού με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ βόμβα στην όποια αξιοπιστία της βάζει το γεγονός ότι δεν κάνει τίποτε άλλο από στατιστικές έρευνες τα αποτελέσματα των οποίων απέχουν από τα επίσημα στοιχεία. Απόδειξη αυτού το γεγονός αποτελεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι άνεργοι τον Απρίλιο στην Ελλάδα ήταν 527.706 άτομα, όταν τον ίδιο μήνα ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ 927.793 άνεργοι, δηλαδή σχεδόν οι διπλάσιοι!

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε πως οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.166.984 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 65.128 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2022 (1,6%) και μείωση κατά 36.984 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023 (0,9%). Τα άτομα κάτω των 75 ετών που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 3.111.534, σημειώνοντας μείωση κατά 24.404 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2022 (0,8%) και αύξηση κατά 26.477 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023 (0,9%). Η ανεργία των νέων, πάντως, παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα στις ηλικίες 15-24 ετών και φτάνει σε ποσοστό το 27,4%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This