Κατεδαφίσεις για τα μάτια του κόσμου στη Μύκονο

Παραμένουν οι αυθαίρετες σουίτες για να αράζουν τα «γερά πορτοφόλια» - Τιμές για λιποθυμίες

Συντάκτης: Newsroom

Για τα μάτια του κόσμου μπήκαν… μπουλντόζες την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού στο εμβληματικό beach bar και εστιατόριο Nammos στη Μύκονο, καθώς γκρεμίστηκαν μόνο βοηθητικοί χώροι, ενώ παραμένουν οι αυθαίρετες σουίτες όπου κάνουν τις διακοπές τους οι rich & famous δίπλα στο κύμα.

Στιγμιότυπα από τις περίφημες κατεδαφίσεις

Η κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στην παραλία Ψαρού έγινε αυτοβούλως από την ίδια την επιχείρηση, η οποία ήθελε να αξιοποιήσει «παράθυρο» του νόμου για τη μείωση των προστίμων, ώστε να επαναλειτουργήσει σαν να μη συνέβη τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπα από τις περίφημες κατεδαφίσεις

Οι μπουλντόζες κατεδάφισαν μόνο αυθαίρετους βοηθητικούς χώρους, ενώ φορτηγά απομάκρυναν τα μπάζα από την παραλία. Οι κατεδαφίσεις έγιναν καθώς απορρίφθηκε από το Εφετείο Αθηνών η αίτηση που είχαν υποβάλει οι υπεύθυνοι της επιχείρησης για αναστολή της κατεδάφισης μέχρι τη συζήτηση της κύριας προσφυγής τους. Χθες κατεδαφίστηκαν ελάχιστα από τα αυθαίρετα που έχουν διαπιστώσει οι επιθεωρητές.

Στιγμιότυπα από τις περίφημες κατεδαφίσεις

Πρόκειται για βοηθητικούς χώρους για τους οποίους έχει εκδοθεί τελεσίδικο πρωτόκολλο κατεδάφισης, καθώς εντοπίστηκαν να χτίζονται επ’ αυτοφώρω από τους επιθεωρητές Δόμησης Περιβάλλοντος που είχαν πάει τον περασμένο μήνα στο νησί για να ελέγξουν καταγγελίες, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό αρχαιολόγου.

Στιγμιότυπα από τις περίφημες κατεδαφίσεις

Ούτε γάτα ούτε ζημιά

Ομως, παρά τις κατεδαφίσεις των βοηθητικών χώρων μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και στους φωτογραφικούς φακούς, δεν γκρεμίστηκαν αυθαίρετα κτίρια άνω των 500 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκονται στη δυτική πλευρά της παραλίας. Συγκεκριμένα, οι επιθεωρητές έχουν καταγράψει τα ακόλουθα αυθαίρετα:

  • Διώροφο κτίριο επιφάνειας 520 τετραγωνικών μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της Ψαρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού, με τμήματα του κτιρίου να βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας. Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε δηλωθεί προς «τακτοποίηση» στον νόμο για τα αυθαίρετα ως ανεγερθέν… προ του 2011. Ωστόσο, όπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές, χτίζεται ακόμα και προφανώς η δήλωση υπαγωγής δεν ταυτίζεται με τη σημερινή του εικόνα… Μάλιστα, την ημέρα ελέγχου το κτίριο ήταν στη φάση κατασκευής υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
  • Κατασκευή σε εξέλιξη κτιρίου με χρήση τουαλέτας (39 τ.μ.) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού. Και για αυτό το κτίριο υπήρχε δήλωση «τακτοποίησης», ενώ κατά την ημερομηνία ελέγχου το κτίριο ήταν στη φάση κατασκευής υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων…
  • Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τ.μ. (χωρίς άδεια, που απαιτείται ανεξάρτητα από το αν αυτά δεν είναι μόνιμη κατασκευή) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.
  • Τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5-1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό. Η επιχείρηση ανέλαβε αυτοβούλως να κατεδαφίσει δύο παράνομες δεξαμενές, δύο κοντέινερ και ένα κτίσμα 30 τ.μ.

Για τα αυθαίρετα κτίσματα 520 και 39 τ.μ. εκκρεμεί η οριστική έκθεση αυτοψίας των επιθεωρητών Περιβάλλοντος για να εκδοθούν πρωτόκολλα κατεδάφισης. Οι κατεδαφίσεις μόνο των βοηθητικών χώρων, και μάλιστα από την ίδια την επιχείρηση, προκειμένου να διαγραφεί το τσουχτερό πρόστιμο που έχει επιβληθεί στο Nammos, προκάλεσαν τις αντιδράσεις κατοίκων και επιχειρηματιών της Μυκόνου. «Αφού ξεκίνησαν τέτοια πράγματα, δεν υπάρχει σωτηρία. Δεν κοιτάνε να μαζευτούν παρά κοιτάνε τα “παράθυρα” να δουλέψουν. Ενα μαύρο χάλι» σχολίασε κάτοικος της Μυκόνου.

«Είμαστε σε καλό δρόμο, αν όμως ξαναμπαίνουμε πάλι στη διαδικασία “μπαίνουμε από το παράθυρο”, “μπαίνουμε από το υπόγειο”, πάμε πάλι για τα ίδια» συμπληρώνει επιχειρηματίας του νησιού. «Μας δουλεύουν κανονικά. Αριστερά οι σουίτες όλες είναι πάνω στο νερό και χτίστηκαν τα τελευταία 2-3 χρόνια. Αυτές θα τις αφήσουν όρθιες;» αναρωτιέται άλλος επιχειρηματίας.

«Φρέσκες» καταγγελίες τουριστών για το DK Oyster

Διεθνώς ρεζίλι κινδυνεύει να γίνει για άλλη μια χρονιά η χώρα μας, καθώς ούτε φέτος λείπουν οι αναφορές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης για τα εξωφρενικά ποσά που χρεώνουν ορισμένοι επιχειρηματίες στη Μύκονο, η οποία έχει φτάσει να γίνει συνώνυμη της απλησίαστης πολυτέλειας!

Οι νιόπαντροι Λίντσεϊ και Αλεξ

Η χλιδή που χαρακτηρίζει το νησί των ανέμων αντικατοπτρίζεται σε όλους τους τομείς, από τη διαμονή, το φαγητό και το ποτό, μέχρι την τιμή της ξαπλώστρας στις οργανωμένες πλαζ, οι οποίες κάθε καλοκαίρι «βουλιάζουν» από τουρίστες που πληρώνουν… χρυσάφι για μια βουτιά! Την ίδια ώρα κάποιοι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται το κλίμα πολυτέλειας που επικρατεί στο νησί για να χρεώνουν εξωφρενικά ποσά και να «θησαυρίζουν»!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το «περίφημο», πλέον, εστιατόριο με τα «χρυσά» καβουροπόδαρα στον Πλατύ Γιαλό, που βρίσκεται και φέτος στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας, καθώς φέρεται ότι έχει δεχθεί δεκάδες δυσμενείς κριτικές για υπερβολική χρέωση των γευμάτων και των ποτών που προσφέρει.

Οπως ισχυρίζονται Βρετανοί παραθεριστές, το παραλιακό εστιατόριο DK Oyster είναι μια «απάτη» που παρασύρει τους τουρίστες στο εσωτερικό του, προτού τους παρουσιάσει λογαριασμούς ύψους έως και 1.200 ευρώ! Σε δημοσίευμα της «Daily Mail» αναφέρεται, επίσης, πως για το συγκεκριμένο εστιατόριο «έχει γίνει μια σειρά παραπόνων από πελάτες που δεν γνώριζαν τις υψηλές τιμές για τα γεύματα και τα ποτά».

Κατακραυγή

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο επεισόδιο που προκάλεσε μεγάλη κατακραυγή είχε γίνει το καλοκαίρι του 2019, όταν σε κριτική του στο Tripadvisor ένας Αμερικανός τουρίστας έγραψε ότι κλήθηκε να πληρώσει 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμαράκια και έξι μπίρες. Ωστόσο, η φήμη του παραλιακού εστιατορίου ταξίδεψε σε ολόκληρο τον πλανήτη τον περσινό Μάιο, όταν η Αμερικανίδα Μπρέντα Μούλτον και η 19χρονη κόρη της πλήρωσαν με το «ζόρι» 600 ευρώ για ένα πιάτο καβουροπόδαρα και δύο κοκτέιλ!

Ντέιβιντ Μπίτεν

Αν και οι δύο γυναίκες υπέβαλαν μήνυση και με εντολή του τότε υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια έγινε έλεγχος στην επιχείρηση, που οδήγησε στην επιβολή προστίμου ύψους 31.000 ευρώ, οι ιδιοκτήτες της δεν… έβαλαν μυαλό. Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη μαρτυρία Καναδών τουριστών, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να καταβάλουν περίπου 600 δολάρια για ένα πιάτο στρείδια, ένα ζευγάρι Βρετανών κατήγγειλε ότι έπαθε το σοκ της ζωής του όταν τους δόθηκε ο λογαριασμός στο beach bar του εστιατορίου.

Ειδικότερα, όπως περιγράφεται σε σχετικό δημοσίευμα, οι νιόπαντροι Λίντσεϊ και Αλεξ πέρασαν από το εστιατόριο για ένα γρήγορο σνακ, όμως στο τέλος παρήγγειλαν στρείδια. «Μας είπαν αμέσως “θέλετε στρείδια;” Ηταν πολύ επιθετικοί. Είπαμε “ναι” και εκείνος (ενν. ο σερβιτόρος) είπε “μια ντουζίνα;” Οπότε είπαμε “ναι”, γιατί μια ντουζίνα είναι μια τυπική παραγγελία» ισχυρίστηκε η Λίντσεϊ Μπριν, προσθέτοντας πως οι σερβιτόροι οδήγησαν τον σύζυγό της σε ένα δωμάτιο στο πίσω μέρος του καταστήματος, όπου του έδωσαν τον λογαριασμό, ύψους άνω των 400 ευρώ!

Παρόμοια είναι και η ιστορία της 43χρονης Σέριλ, η οποία ισχυρίστηκε ότι η παρέα της παραπλανήθηκε και πλήρωσε πάνω από 1.500 ευρώ για δύο πιάτα, μία σαλάτα και ψωμί. Η Τζέσικα και ο Ανταμ, πάλι, υποστήριξαν ότι κλήθηκαν να πληρώσουν «800 ευρώ για δύο ποτά, τέσσερα καβουροπόδαρα και μια σαλάτα στο γνωστό εστιατόριο». Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», o γεννημένος στη Γαλλία Ντέιβιντ Μπίτεν δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε τον λογαριασμό ύψους 1.205,60 ευρώ για ένα μπουκάλι κρασί, δυο μη αλκοολούχες Pina Colada, λίγα καλαμάρια που ήταν «σαν λάστιχο» και ζυμαρικά «που δεν τρώγονταν»! Υποστήριξε, δε, πως όταν τσέκαρε τον τραπεζικό του λογαριασμό, διαπίστωσε ότι το εστιατόριο τού είχε κρατήσει 1.387,59 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει τη βεβήλωση του Τζαμιού στο Πίλημα Ξάνθης

Το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει, δια στόματος του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιώργου Καλαντζή, τη βεβήλωση του Τζαμιού στο χωριό Πίλημα της Ξάνθης.Σε ανακοίνωση...

Τεράστια έκρηξη στην σχολική βία στην Ελλάδα!

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση

Η Β. Εύβοια μετρά τις πληγές της!

Απελπιστικές εικόνες μέσω ανατριχιαστικού βίντεο

Τη δόξα του Κυριάκου εζήλωσε ο Άδωνις

Του Όφι Ιοβόλου Αυτή η άτιμη η ιστορία με τους κύκλους της.Θα θυμάστε προφανώς το σκάνδαλο με το τηλεφωνικό κέντρο που πήρε ο Κυριάκος από...

Τι λέει ο πατέρας του κρεοπώλη για το τραγικό δυστύχημα στο Μεσολόγγι

Σε κατάσταση σοκ παραμένει το Μεσολόγγι μετά τον φρικτό θάνατο της 50χρονης εργαζόμενης που διαμελίστηκε σε κρεοπωλείο την ώρα που προσπαθούσε να καθαρίσει τη μηχανή...

Βελτιώνεται ο καιρός την Κυριακή – Άνοδος της θερμοκρασίας

Βελτιώνεται ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής, 1ης Οκτωβρίου. Κατά τόπους βροχές θα σημειωθούν σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ,...

Υπό έλεγχο τέθηκαν δύο πυρκαγιές στη Ροδόπη

Υπό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Παγούρια Ροδόπης.Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε...

Η στιγμή που χείμαρρος μπαίνει στο ισόγειο σπίτι οικογένειας με μωρό στον Βόλο!

Σε ένα καθηλωτικό βίντεο από τον Βόλο, που χτυπήθηκε ανελέητα τόσο από την κακοκαιρία Daniel όσο και από την κακοκαιρία Elias, χείμαρρος εισβάλλει σε...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 54χρονου σεκιουριτά – Τέσσερις συλλήψεις

Στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 54χρονου σεκιουριτά σε φωτοβολταϊκό πάρκο εντός του ΧΥΤΑ Φυλής προχώρησε η Αστυνομία.Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης...

Ο Αλβανός ληστής με το σκεπάρνι που σκόρπιζε τον τρόμο στην Θεσσαλονίκη – Συγκλονιστικά...

Τον τρόμο σκορπούσε ληστής στην Θεσσαλονίκη που εισέβαλλε στα καταστήματα με σκεπάρνι και όπλα, απειλώντας προκειμένου να αποσπάσει τις εισπράξεις. Ο δράστης μπούκαρε στα...

Φωτιά στο Νέο Ηράκλειο αποκάλυψε το κρησφύγετο συμμορίας – Έκλεβαν αυτοκίνητα και πωλούσαν τα...

Eξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων και αφού τα αποσυναρμολογούσε, διέθετε τα εξαρτήματα μέσω εταιρείας που δραστηριοποιείται στην πώληση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών. Η πυρκαγιά που...

Σκοπιανό περιπολικό μπήκε δύο χιλιόμετρα μέσα στη χώρα μας!

Οργιάζει η λαθρoθηρία σε περιοχή Natura από Σκοπιανούς που έχουν ακόμα και πολεμικά τυφέκια

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη στον Βόλο – Βρίσκεται κοντά σε βενζινάδικο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το απόγευμα του Σαββάτου σε αποθήκη στον Βόλο, η οποία βρίσκεται κοντά σε βενζινάδικο.Σύμφωνα...

Η απίστευτη δικαιολογία οδηγού για το παράνομο παρκάρισμα και το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Κοζάνη

Ένα παράνομο παρκάρισμα και το κυκλοφοριακό χάος που προκλήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου κινητοποίησε την Τροχαία στην Κοζάνη. Μια κυρία άφησε το αυτοκίνητό της...

Θεσσαλονίκη: Μαχαίρωσαν 19χρονη στη μέση του δρόμου

Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, μετά από σοβαρό επεισόδιο με τραυματισμό στην περιοχή Συκιές.Στις 17:40 σήμανε συναγερμός στην Άμεση Δράση για...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο πρωτοσέλιδο των New York Times η αποκάλυψη-«βόμβα» για τον Άδωνι και τα δωράκια από τη Huawei!

Σε περίοπτη θέση η υπόθεση δωροληψίας με «κορυφαίο Έλληνα υπουργό»

Βρήκαν νεκρό τον 25χρονο που είχε εξαφανιστεί στην Κυψέλη

Τραγική ήταν η κατάληξη στις έρευνες για τον εντοπισμό του 25χρονου Βαγγέλη, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την Κυψέλη πριν από μια...

Φρικτός θάνατος σε κρεοπωλείο στο Μεσολόγγι: Γυναίκα καθάριζε την μηχανή του κιμά και διαμελίστηκε

Συγκλονίζει το δυστύχημα σε κρεοπωλείο στο Μεσολόγγι, όπου μια εργαζόμενη βρήκε τραγικό θάνατο όταν η μηχανή του κιμά την διαμέλισε. Η άτυχη γυναίκα το...

Το επικό προεκλογικό σποτ υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στην Πτολεμαΐδα

Το προεκλογικό βίντεο του Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στην Πτολεμαΐδα, δεν είναι μόνο ευφυές. Είναι επικό! Ένα είναι σίγουρο: όποιος δει το σποτ του...

Μπιλ Γκέιτς: «Ανοησία το να φυτεύεις δέντρα»!

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η δήλωση του Μπιλ Γκέιτς ο οποίος δήλωσε ευθαρσώς πως το να φυτεύει κανείς δέντρα για να σταματήσεις την κλιματική...

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος σήκωσε το φέρετρο της μητέρας του Ουρανίας μαζί με τον αδερφό του

Σήμερα το πρωί, έφθασε στη Σκιάθο, στο νησί της καταγωγής της, η σορός της μητέρας του Γιώργου Αγγελόπουλου, Ουρανίας Σουλτάνη, η οποία έφυγε από...

Στέγαστρο Καλατράβα: Άλλη μία απόδειξη ότι ο Μητσοτάκης καταστρέφει την Ελλάδα με δόλο

Δεν έχει πλέον ούτε το ακαταλόγιστο, ούτε την δικαιολογία της ανικανότητας
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ