Χίος: Επέστρεψαν σε Τουρκία και Μάλτα τα φορτηγά πλοία που συγκρούστηκαν

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Must Read

Τέλος σήμανε λίγο νωρίτερα σήμερα στην αυξημένη επιφυλακή στην οποία βρισκόταν από χθες το απόγευμα το Λιμενικό της χώρας μας εξαιτίας της σύγκρουσης δύο φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, σήμερα τα ξημερώματα, το πλοίο «ΑΝΤ» σημαίας Βανουάτου κινήθηκε προς το λιμάνι της Σμύρνης, συνοδεία περιπολικών σκαφών του Λιμενικού  ενώ το πλοίο «Potentia» σημαίας Σιγκαπούρης συνέχισε την πορεία του με προορισμό τη Μάλτα.

Το πρώτο πλοίο στο οποίο επέβαιναν περίπου 10 Τούρκοι ναυτικοί υπέστη μεγάλο ρήγμα στην δεξιά πλευρά του λόγω της σύγκρουσης. Η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές ήταν δύσκολη γι’αυτό κατέβηκε διασώστης του Λιμενικού από το δεύτερο ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του πληρώματος και την ανάγκη τυχόν παροχής βοήθειας.

Ωστόσο, ο πλοίαρχος του πλοίου αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια όταν του επισημάνθηκε από Έλληνα διασώστη ότι βρίσκεται σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης και ότι αν χρειάζεται βοήθεια αυτή θα πρέπει να την αιτηθεί από τις ελληνικές αρχές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Αναφορικά με τη σύγκρουση του Φ/Γ πλοίου »ΑΝΤ» σημαίας Βανουάτου με το Φ/Γ πλοίο »POTENTIA» σημαίας Σιγκαπούρης, μεσημβρινές ώρες την 02/06/2023, στη θαλάσσια περιοχή 9 ν.μ. βόρεια βορειοδυτικά ν. Χίου σε Διεθνή Ύδατα και εντός ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης, γίνεται γνωστό ότι το μεν Φ/Γ πλοίο »ΑΝΤ» σημαίας Βανουάτου κινήθηκε αυτοδυνάμως με τη συνοδεία περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς τον λιμένα Σμύρνης, όπου και εξήλθε με ασφάλεια από την ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ το πλοίο »POTENTIA» σημαίας Σιγκαπούρης κινήθηκε αυτοδυνάμως με προορισμό λιμένα Μάλτας.

Από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων.

Δείτε επίσης:

«Δύσκολο το περιστατικό της σύγκρουσης των πλοίων στη Χίο», λέει το Λιμενικό – Εξηγήσεις για όσα έγιναν

Θρίλερ στη Χίο: Βίντεο-ντοκουμέντο με τον Έλληνα διασώστη να κατεβαίνει στο τουρκικό φορτηγό πλοίο

Λήξη συναγερμού στη Χίο: Εικόνες από το σημείο της σύγκρουσης – Το τουρκικό πλήρωμα του «ΑΝΤ» αρνήθηκε την ελληνική βοήθεια

Φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν μεταξύ τους κοντά στη Χίο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This