«Το παιδί έπαθε σοκ» λέει η μητέρα του 12χρονου – Υπό κράτηση ο σάτυρος Αρχιμανδρίτης

«Στην αρχή δεν το πίστευε το παιδί ότι είναι αυτός και λέει "πάτερ, τι γίνεται, σας έχουν χακάρει;» - Την Τρίτη η απολογία του 40χρονου

Must Read

Την πόρτα του δικαστικού Μεγάρου στο Ναύπλιο πέρασε σήμερα ο Αρχιμανδρίτης που κατηγορείται ότι έστειλε σε έναν 12χρονο βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο, ο οποίος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Ο 40χρονος Αρχιμανδρίτης που υπηρετεί σε χωριό της Ερμιονίδας στην Αργολίδα η οποία ανήκει στη Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών κ Αιγίνης κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας πράξης σε ανήλικο.

Κατά την προανάκριση ο ιερέας ισχυρίστηκε ότι έστειλε κατά λάθος το βίντεο στον 12χρονο μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και ότι δεν προοριζόνταν για το αγόρι. Στο εν λόγω βίντεο ο ιερέας κατέγραφε τον εαυτό του γυμνό.

Έντρομο το ανήλικο αγόρι πήγε στη μητέρα του και της έδειξε το βίντεο με το χυδαίο περιεχόμενο και εκείνη με τη σειρά της κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα Ερμιονίδας.




Το παιδί έπαθε σοκ

Η μητέρα του 12χρονου ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη καθώς ο Αρχιμανδρίτης είχε συχνά επαφές τόσο με την ίδια όσο και με το παιδί αφού ανήκε στο στενό οικογενειακό περιβάλλον της οικογένειας.

«Στάλθηκε στο γιο μου εχθές το απόγευμα ένα πάρα πολύ άσχημο βίντεο. Έπαθε ένα σοκ γιατί αφενός δεν το περίμενε, είναι η ιδιότητα του ανθρώπου αυτή που δεν το περίμενε, τρόμαξε γιατί αναφέρει το όνομα του παιδιού το βίντεο και ανατρίχιασε, δηλαδή αηδίασε με όλο αυτό. Στην αρχή δεν το πίστευε το παιδί ότι είναι αυτός και λέει “πάτερ, τι γίνεται, σας έχουν χακάρει;”. Και συνέχισε να απαντάει άσεμνα», είπε η μητέρα του 12χρονου στο MEGA.

«Παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης αυτό το πράγμα τώρα, δεν είναι να το αφήσεις έτσι. Ίσως προλάβουμε να σώσουμε και κάποια άλλα παιδιά που έχουν δεχθεί κάτι ανάλογο και δεν έχουν μιλήσει, γιατί το καλό είναι ότι το παιδί μου μίλησε αμέσως», συμπλήρωσε η μητέρα του παιδιού.

Υπάρχουν κι άλλα παιδιά…

Μιλώντας στο protothema, η μητέρα του 12χρονου εκτιμά πως υπάρχουν κι άλλα παιδιά τα οποία έλαβαν το βίντεο με τις άσεμνες χειρονομίες του Αρχιμανδρίτη, ενώ ξεκαθαρίζει ότι ο κατηγορούμενος δεν πρόλαβε να ασελγήσει σε βάρος του γιου της.

«Υπάρχει μια σοβαρότητα τι έχει γίνει στα υπόλοιπα παιδιά. Εγώ αυτό προσπαθώ να βγάλω, τι έχει γίνει και με άλλα παιδιά. Το δικό μου παιδί δεν το έχει ακουμπήσει, δεν πρόλαβε. Αν το είχε ακουμπήσει θα ήμουν εγώ στη θέση του τώρα, να δικάζομαι. Δεν το έχει ακουμπήσει, το προλάβαμε γιατί το παιδί μας μίλησε αμέσως και αμέσως δράσαμε με τη Δίωξη. Καταλαβαίνουμε από τη συνομιλία και όλα αυτά πως υπάρχει και άλλο “παρακλάδι”», λέει η μητέρα του 12χρονου.

Την ίδια ώρα από «κόσκινο» περνάει η Ασφάλεια Ναυπλίου τα κινητά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του 40χρονου προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν παρόμοια βίντεο που έχουν αποσταλεί και σε άλλους ανήλικους.

Τι θα ισχυριστεί ο Αρχιμανδρίτης

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απολογία του 40χρονου ιερέα ο οποίος ζήτησε και πήρε αναβολή για την ερχόμενη Τρίτη (6/6).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο κατηγορούμενος θα ισχυριστεί πως έκανε sexting (ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων) με έναν ενήλικο 30 ετών, ο οποίος είχε παρόμοιο όνομα στο Facebook με το 12χρονο αγόρι. Θα ισχυριστεί δηλαδή ότι η αποστολή μηνυμάτων στον ανήλικο έγινε καταλάθος.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο Αρχιμανδρίτης, ο οποίος δίδασκε σε κατηχητικό, είχε αρκετούς λογαριασμούς σε Facebook και Instagram, ενώ συνήθιζε να πηγαίνει για καφέ με παιδιά 14-15 ετών…

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη του 40χρονου Αρχιμανδρίτη αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Η Ίερά Μητρόπολις “Υδρας, Σπετσών & Αιγίνης άνακοινοί ότι ό Άρχιμ. π. Ίερόθεος Λουμουσιώτης κληρικός τής καθ’ ημάς Ίεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς Ίερούς Κανόνας τής Έκκλησίας».

Διαβάστε επίσης:

Στον εισαγγελέα ο ιερέας που συνελήφθη για ασέλγεια σε 12χρονο – Τι υποστήριξε

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This