Αυτοί που αγκάλιασαν τα ορφανά του Αττίλα

Το Κυπριακό παραμένει η κορυφαία εθνική προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

Must Read

Το «παρών» στην αποκάλυψη της αναμνηστικής πλάκας προς τιμήν όλων όσοι μετά την τουρκική εισβολή του 1974 άνοιξαν τα σπίτια τους σε εκατοντάδες παιδιά από την Κύπρο και τους πρόσφεραν στέγη, φροντίδα και εκπαίδευση έδωσε η πρώτη πολίτης της χώρας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε λόγο στον χαιρετισμό της για έναν ελάχιστο φόρο τιμής προς αυτούς τους «ανώνυμους ανθρώπους που με περίσσευμα καρδιάς θέλησαν να απαλύνουν το τραύμα από τον “Αττίλα” και να παρηγορήσουν τις τρυφερές ψυχές για την απώλεια αγαπημένων προσώπων και τον βίαιο ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες τους, παρέχοντάς τους μια οικογένεια και μετατρέποντας τον πόνο τους σε ελπίδα». Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για απλούς ανθρώπους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αυθόρμητα στο κάλεσμα του μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, κ. Αθανάσιου, εμπνευστή της ιδέας για τη φιλοξενία παιδιών από την Κύπρο, το φθινόπωρο του 1974.

Οπως επισήμανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η χειρονομία τους αποτέλεσε μια συμβολική έκφραση της αρραγούς ενότητας του Ελλαδικού και του Κυπριακού Ελληνισμού. Μάλιστα, όπως τόνισε, ως σήμερα κανένα από τα Κυπριόπουλα αυτά δεν κατέστη δυνατό να επιστρέψει στο σπίτι όπου γεννήθηκε, στα κατεχόμενα εδάφη.

Με φόντο την τραγική αυτή υπόθεση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το μήνυμα ότι το Κυπριακό παραμένει η κορυφαία εθνική προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. «Η θέση μας για την επίλυσή του είναι διαχρονικά σταθερή: πλήρης υποστήριξη στις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών προσπάθειες για αμοιβαία αποδεκτή λύση στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας» εξήγησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σημειώνοντας πως η ανάκληση της οδυνηρής αυτής πτυχής της νεότερης Ιστορίας φέρνει στον νου όλων μας το δράμα των σημερινών προσφυγόπουλων, της πιο ευάλωτης ομάδας ανάμεσα στους ξεριζωμένους.

Τόνισε δε πως οφείλουμε να μεριμνήσουμε για αυτά τα παιδιά, καθώς, όπως συνέβη και με τα παιδιά της Κύπρου, το ίδιο πρέπει να πράξουμε και σήμερα για τα βασανισμένα, ορφανεμένα παιδιά όλου του κόσμου, ανεξάρτητα από την καταγωγή ή το θρήσκευμά τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This