Ο Αρχιεπίσκοπος που αρνήθηκε να παραιτηθεί στο καθεστώς των συνταγματαρχών

Γενναία η δράση του στον Μακεδονικό αγώνα, στη Μ. Ασία, στην Εθνική Αντίσταση. Αντέδρασε στη συνάντηση του Πατριάρχη Αθηναγόρα με τον Πάπα Παύλο τον Στ΄ με αποτέλεσμα να γίνει απόπειρα ανατροπής του.

Συντάκτης: Newsroom

Το έτος 1962 βρήκε την Ελλαδική Εκκλησία σε μεγάλη αναστάτωση. Μετά τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Θεοκλήτου στις 8 Ιανουαρίου του 1962, εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ο Ιάκωβος, σε διάστημα μόλις 5 ημερών από την εκδημία του προκατόχου του, στις 13 Ιανουαρίου. Ωστόσο η διάρκεια της αρχιεπισκοπίας του υπήρξε βραχύτατη, διότι διαβλήθηκε από κάποιους κύκλους και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση στις 25 Ιανουαρίου 1962.

  • Από τον
    Γιάννη Ζαννή

Η περίοδος στα πράγματα της Εκκλησίας ήταν γενικότερα ταραχώδης τα χρόνια εκείνα. Η Σύνοδος της Ιεραρχίας, μετά την παραίτηση του Ιακώβου, εξέλεξε παμψηφεί νέο Αχιεπίσκοπο τον ως τότε μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Χρυσόστομο Χατζησταύρου. Ένα Ιεράρχη προερχόμενο από την Μικρά Ασία, εγνωσμένου κύρους και αδιαμφισβήτητου ήθους, με πλούσια ποιμαντική και εθνική δράση σε κρίσιμες καμπές της νεώτερης (αλλά και της εν γένει) Ιστορίας μας.

Κλήρος και λαός  υποδέχθηκαν μέσα σε παραλήρημα χαράς την εκλογή του, με την ιαχή «Άξιος», ενώ και ο τύπος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά λόγια στον νέο Αρχιεπίσκοπο.

Ο κατά κόσμον Θεμιστοκλής Χατζησταύρου γεννήθηκε το 1880 στις Τράλλεις (Αϊδίνι) της Μικράς Ασίας. Φοίτησε στη Σχολή Αρώνη της Σμύρνης και  στο Πυθαγόρειο Γυμνάσιο Σάμου και συνέχισε τις σπουδές του στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, από την οποία αποφοίτησε αριστεύσας το 1902. Η διδακτορική του διατριβή με θέμα: «Αἱ ἡσυχαστικαὶ ἔριδες τοῦ ΙΔ΄αἰῶνος», ήταν η πρώτη μελέτη Έλληνα Θεολόγου στη νεότερη εκκλησιαστική μας ιστορία που ασχολήθηκε με την συμβολή  του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Ορθόδοξη Θεολογία.

Το σπίτι του Χρυσοστόμου Β’ στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στον Βύρωνα

Κατά την περίοδο των σπουδών του στην Χάλκη, γνωρίστηκε με τον Ιερομάρτυρα και εθνομάρτυρα Άγιο Χρυσόστομο Καλαφάτη, τότε Μέγα Πρωτοσύγκελο του Οικουμενικού Θρόνου. Ο Χρυσόστομος εξελέγη Μητροπολίτης Δράμας, Φιλίππων και Ζιχνών. Λίγο διάστημα μετά την ενθρόνισή του έφτασε στη Δράμα και ο νεαρός Θεμιστοκλής Χατζησταύρου, τον οποίον ο άγιος Χρυσόστομος χειροτόνησε διάκονο και τον όρισε Αρχιδιάκονο και Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεώς του.

Είναι μια δύσκολη περίοδος για τον Ελληνισμό της Μακεδονίας, καθώς τα βουλγαρικά κομιτάτα επιχειρούν να προσαρτήσουν στον έλεγχο της αποσχισθείσης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Βουλγαρικής Εξαρχίας τις περιοχές της Μακεδονίας, διαπράττοντας εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού.

Ο Μητροπολίτης Δράμας θα αναλάβει αναγκαστικά και εθνική δράση παράλληλα με την ποιμαντική. Στενότερος και πιο έμπιστος συνεργάτης του, θα αναδειχθεί ο Αρχιδιάκονός του Θεμιστοκλής Χατζησταύρου.

Στο «Μακεδονικόν ημερολόγιόν του», θα καταθέσει: «Η Οργάνωσις πού εμυούσε τους Έλληνας ήταν εντελώς μυστική. Τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο προσπαθούσαμε να τον κρατούμε μακρυά από τον κίνδυνο. Αποφεύγαμε να τον ανακατεύωμε φαινομενικά στην Οργάνωση. Θέλαμε να τον προφυλάξωμε από τον κίνδυνο, που τον οδηγούσεν ο ορμητικός χαρακτήρας του και ο φλογερός πατριωτισμός του. Γενικός αρχηγός στην Οργάνωση ήταν ο Ίων Δραγούμης. Την πρωτοβουλία στην ορκωμοσία των μειουμένων στη Δράμα  την είχα εγώ. Εγώ ήμουν πού ώρκισα τον Άρμεν και τον πατέρα του από τον Βώλακα, καθώς και τον Βαλαβάνη από την Πλεύνα. Τούς δίναμε και όπλα».

Η Δράμα το 1914

Για τη δράση του αυτή καταδικάστηκε, ερήμην, σε φυλάκιση 4 ετών από το Τουρκικό Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Φυγαδεύτηκε με τη βοήθεια του Πατριαρχείου, και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λωζάννη.  Το 1908, μετά την επανάσταση των Νεοτούρκων και τη γενική αμνηστία που δόθηκε, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη.

Το 1910 ο άγιος Χρυσόστομος μετατίθεται από την Δράμα στην Μητρόπολη Σμύρνης, που επέπρωτο να καθαγιάσει με τα μαρτυρικά αίματά του. Ο Αρχιδιάκονός του τον ακολούθησε εκεί . Χειροτονείται πρεσβύτερος και παίρνει το όνομα του Μητροπολίτη του (Χρυσόστομος) και κατόπιν βοηθός επίσκοπος της επισκοπής Τραλλέων.

Σε αγιασμό στην Καβάλα

Το 1913 ο Χρυσόστομος εκλέγεται Μητροπολίτης Φιλαδελφίας, μιας πόλης όπου κυριαρχούσε έντονα ο εθνικισμός των Νεοτούρκων. Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος αγωνίζεται για την διατήρηση της ελληνικότητας των κατοίκων και ιδρύει υπό συνθήκες ημιπαρανομίας το οικοτροφείο Φιλαδελφίας, καταρτίζοντας, σε συνεργασία με τους δασκάλους, αναλυτικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Στο Οικοτροφείο φοιτούν Έλληνες μαθητές όλων των βαθμίδων.

Ήδη από το 1914 οι Τούρκοι μετέφεραν στην μικρασιατική ενδοχώρα Έλληνες των παραλίων, με σκοπό την αλλοίωση των χριστιανικών πληθυσμών. Ο γενναίος Μητροπολίτης παρεμβαίνει ευθαρσώς, απειλώντας τις τουρκικές αρχές ότι θα καταγγείλει τα εγκλήματά τους στη Δύση. Οι αρχές τον καταδικάζουν ερήμην εις θάνατον, αλλά η εκτέλεση απετράπη με την μεσολάβηση των μεγάλων Δυνάμεων.

Το 1919 ο Ελληνικός στρατός αποβιβάζεται στη Μικρά Ασία. Στην γενέτειρα του Χρυσοστόμου, το Αϊδίνι, είχαν προηγηθεί σφαγές σε βάρος των Ελλήνων. Ανάμεσα στα θύματα, είναι και μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.   Αυτό δεν τον εμποδίζει να αντιμετωπίσει με χριστομίμητη ευσπλαχνία τους άμαχους Τούρκους και να μεσολαβήσει γι’ αυτούς προς τον ύπατο Αρμοστή Στεργιάδη.

Αϊδίνι. Η φιλαρμονική του συνδέσμου νέων κάτω από το διοικητήριο της πόλης

Ο αγώνας του για τη σωτηρία των αμάχων στο Αϊδίνι, η περίθαλψη 45.000 προσφύγων, το παρόν του στον κυπριακό αγώνα και η παραμονή στον Ερυθρό Σταυρό για ένα μήνα παρά τη θέλησή του

Μετά την απελευθέρωση του Αϊδινίου, ως τοποτηρητής της Μητροπόλεως αγωνίζεται για την ανασυγκρότηση της πόλης. Αλλά όχι μόνο. Οργανώνει και την άμυνα των αμάχων, που με δικό του επιτελικό σχέδιο απέκρουσαν επίθεση των τσετών, σε μάχες που διήρκεσαν τρεις μέρες. Για τη  δράση του αυτή τιμήθηκε με την απονομή του Πολεμικού Σταυρού Γ΄ Τάξεως, με πρόταση της 10ης Μεραρχίας.

Ο Μητροπολίτης έβλεπε ότι το μέτωπο σύντομα θα κατέρρεε και άρχισε να εξοπλίζει τους αμάχους. Όμως η κατάρρευση έγινε συντομότερα απ’ όσο αναμενόταν. Μέσα στην φλεγόμενη Σμύρνη, αφού είχε ακολουθήσει τον πνευματικό του πατέρα ως τον τόπο του μαρτυρίου του, έφτασε στο σπίτι του Βρετανού ναυάρχου και τον έπεισε, παρά τις αντίθετες εντολές που είχε, να διαθέσει πλοία για να φυγαδευτούν οι άμαχοι. Επιβίβασε και τους μισούς από τους Έλληνες ιερείς, αλλά όταν επέστρεψε να παραλάβει και τους υπόλοιπους, είχαν ήδη σφαγιασθεί.

Έφτασε στην Ελλάδα ως Αποκρισάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και περιέθαλψε τους Μικρασιάτες πρόσφυγες. Το 1924 μετατέθηκε στην Μητρόπολη Φιλίππων και Νεαπόλεως, όπου ο λαός, με πρώτους τους παλιούς συντρόφους του Μακεδονικού αγώνα, τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.

Από τις πρώτες του προτεραιότητες ήταν η περίθαλψη των 45.000 προσφύγων. Ίδρυσε την Χριστιανική Εστία όπου οργάνωσε ένα ενεργό μορφωτικό κέντρο με αίθουσες διαλέξεων, σχολή ιεροψαλτών, βιβλιοθήκη κλπ. έκτισε ναούς, σχολεία και γηροκομεία.

Ενεργή ήταν και η δράση του Χρυσοστόμου στον πόλεμο. Βοήθησε τις οικογένειες των στρατευμένων και φρόντισε την εκπαίδευση εθελοντριών νοσοκόμων. Στην κατοχή η Μητρόπολη Φιλίππων βρέθηκε υπό βουλγαρική κυριαρχία και άρχισαν και πάλι οι δυσκολίες για τον ελληνικό πληθυσμό. Πάλι ο Μητροπολίτης βοήθησε τον Κλήρο και το λαό του και φρόντισε για την διακοπή της βίαιης αλλαγής υπηκοότητας των κατοίκων, ενώ συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση. Μετά την απελευθέρωση, άρχισε νέο αγώνα για την αναγέννηση της επαρχίας του. Έδωσε το παρόν και στον κυπριακό αγώνα, οργανώνοντας συλλαλητήριο στην Καβάλα, όπου εκφώνησε φλογερό πατριωτικό λόγο.

Κλήρος και λαός υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την εκλογή του Χρυσοστόμου Β΄ στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Όταν το 1964 στην Πανορθόδοξη Διάσκεψη στη Ρόδο ετέθη το θέμα του διαλόγου με το Βατικανό, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος διετήρησε τις επιφυάξεις του: «Αναμένομεν ένδειξιν καλής διαθέσεως εκ μέρους του Βατικανού, η οποία μέχρι στιγμής δεν εφάνη. Ο αρχηγός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εμμένει εις τα προνόμιά του περί «αλαθήτου» και «πρωτείων».» Έντονη ήταν η αντίδρασή του στην συνάντηση του Πατριάρχη Αθηναγόρα με τον Πάπα Παύλο τον Στ΄.

Στον γάμο του βασιλιά Κωνσταντίνου

Το καθεστώς των συνταγματαρχών έθεσε ως μία από τις προτεραιότητές του την απομάκρυνση του Χρυσοστόμου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, 28 Απριλίου 1967, κατά την περιφορά του Επιταφίου, ο Χρυσόστομος πιέστηκε να επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο σπίτι του. Λίγο αργότερα, κάποιοι που ισχυρίστηκαν ότι είναι γιατροί, συνοδευόμενοι από νοσοκόμες και αστυνομικούς, τον επισκέφτηκαν και του ζήτησαν να ετοιμαστεί για εισαγωγή στο νοσοκομείο. Παρά τη σθεναρή άρνησή του και τη διαβεβαίωση του προσωπικού του γιατρού, Δημητρίου Καπνιά, ότι δεν είχε πρόβλημα υγείας, οι αυτόκλητοι επισκέπτες αρνήθηκαν να αποχωρήσουν χωρίς τον Χρυσόστομο, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, οπότε τον ανάγκασαν να τους ακολουθήσει στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού. Παρά τις πιέσεις, ο Χρυσόστομος αρνήθηκε να παραιτηθεί.

Τον υποχρέωσαν να παραμείνει στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού για περισσότερο από ένα μήνα, χωρίς να είναι ασθενής. Στις 6 Μαΐου, του παρέδωσαν  δύο παραλλαγές επιστολής παραίτησης για να διαλέξει ποια θα υπογράψει. Σε επιστολή του προς τον τότε βασιλιά, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωνε την πλήρη άρνησή του να παραιτηθεί: «…αρνούμαι διαρρήδην να γίνω παραβάτης θείων προσταγμάτων διότι θα είμαι ρίψασπις και προδότης και επίορκος, και υπό τοιαύτας συνθήκας δε θα θελήσω ποτέ […] να καλύψω εξ αισχύνης το πρόσωπό μου. Αν η Εκκλησία και η πολιτεία θελήσει ούτως ή άλλως, είτε κανονικώς είτε νομίμως να επιβάλει μίαν λύσιν, αντίθετον προς τας πεποιθήσεις μου, εγώ ου δύναμαι εμποδίσαι αυτήν και θα έχω να δικαιολογηθώ ενώπιον του δικαίου Κριτού ότι βία και δυναστεία υπέκυψα, αλλά και μετά διαμαρτυριών ενώπιον Θεού και ανθρώπων». 

Εν τω μεταξύ,  νομοθετήθηκε όριο ηλικίας και κηρύχθηκε, ζώντος του Αρχιεπισκόπου, ο θρόνος εν χηρεία και εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος από Αριστίνδην-αντικανονική Σύνοδο.

Παρέμεινε ιδιωτεύων μέχρι την κοίμησή του το 1968

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, χωρίς να παραιτηθεί, παράμεινε ιδιωτεύων ως την κοίμησή του. Την Κυριακή της Πεντηκοστής, στις 9 Ιουνίου του 1968, μετά από ολιγοήμερη ασθένεια, ο Χρυσόστομος Β΄ αναχώρησε για την ουράνια πατρίδα και ετάφη στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.

Οι κάτοικοι της Καβάλας ποτέ δεν ξέχασαν τον μεγάλο τους ποιμενάρχη. Μία από τις κεντρικότερες οδούς της πόλης φέρει το όνομά του. Υπήρξε αναμφίβολα από τις μεγαλύτερες εκκλησιαστικές μορφές στην νεότερη Ιστορία μας. «Εἴη ἡ μνήμη αὐτοῦ αἰωνία».

Ο τάφος του στο Α΄Κοιμητήριο Αθηνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συναγερμός για κρούσμα ευλογιάς σε πρόβατα στη Μαλεσίνα

Σε συναγερμό οι αρμόδιες αρχές μετά τον εντοπισμό κρούσματος ευλογιάς σε εκτροφή προβάτων στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στη Μαλεσίνα.Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης...

Θεσσαλονίκη: Θα έριχνε στην αγορά 245 λίτρα λάδι αμφιβόλου ποιότητας για «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο»

Χειροπέδες σε έναν 39χρονο Ρομά πέρασαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, τον οποίον εντόπισαν σε περιοχή του Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, να ...

Ανατριχιαστικό: Ανθρώπινοι σκελετοί πεταμένοι σε κοιμητήριο του Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που συμβαἰνει σε κοιμητήριο στο Ηράκλειο Κρήτης. Ένα ανατριχιαστικό θέαμα περιμένει τον επισκέπτη στο οστεοφυλάκιο του χωριού Αβδού του...

Έκκληση της ΕΛ.ΑΣ για αίμα – Η ανακοίνωση για τον 31χρονο αστυνομικό

Επείγουσα έκκληση της Ελληνικής Αστυνομίας το βράδυ της Παρασκευής για αίμα, το οποίο χρειάζεται ο 31χρονος αστυνομικός που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό...

Αράχωβα: «Δεν θα με εκπλήξει ο δράστης να είναι συγγενικό μου πρόσωπο» λέει ο...

«Θέλω δικαιοσύνη, να μάθω ποιος είναι. Να πιάσουμε αυτό το κτήνος», λέει ο Μιχάλης, ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, του 8χρονου χάσκι που κακοποιήθηκε μέχρι...

Τον αναζητούσαν και βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του – Είχε βάλει τέλος στην ζωή...

Θλίψη στην κοινωνία των Καμμένων Βούρλων για τον θάνατο ενός 56χρονου μέσα στο σπίτι του. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός από φιλικό του πρόσωπο έπειτα...

Αμετανόητος Τατσόπουλος και τα Χριστούγεννα: Έβγαλε… διαταραγμένο τον Άγιο Παϊσιο!

Για να παραστήσει τον προοδευτικό, δεν διστάζει να προσβάλει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και μάλιστα λίγες μέρες πριν τα...

Χαλάνδρι: Η πρεσβεία του Ισραήλ «στόχος» φακέλου με ύποπτη σκόνη που εντοπίστηκε σε ταχυδρομείο

Φάκελος με ύποπτη σκόνη εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Χαλάνδρι, γεγονός που σήμανε συναγερμό σε Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. καθώς, σύμφωνα...

Κρίσιμες ώρες για τον αστυνομικό που χτυπήθηκε με φωτοβολίδα – Συνεχίζονται οι έλεγχοι της...

Βίντεο ντοκουμέντο με την μεταφορά του 31χρονου στο νοσοκομείο - Αποκαλυπτικές εικόνες για την «εμπόλεμη ζώνη» έξω από το γήπεδο στου Ρέντη

Σοκ στην Πάτρα με 22χρονο στρατιωτικό που αυτοπυροβολήθηκε

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας 22χρονος στρατιωτικός στην Πάτρα, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του, το απόγευμα της Παρασκευής.Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του...

Μήνυσαν και το «δεξί χέρι του» Μητσοτάκη για το τσιμέντωμα στον τόπο της τραγωδίας...

Εκτός από τους υπουργούς και τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από το «έγκλημα» στα Τέμπη με 57 νεκρούς, σε βάρος...

Σκληρή απάντηση Οικονόμου στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό: «Αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε την Παρασκευή στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, στην οποία κάνει λόγο για «Χούντα και...

Αράχωβα: Φύλλο και φτερό το βιντεοληπτικό υλικό για τον Όλιβερ – Απανωτές καταθέσεις του...

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση του βασανισμού μέχρι θανάτου του Όλιβερ στην Αράχωβα, με τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών που μετέβησαν στο χωριό της Βοιωτίας...

Από το Πρωτοδικείο σε αίθουσα του Εφετείου η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης

Ξεκινάει με το που μπει ο νέος χρόνος η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την 12χρονη από τον Κολωνό.Στην αίθουσα Δ4 του Εφετείου...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Όλγα Κιουρτσάκη χάνει τα μαλλιά της και βρίσκεται ένα βήμα πριν να τα ξυρίσει

H Όλγα Κιουρτσάκη έγινε μητέρα στις αρχές Αυγούστου και απέκτησε την κόρη της Μικαέλα Αγγελική. Η κόρη της Άντζελας Δημητρίου μοιράζεται συχνά στιγμές από...

«Δεύτερες σκέψεις» για τον Αυτιά στο Μαξίμου…

Εν μέσω πολλών άλλων εξελίξεων, το θέμα της προετοιμασίας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές μπορεί να μη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε προτεραιότητα για την...

Ταραχή για την πρώην σύζυγο του Κούστα, Σοφία Γιαννικοπούλου – Νέο επεισόδιο στη δικαστική διαμάχη

Ενα νέο μεγάλο «κεφάλαιο» στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της ηθοποιού Σοφίας Γιαννικοπούλου και του πρώην συζύγου της, εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, «έγραψε» το Πολυμελές Πρωτοδικείο...

Πώς η Ρωσία με ελληνική βοήθεια άνοιξε μια «τρύπα» 11 δισεκ. δολαρίων στις δυτικές κυρώσεις για το πετρέλαιο

Ένα... αόρατο παιχνίδι εξουσίας εν μέσω κυρώσεων - Ο ρόλος του σκιώδους στόλου και της Ελλάδας

Γιώργος Μαργαρίτης: «Όταν μου το ανακοίνωσε ο γιος μου του είπα “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”»

Αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι να τραγουδάει. Από ηλικία 13 ετών μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο και από τότε δεν...

Σοκάρει η Άννα Ρεζάν: «Με βίασαν δυο φορές στη δουλειά»

Την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στην εργασία της, στην τρυφερή ηλικία των 18 ετών, εξομολογήθηκε η Άννα Ρεζάν, προκαλώντας σοκ ακόμα και στους παρουσιαστές...

Τα δίνει όλα η Άννα Διαμαντοπούλου για την προεδρία!

Τα έδωσε όλα χθες η Άννα Διαμαντοπούλου στην ΕΡΤ για να επιδώσει τα διαπιστευτήριά της στο Μέγαρο Μαξίμου και προς τον ξένο παράγοντα.Προέβλεψε στην...

Οι εικόνες ντροπής όντως «μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους», κύριε Γεραπετρίτη

Οι πραγματικές διαθέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά, φάνηκαν χθες σε όλο τους το «μεγαλείο» χάρη σε μία κίνηση του...

Σοκάρει η Μαριάννα Τουμασάτου: «Mε άφησε αιμόφυρτη και χωρίς αισθήσεις μέσα στο αυτοκίνητο πεταμένη»

Ως ατίθαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Μαριάννα Τουμασάτου στα νιάτα της καθώς συχνά πυκνά κατέβαινε πορείες και έμπλεκε σε καυγάδες. Ώσπου μία μέρα...

Mια οικογένεια με δυο μπαμπάδες: Ο Παντελής Τουτουνζής, ο σύντροφος και τα παιδιά τους

Σε λίγες ημέρες έρχονται Χριστούγεννα και οι περισσότεροι έχουν στολίσει τα σπίτια τους, με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα λαμπάκια ενώ φωτογραφίζουν τη διακόσμηση...

Αυτός είναι ο αστυνομικός που χαροπαλεύει μετά τα επεισόδια στου Ρέντη – Ελεύθεροι οι 35 από τους 425 προσαχθέντες

Ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ δίνει μάχη για τη ζωή του - Οι γονείς φύγανε αλαφιασμένοι μέσα στη βροχή

Πηλαδάκης-Παναγιωτακοπούλου-Σοϊλέδης-Αντωνά πάνε στο Λας Βέγκας και κάποιοι θα παντρευτούν

Η Μαρία Αντωνά έκανε δηλώσεις στην εκπομπή "Happy Day" σχετικά με ένα ταξίδι που θα κάνει την επόμενη εβδομάδα στο Λας Βέγκας μαζί με...

Λάκης Λαζόπουλος: Ραγιαδισμός και Γεραπετρισμός – Ενός λεπτού… Αριστερά (Επεισόδιο 6ο)

* το 6ο επεισόδιο μεταδόθηκε με καθυστέρηση, λόγω... επικαιρότητας! Τώρα που το επιτελικό κράτος έγινε υποτελικό, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χωράει σε ένα κασελάκι, τώρα...

Σε έπαυλη κροίσου στις ΗΠΑ η ηθοποιός και σκηνοθέτρια Άννα Ρεζάν

Μια Ελληνίδα στην έπαυλη εκατομμυριούχου στην Αμερική! Ο λόγος για την ηθοποιό και σκηνοθέτρια Αννα Ρεζάν που ζει το δικό της αμερικανικό όνειρο, με...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πατέρας 49χρονης: «Αν η Πυροσβεστική ερχόταν νωρίτερα, θα σωζόταν το παιδί μου» – «Αφίχθησαν σε χρόνο 12 λεπτών»

Ευθύνη στην Πυροσβεστική καταλογίζει ο πατέρας της 49χρονης που βρήκε φριχτό θάνατο σε φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά της στα Άνω Πατήσια χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κατηγορώντας τους...

Η κατάσχεση της ποιητικής συλλογής που έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό τον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη

Ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης τα τελευταία χρόνια είναι και πάλι επίκαιρος. Αιτία τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που αναπαράγουν αποσπάσματα απότα ποιήματά του . Όση δόξα δεν γνώρισε όσο ζούσε...