«Ξεσκονίζουν» τα οικονομικά των Μονών του Αγίου Όρους! Τι ψάχνει ο Βουρλιώτης;

Ξαφνική έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για «ύποπτες» καταθέσεις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές

Must Read

Προ ολίγων μηνών, ήταν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ που «ψαχούλευαν» τα οικονομικά των  μοναστηριών του Αγίου Όρος, ερευνώντας το ενδεχόμενο της χρηματοδότησης από ρωσικών συμφερόντων νομικά πρόσωπα της αλλοδαπής, ή από Ρώσους υπηκόους (σ.σ. που ζουν είτε στην Ευρώπη, είτε στη Ρωσία).

Επί του παρόντος και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, είναι η ελληνική Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που ξεκινά μεγάλη επιχείρηση έρευνας των οικονομικών δεκάδων Μονών του Αγίου Όρους.

Την εντολή για τη συγκεκριμένη έρευνα, έδωσε ο Πρόεδρος της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα στο ieidiseis.gr. Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτών της Αρχής θα μπουν τα ποσά  τα οποία πιθανόν να προέρχονται από καταθέσεις με τον χαρακτηρισμό «ύποπτες».

Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη 15 έρευνες που «τρέχουν» παράλληλα για κάθε μονή ξεχωριστά, ενώ γίνεται και διασταύρωση των στοιχείων με παλαιότερες έρευνες της Αρχής στο Άγιον Όρος, οι οποίες ανασύρονται από το αρχείο.

Όσο για τις πληροφορίες που θέλουν την συγκεκριμένη έρευνα να στρέφεται κυρίως προς το κόμμα ΝΙΚΗ και πρόσωπα συνδεδεμένα με αυτό, όπως επισημαίνουν δικαστικές πηγές, οι έρευνες έχουν ως στόχο τους τα οικονομικά των μοναστηριών και όχι συγκεκριμένα το κόμμα ΝΙΚΗ.

Αν όμως, όπως αναφέρει η Μαίρη Μπενέα, οι ελεγκτές τύχει να «συναντήσουν» κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους για το Άγιον Όρος και πρόσωπα τα οποία ίσως να είναι υποψήφια με το κόμμα, τότε το πράγμα αλλάζει και θα γίνουν οι ανάλογες κινήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This