Νέο εργατικό ατύχημα στο λιμάνι του Πειραιά – Στο χειρουργείο 42χρονος

Για πολλοστή φορά οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την αδιαφορία της COSCO για την ασφάλεια και την έλλειψη μέτρων προστασίας

Must Read

Μόλις λίγες ημέρες μετά από τον τραγικό θάνατο ενός 47χρονου εργαζόμενου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ακόμα ένα εργατικό ατύχημα παραλίγο να στοιχήσει τη ζωή σε έναν 42χρονο, στο λιμάνι του Πειραιά.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ο 42χρονος ο οποίος εργαζόταν στην επισκευή γερανογέφυρας, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο. 

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ για πολλοστή φορά καταγγέλλει την αδιαφορία της COSCO για την ασφάλεια των εργαζομένων, ενώ παράλληλα αναφέρουν ότι επιχειρούν να αποκρύψουν το νέο εργατικό ατύχημα. 

«Για άλλη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες μιας λογικής COSCO, dport και εργολάβοι να κρύβονται πίσω από τις ευθύνες τους. Συνάδελφος μας από το τεχνικό κατά την επισκευή γερανογέφυρας στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας. Αυτή τη στιγμή χειρουργείται σε ιδιωτική κλινική λόγω καταγμάτων στο πόδι του» αναφέρει το σωματείο και απαιτεί μέτρα προστασίας για να μην θρηνήσουν άλλο θύμα:

«Απαιτούμε εδώ και τώρα να υπάρχει άμεση ενημέρωση και να διερευνηθούν όλες οι αιτίες για το ατύχημα του συναδέλφου μας και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας. Η στάση της εργοδοσίας και η προσπάθεια της να αποκρύψει το εν λόγω ατύχημα είναι απόδειξη μπαίνουν στο ζύγι οι ζωές μας με τα κέρδη τους. Ως σωματείο αυτή τη λογική θα την σπάσουμε γιατί εμείς δεν βάζουμε στη λογική του κόστους τις ζωές των ανθρώπων και θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να μην θρηνήσουμε άλλο συνάδελφο η να έχουμε άλλον σακάτη. Τα ψέματα έχουν τελειώσει εδώ και καιρό» καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This