Κορυδαλλός: Τρεις μήνες γνώριζε η ΕΛ.ΑΣ. το συμβόλαιο θανάτου – «Έπεσαν» περισσότερες από 50 σφαίρες!

Τα Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν «οδηγός» των Αρχών για τη σύνδεση της υπόθεσης με δύο συγκεκριμένες μαφιόζικες εκτελέσεις

Must Read

Με περισσότερες από 50 σφαίρες «γάζωσαν» οι δράστες τους δύο άνδρες σε πυλωτή πολυκατοικίας στον Κορυδαλλό χθες το βράδυ, σκορπώντας τρόμο στους κατοίκους της περιοχής.

Η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει την εκτέλεση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών της λεγόμενης «Greek Mafia», καθώς η σχέση των θυμάτων με κυκλώματα της νύχτας, αλλά και ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε το χτύπημα, παραπέμπει σε «συμβόλαιο θανάτου». Σύμφωνα δε με το MEGA, η αστυνομία είχε ενημερώσεις από ανθρώπους της νύχτας εδώ και τρεις μήνες πως πρόκειται να γίνει δολοφονική επίθεση εναντίον τους και ειδικά του 38χρονου, καθώς είχε κατηγορηθεί για διάφορες υποθέσεις.




Τον ανθρωποκυνηγητό της ελληνικής αστυνομίας για τον εντοπισμό των εκτελεστών βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που ως θύματα έχουν ταυτοποιηθεί ο 38χρονος Βασίλης Ρουμπέτης, γνωστός με το προσωνύμιο «Ράμπο» και «ταρίφας» και ο 31χρονος Διονύσης Μουζακίτης, γαμπρός και συνοδηγός του πρώτου, με τις μέχρι στιγμής έρευνες να οδηγούν στο συμπέρασμα πως κύριος στόχος ήταν ο 38χρονος.

Ο Ρουμπέτης είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός οπαδού του Παναθηναϊκού το 2007, ενώ ο Μουζακίτης είχε μπει στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. για συμμετοχή του σε ομάδα ανθρώπου της υποκόσμου.




Πώς συνέβη η εκτέλεση

Το μαύρο όχημα τύπου SUV των δολοφόνων ήταν σταθμευμένο στην οδό Σοφίας Βέμπο. Από αυτό κατέβηκαν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες, για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, και κρατώντας Καλάσνικοφ. Ο ένας από τους δύο πυροβόλησε εν ψυχρώ και τραυμάτισε θανάσιμα τον 38χρονο που ήταν στη θέση του οδηγού, μέσα στο θωρακισμένο τζιπ που ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή της πολυκατοικίας.

Ο δεύτερος δράστης ακολούθησε τον 31χρονο που εκείνη την ώρα άνοιγε τη χειροκίνητη γκαραζόπορτα και τον πυροβόλησε εξ επαφής, ρίχνοντάς τον νεκρό. Στη συνέχεια, οι δύο δράστες μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και εξαφανίστηκαν. Το όχημα διαφυγής των εκτελεστών βρέθηκε καμένο στα εγκαταλλελειμένα τούνελ του Ασπροπύργου στην περιοχή του Σκαραμαγκά, απόδειξη πως οι επαγγελματίες δολοφόνοι δεν ήθελαν να αφήσουν πίσω τους ίχνη. Σημειώνεται πως ο οδηγός του οχήματος, πιθανότατα κάποιο τρίτο άτομο, γνώριζε καλά τα στενά του Κορυδαλλού, καθώς μέσα σε ελάχιστο χρόνο διάνυσε μια απόσταση 8,5 χιλιομέτρων.




Μια αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως είδε δύο μοτοσικλετιστές έξω από το σπίτι της, με την Αστυνομία να εξετάζει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μέλη της υποστηρικτικής ομάδας των εκτελεστών. «Στην αρχή νόμιζα πως ήταν Αστυνομία αλλά δεν είδα κάποιο σήμα ή να είναι λευκές μηχανές ή κάποιο σήμα στις στολές τους. Ξεκινήσαν από απέναντί μας και ανηφορήσαν τη Γαζίας πάνω, περίπου στις 22.45 με 23.00. Από εκείνη την ώρα και μετά ξεκινήσανε οι πυροβολισμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ασφάλεια έχει στα χέρια της υλικό από κάμερες ασφαλείας σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σημείο της διπλής εκτέλεσης. Σημειώνεται ότι από το 2017 μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του ακήρυχτου πολέμου της επονομαζόμενης «Greek Mafia» μετράμε 30 νεκρούς και, όπως όλα δείχνουν, ο κύκλος του αίματος δεν έχει κλείσει.




Με ποιες υποθέσεις εκτιμούν οι Αρχές ότι συνδέεται η διπλή εκτέλεση

Οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν με ποια από τα συμβόλαια θανάτου του παρελθόντος μπορεί να συνδέεται η νέα αυτή μαφιόζικη ενέργεια. Δύο από τους φακέλους που ανοίγουν, αφορούν στις παρακάτω δολοφονίες, ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά των οποίων είναι η χρήση Καλάσνικοφ από τους δράστες.

Η πρώτη ήταν τη Δευτέρα του Πάσχα του 2022, όταν επαγγελματίες εκτελεστές εισέβαλαν στην αυλή της εξοχικής κατοικίας του 55χρονου με το ψευδώνυμο «θείος Τζο». Φώναξαν «πέστε κάτω όλοι» και πυροβόλησαν 15 φορές εναντίον του με Καλάσνικοφ. Κατόπιν, ένας από τους δράστες φέρεται να έριξε τις χαριστικές βολές με ένα εννιάρι πιστόλι.




Δύο μήνες αργότερα, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη λεωφόρο Μαραθώνος στο Γέρακα επαγγελματίες δολοφόνοι γάζωσαν με 40 σφαίρες από Καλάσνικοφ 38χρονο επιχειρηματία στο χώρο των καυσίμων. Οι δύο επιθέσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς, κατά τη διερεύνησή τους, οι αστυνομικοί είχαν «χαρτογραφήσει» το όνομα του 55χρονου και, πλέον, θεωρούν ότι σε αυτούς τους δύο φακέλους βρίσκεται το «κλειδί» για την εξιχνίαση της χθεσινής επίθεσης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This