Η ΑΑΔΕ θέτει στο στόχαστρο της τους διάσημους influencers στα social media

Οι ελεγκτές «σκανάρουν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για τον εντοπισμό «μαϊμού» επιχειρήσεων

Must Read

Το ενδεχόμενο απόκρυφης εισοδημάτων και φοροδιαφυγής από διάφορους influencers κάθε είδους εξετάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία ξεκινά ελέγχους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, με βάση τον νέο σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, ο οποίος περιλαμβάνει ελέγχους στα social media σε μια προσπάθεια αναζήτησης αδήλωτων εισοδημάτων, στο… μικροσκόπιο της ανεξάρτητης αρχής μπαίνουν, πλέον, αναρτήσεις φυσικών προσώπων, καθώς και επιχειρήσεων με μεγάλη απήχηση στα social media. Οι ελεγκτές συλλέγουν στοιχεία από αναρτήσεις τους κυρίως στο Facebook, το Instagram και το TikTok, με στόχο να προχωρήσουν, κατόπιν, στη διασταύρωση των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβάλλει και των εικόνων που προβάλλουν δημόσια, καθώς πολλοί είναι οι influencers που παρέχουν υπηρεσίες προβολής ή προϊόντα προς πώληση.

Αγορές, ταξίδια και ακίνητα

Αυτοί οι νέου τύπου έλεγχοι επικεντρώνονται σε αγορές, ταξίδια και ακίνητα, αλλά και στον γενικότερο τρόπο ζωής των influencers, ούτως ώστε να διαπιστωθεί το εάν όντως δηλώνουν, τελικά, τις συναλλαγές τους από την προώθηση ή πώληση των προϊόντων και υπηρεσιών. Φυσικά, όσο πιο πολυτελής είναι η ζωή που αυτοί προβάλλουν, τόσο πιο πιθανό είναι να πιαστούν στην… τσιμπίδα των ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Παράλληλα, γίνεται έλεγχος σε εταιρείες και τους εκπροσώπους τους με στόχο τον εντοπισμό «μαϊμού» επιχειρήσεων, που δεν έχουν φυσική παρουσία, δεν έχουν κάνει έναρξη εργασιών στην αρμόδια ΔΟΥ και δεν εκδίδουν φορολογικά στοιχεία κατά την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω διαδικτύου και ειδικά μέσω αναρτήσεων στα social media. Πρόκειται για «μαύρες» πωλήσεις χωρίς να καταβάλλουν ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και άλλες κρατήσεις.

Το μόνο που απομένει, πλέον, είναι να δούμε εάν οι συγκεκριμένοι έλεγχοι βγάλουν… λαβράκια!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This