Θεσσαλονίκη: Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων – Για καλοκαίρι γεμάτο μπόρες προειδοποιεί ο Ζερεφός

Το φετινό καλοκαίρι θα έχει πιο έντονες βροχές, αφού δεν έβρεξε τον χειμώνα

Must Read

Αναστάτωση προκάλεσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία η ισχυρή βροχόπτωση το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, η οποία επηρέασε κυρίως περιοχές στα δυτικά της συμπρωτεύουσας, καθώς πλημμύρισαν δρόμοι, με αποτέλεσμα να γίνουν δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων.

Οπως επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της Πυροσβεστικής, η νεροποντή ήταν εντονότερη στην περιοχή της Ευκαρπίας, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να δεχτεί 30 κλήσεις για άντληση υδάτων σε χρονικό διάστημα περίπου μίας ώρας, από τις 18.50 έως τις 20.00. Πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταβούν επιτόπου σε δέκα συμβάντα, αλλά στα οκτώ διαπιστώθηκε ότι η στάθμη του νερού ήταν χαμηλή και δεν χρειαζόταν παρέμβαση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τις 19.00, η βροχόπτωση προκάλεσε πρόβλημα και στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, όπου, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα ήταν δύσκολη η διέλευση των οχημάτων. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν ήταν, κατά τις ίδιες πηγές, σημαντικό και δεν διήρκεσε πολλή ώρα.

Προβλήματα σημειώθηκαν ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε Πεύκα και Φίλυρο, καθώς και στη Σταυρούπολη και την Πολίχνη. Βροχοπτώσεις σημειώνονται και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί σημαντικά προβλήματα σε κάποια περιοχή, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία.

Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να συνθέσουν το σκηνικό του καιρού και κατά τις επόμενες ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία και αύριο είναι η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ζερεφός: Πολύ δύσκολο καιρικά το φετινό καλοκαίρι

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Χρήστος Ζερεφός, προαναγγέλλοντας πως «μετά το 2050 οι περιοχές που λέγαμε ότι είναι στο κόκκινο, θα είναι πιο βαθιά στο κόκκινο. Μία από αυτές τις περιοχές του πλανήτη είναι και η Μεσόγειος».

Ο γενικός γραμματέας της ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής ατμοσφαιρικής φυσικής μίλησε στον Alpha Radio 9.89 για την αλλαγή του καιρού, όπως την βιώνουμε μέχρι τώρα στην χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε και στις παγκόσμιες προκλήσεις, ώστε να αποφευχθεί η περιβαλλοντική καταστροφή του πλανήτη.

Έθεσε ως χρονικό διάστημα ορόσημο το 2050, ενώ έκανε και προβολή της κλιματικής κατάστασης που θα επικρατεί εκείνη την χρονική στιγμή. Η Ανατολική Ελλάδα το 2050 θα έχει ημι-ερημοποιηθεί, υποστήριξε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. «Έχουμε δει μέγα δασικές πυρκαγιές στον Καναδά, στην Καλιφόρνια και τη Σιβηρία. Ήταν πολύ χαρακτηριστική η αντιστροφή των θερμοκρασιών».

Το φετινό καλοκαίρι, πρόσθεσε ο καθηγητής, θα έχει πιο έντονες βροχές, αφού δεν έβρεξε τον χειμώνα. Ακόμα, ο κ. Ζερεφός θεωρεί πως «πρέπει να γίνει παγκόσμια κάτι και ο καθένας πρέπει να μάθει να προσαρμοστεί. Η προσαρμογή είναι να ξέρω τι θα κάνω, είτε σε ακραίο φαινόμενο, είτε σε προστασία μακροπρόθεσμη. Αυτοί που υποστηρίζουν να μην κάνουμε τίποτα, είναι αυτοί που ρυπαίνουν».

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This