Διπλή αυτοκτονία στο Λασίθι: «Του την είχαν στημένη» καταγγέλλει ο αδελφός του αυτόχειρα αστυνομικού στον Άγιο Νικόλαο

«Ενώ είχε εκπαιδευτεί με έναν συγκεκριμένο σκύλο, του τον πήραν και του έδωσαν άλλον. Και έπρεπε μέσα σε 20 μέρες να περάσει τις δύσκολες εξετάσεις. Δεν κατάφερε να πετύχει και διέταξαν τη μετάταξή του...»

Must Read

Την ώρα που το γεγονός ότι δύο 35χρονοι αστυνομικοί επέλεξαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους δι’ απαγχονισμού το περασμένο Σάββατο στο Νομό Λασιθίου, στην Κρήτη, έχει προκαλέσει προβληματισμό στους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα και οι δυο τους είχαν δεχτεί έντονη ψυχολογική πίεση, συγγενείς του αστυνομικού που αυτοκτόνησε στο Καλό Χωριό του Αγίου Νικολάου, κάνουν λόγο για κακή μεταχείριση προς το πρόσωπό του από τους προϊσταμένους του.

Ο πατέρας και ο αδελφός του εν λόγω αυτόχειρα μίλησαν στον ALPHA, καταγγέλλοντας τις συνθήκες στο κέντρο όπου έκανε τη θητεία του και έγινε χειριστής σκύλου. «Τον αντιμετώπιζαν σαν παρείσακτο, τον “καταδίκασαν” να πάει στην Κρήτη. Ενώ είχε εκπαιδευτεί με έναν συγκεκριμένο σκύλο, του τον πήραν και του έδωσαν άλλον, καινούργιο. Και έπρεπε μέσα σε 20 μέρες να περάσει τις δύσκολες εξετάσεις. Δεν κατάφερε να πετύχει και διέταξαν τη μετάταξή του. Από την Κω, όπου γνώρισε τη γυναίκα του, τον έστειλαν στην Κρήτη. Είχε γονατίσει το παιδί, είχε ήδη 40 ημέρες εκεί μέσα και είχε καταλάβει ότι του την είχαν στημένη. Όταν του πήραν τον σκύλο, “αρρώστησε”…», είπε, μεταξύ άλλων, ο αδελφός του.

«Στην Κω περνούσε καλά και του δημιουργούσε άγχος το νέο πόστο που τον είχαν τοποθετήσει. Στη μητέρα του, που είχε πάει στην Κρήτη, της είπε πως έχει κάτι προβλήματα με τον σκύλο, δεν του άρεσε η δουλειά με τον σκύλο. Ας το ερευνήσουν, να μας δώσουν και εμάς ένα πόρισμα ότι αυτό και αυτό συνέβη…», δήλωσε με τη σειρά του ο πατέρας του. Ο 35χρονος αστυνομικός που βρέθηκε απαγχονισμένος έξω από το σπίτι του στο Καλό Χωριό, ήταν έγγαμος χωρίς παιδιά, με καταγωγή από τα Ιωάννινα. Υπηρετούσε δε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο σημείωμα που άφησε και εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία, αποχαιρέτησε τη μητέρα του και τη σύζυγό του, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί άλλο την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Θυμίζουμε πως ο δεύτερος, επίσης 35χρονος, αστυνομικός, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος σε ελαιώνα, στην περιοχή Εσταυρωμένος, στη Σητεία, ήταν άγαμος και με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Τον αυτόχειρα βρήκαν περαστικοί, οι οποίοι και κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ωστόσο οι διασώστες δεν μπόρεσαν να δώσουν καμία βοήθεια. Βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια μακράς διάρκειας, ενώ την Παρασκευή, μία ημέρα, δηλαδή, προτού προβεί στο απονενοημένο διάβημα, είχε πάει στο Ηράκλειο, όπου και συναντήθηκε με στενό συγγενικό του πρόσωπο.

*φωτο αρχείου

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This