Δεκάδες φαναράκια στον ουρανό για τους νεκρούς του ναυαγίου στην Πύλο – Σιντριβάνι βάφτηκε με «αίμα» στη Θεσσαλονίκη

«Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του, εκτός αν...»

Must Read

Παρά το γεγονός ότι, για μια ακόμη φορά, υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια στο Σύνταγμα, ανάμεσα σε ΜΑΤ και «μπαχαλάκηδες», κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε ρίψη χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, νωρίτερα οι διαδηλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απέτισαν έναν συγκινητικό φόρο τιμής στα θύματα του πλέον πολύνεκρου ναυαγίου που έχει σημειωθεί ποτέ στη Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στις πορείες άφησαν στον ουρανό δεκάδες φαναράκια, μια κίνηση με την οποία θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των δεκάδων προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα ανοιχτά της Πύλου. «Έγκλημα διαρκείας, χιλιάδες οι νεκροί. Απάνθρωπο το σύστημα που δολοφονεί», ήταν το σύνθημα που ακουγόταν.

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από εργατικά σωματεία και φορείς για το πολύνεκρο ναυάγιο με πρόσφυγες στα ανοιχτά της Πύλου

Στο συλλαλητήριο απαγγέλθηκε το περίφημο ποίημα της Κενυάτισσας Ουαρσάν Σάιρ (Warsan Shire) για τους πρόσφυγες «Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του, εκτός αν…», ενώ, συγκίνηση προκάλεσε και το τραγούδι «Του Κόσμου οι Λαοί» των Κοινών Θνητών, το οποίο ακούστηκε από τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα. Oι συγκεντρωμένοι, στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στη Θεσσαλονίκη, εξάλλου, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση, καθώς έριξαν κόκκινη μπογιά στο σιντριβάνι που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Εθνικής Αμύνης, ώστε να το κάνουν να μοιάζει σαν να αναβλύζει αίμα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This