Πανελλαδικές 2023: Η αναλυτική διαδικασία για την έκδοση προσωπικών κωδικών ασφαλείας για υποβολή Μηχανογραφικών

Η πλατφόρμα για την αίτηση λήψης βαθμολογιών και σχολών επιτυχίας μέσω SMS άνοιξε χθες, Πέμπτη 15 Ιουνίου

Must Read

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρουσίασε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, οι οποίοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στο λύκειό τους από την Δευτέρα 19 μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ενώ στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή ΠΜΔ.

Ειδικότερα, με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου, ισχύουν τα ακόλουθα:

Α. Από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι παρακάτω υποψήφιοι:

  • Όσοι έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2023, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν Μ.Δ. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και Π.Μ.Δ. ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος.
  • Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2021 ή 2022, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
  • Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) έτους 2023 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το Μ.Δ. και το Π.Μ.Δ. κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Β. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2023 και παραπέμπονται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αποστολή βαθμολογιών και σχολών μέσω SMS

Χθες Πέμπτη 15 Ιουνίου, εξάλλου, άνοιξε η πλατφόρμα για την ενημέρωση των υποψηφίων σχετικά με τη βαθμολογία τους καθώς και τη Σχολή/Τμήμα Επιτυχίας τους μέσω γραπτού μηνύματος SMS. Η εφαρμογή θα παραμείνει διαθέσιμη έως τις 23 Ιουνίου 2023.

Οι συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές θα λάβουν αρχικά μήνυμα SMS με τη βαθμολογία τους στα μαθήματα, που εξετάστηκαν – οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, με την ένδειξη της Ομάδας Προσανατολισμού τους, ενώ οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ ανά τομέα/ειδικότητα. Επιπλέον, οι μαθητές θα είναι σε θέση να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους τόσο στα ειδικά μαθήματα, όσο και στις πρακτικές δοκιμασίες. Σε επόμενο στάδιο θα γίνει ενημέρωση για τη Σχολή Επιτυχίας τους.

Η εγγραφή των υποψηφίων μπορεί να γίνει είτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, https://smsresults.minedu.gov.gr, είτε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημόσιας Διοίκησης www.gov.gr, στην ενότητα «Εκπαίδευση» Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους. Πρέπει, όμως, να έχει προηγηθεί η συμπλήρωση του οκταψήφιου Κωδικού Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την εισαγωγή του μοναδικού κωδικού, ο οποίος θα έχει σταλεί στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή. Στην περίπτωση που καταχωρήθηκε λανθασμένος αριθμός, ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να δηλώσει στην εφαρμογή το κινητό του μέχρι δύο φορές.

Η υπηρεσία «Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023: Ενημέρωση μέσω Κινητού Τηλεφώνου» λειτουργεί επικουρικά. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται από την online εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στη διεύθυνση: https://smsresults.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Εναλλακτικά, θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών από τους καταλόγους, οι οποίοι θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This