Δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι: Μέσω Δανίας έμαθε το Λιμενικό για την τραγωδία

Άρχισε αγώνας δρόμου για τη διάσωση των απεγνωσμένων πολιτών που είχαν πέσει στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες, αλλά. για ορισμένους από αυτούς ήταν ήδη αργά...

Must Read

Με κατάθεση μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη για την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι Αττικής, όπου στη φονική πυρκαγιά που σάρωσε την περιοχή το απόγευμα της 23ης Ιουλίου του 2018, έχασαν τη ζωή τους 102 άτομα.

Ο Σταύρος Μπάνος, ο οποίος την υπό εξέταση χρονική περίοδο ήταν διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, κατέθεσε σήμερα Παρασκευή, υποστηρίζοντας πως το ελληνικό Λιμενικό ενημερώθηκε πως χιλιάδες άνθρωποι είχαν πέσει στη θάλασσα και πάλευαν με τα κύματα, στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τις φλόγες, μέσω… Δανίας!

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, Δανοί τουρίστες που βρέθηκαν στη θάλασσα κάλεσαν τον αριθμό «112», που βρίσκονταν από τότε σε λειτουργία στη χώρα τους, και έδωσαν σήμα ότι η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο. Κατόπιν, οι δανέζικες Αρχές ενημέρωσαν σχετικά το Λιμενικό Σώμα της χώρας μας, για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου για το πώς η Ελλάδα πληροφορήθηκε ότι βρίσκονταν άνθρωποι στη θάλασσα, ο Σταύρος Μπάνος είπε συγκεκριμένα τα εξής: «Μέχρι τις 8 το βράδυ δεν είχα εικόνα ότι υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα. Η πρώτη πληροφορία ήρθε από το ελικόπτερο για τους τουρίστες της Δανίας. Ένας από αυτούς πάτησε το 112 στο κινητό του… Πήγε το σήμα σε δανέζικο δίκτυο και από εκεί ζήτησαν συνδρομή από αντίστοιχο φορέα στην Ελλάδα».

Όπως τόνισε ο μάρτυρας, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν στη συνέχεια από ελικόπτερο που έφτασε στη περιοχή ότι στη θάλασσα υπήρχαν γύρω στις δύο χιλιάδες άτομα, αριθμός που όπως ανέφερε, του φάνηκε ιδιαίτερα μεγάλος. Εν συνεχεία, άρχισε αγώνας δρόμου για τη διάσωση των πολιτών με ορισμένους από αυτούς, όμως, να έχουν αφήσει ήδη την τελευταία τους πνοή στο νερό.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, από τη στιγμή εκείνη κινητοποιήθηκαν πλοία από το ναύσταθμο Σαλαμίνος και τέθηκαν σε συναγερμό τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This