Νέος συναγερμός: Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 60 μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου!

Bρίσκεται στα 100 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κυπαρισσίας, στο πεδίο έρευνας και διάσωσης της χώρας μας

Must Read

Ιστιοφόρο με τουλάχιστον 60 μετανάστες εντοπίστηκε νωρίτερα το απόγευμα στα ανοιχτά της Πύλου, με τις ιταλικές Αρχές να έχουν ενημερώσει σχετικά τις ελληνικές, οι οποίες παρακολουθούν «διακριτικά» το ταξίδι του.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, το ιστιοφόρο με τους μετανάστες βρίσκεται στα 100 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κυπαρισσίας και κατευθύνεται -όπως και το μοιραίο αλιευτικό- στην Ιταλία, με τις Αρχές να επιτηρούν την κατάσταση. Προς το παρόν, το σκάφος δεν έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου και φαίνεται να πλέει κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το ιστιοφόρο πλέει στο πεδίο έρευνας και διάσωσης της χώρας μας και, ως εκ τούτου, από τις ελληνικές Αρχές έχουν ειδοποιηθεί παραπλέοντα εμπορικά πλοία να είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο. Στο σημείο, εξάλλου, καταφθάνει και ελικόπτερο, με σκοπό την καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης. Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τους επιβαίνοντες, ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν είναι δυσμενείς.




Στο μεταξύ, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται αδιαλείπτως οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε προχθές, ωστόσο για δεύτερο 24ωρο δεν έχουν αποδώσει. Αυτή την ώρα οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, έξι παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την ελληνική ακτοφυλακή, το ιστιοφόρο αν ακολουθήσει δυτική πορεία, με βάση την ταχύτητα που κινείται σε περίπου μια ώρα θα περάσει στην ευθύνη έρευνας και διάσωσης των ιταλικών Αρχών.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This