Νοσοκομείο Ρόδου: Τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό

Must Read

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τις ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο της Ρόδου, εν μέσω μάλιστα μιας τουριστικής περιόδου που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με τις αφίξεις επισκεπτών να υπολογίζονται περίπου στα 3.000.000.

Η παντελής έλλειψη σχεδιασμού από το υπουργείο Υγείας για τη θερινή περίοδο, σε συνδυασμό με τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, έχει παγώσει τη διαδικασία των προσλήψεων με βάση τη σχετική νομοθεσία, με το βάρος να πέφτει στις πλάτες των υπηρετούντων ιατρών όχι μόνο στα νοσοκομεία αλλά και σε όλες τις Μονάδες Υγείας των νησιών.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε η «δημοκρατική», από τις 153 θέσεις ιατρών στο Νοσοκομείο της Ρόδου είναι καλυμμένες οι 87, οι 66 είναι κενές, τέσσερις είναι δεσμευμένες, ενώ υπηρετούν 11 επικουρικοί. Οι κενές θέσεις, αφαιρώντας τις δεσμευμένες θέσεις (που ουσιαστικά δεν εξυπηρετούνται), ανέρχονται σε 62. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ειδικότητες πρώτης γραμμής, με τα μεγαλύτερα κενά να καταγράφονται στους αναισθησιολόγους, καθώς από τις εννέα προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, καλύπτονται μόλις οι τρεις, σε μια περίοδο που οι ανάγκες λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης είναι τεράστιες και αναμένεται να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες στην κορύφωση της σεζόν, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Μετακινήσεις γιατρών

Την ίδια ώρα, οι πρώτες εγκρίσεις για μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών ανά Υγειονομική Περιφέρεια είναι πλέον γεγονός έπειτα από απόφαση της υπηρεσιακής υπουργού Υγείας Αναστασίας Κοτανίδου, όμως μέχρι στιγμής το ΣτΕ δεν έχει δώσει ακόμη το «πράσινο φως». Συγκεκριμένα, δύναται να μετακινηθούν 500 εργαζόμενοι ανά μήνα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2023. Παρ’ όλα αυτά, εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου και της θητείας υπηρεσιακής κυβέρνησης, απαγορεύονται οι μετακινήσεις προσωπικού, ενώ απαιτείται ειδική άδεια από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «δημοκρατικής», το θέμα της στέγασης αναδεικνύεται σε «αγκάθι» για τη μετακίνηση των γιατρών στη Ρόδο, όπου ειδικά στην πόλη τα διαθέσιμα προς ενοικίαση σπίτια είναι πλέον από ελάχιστα έως δυσεύρετα, αφού τα περισσότερα διατίθενται μόνο για βραχυχρόνια μίσθωση σε τουρίστες. Με την εύρεση κατοικίας να είναι σχεδόν αδύνατη για τη διαμονή γιατρών και νοσηλευτών, έχει ζητηθεί η συνδρομή ξενοδόχων για τη φιλοξενία τους, όμως και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται να υπάρχουν δυσκολίες, καθώς είναι περιορισμένα τα διαθέσιμα δωμάτια στην πόλη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This