Τρομερές κατηγορίες των Ιταλών για τις ευθύνες του Λιμενικού στο ναυάγιο της Πύλου!

Ήταν δυνατή μια επιχείρηση διάσωσης γράφει η Corriere Della Sera, αλλά…

Must Read

Ένα άρθρο της ιταλικής εφημερίδας Corriere Della Sera το οποίο αναφέρεται στο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοικτά της Πύλου βάζει στο κάδρο των ευθυνών το ελληνικό Λιμενικό, με σαφείς αιχμές για την υπαιτιότητα της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, οι εικόνες από το βίντεο ντοκουμέντο (που δημοσίευσε το defenceline.gr) που τράβηξε το πλήρωμα του εμπορικού πλοίου που προμήθευσε με εφόδια το μοιραίο αλιευτικό σκάφος, έρχονται σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε το Λιμενικό και αποδεικνύουν ότι μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση διάσωσης ήταν εφικτή.




Από το 20 δευτερολέπτων βίντεο το οποίο πιθανώς τραβήχτηκε μεταξύ 20:00 και 21:00, η Corriere γράφει ότι προκύπτουν δύο καθοριστικές πτυχές.

  • Πρώτη: «Οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικές και η θάλασσα είναι απόλυτα ήρεμη, επομένως υπήρχε μια βέλτιστη κατάσταση που σίγουρα θα έκανε εφικτή μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση διάσωσης».
  • Δεύτερη: «Το αλιευτικό σκάφος είναι σχεδόν ακίνητο, ελάχιστα κινείται από το ρεύμα και σίγουρα δεν πλέει, όπως υποστηρίζει η ελληνική ακτοφυλακή σε επίσημο έγγραφο, το οποίο εξηγεί ότι ένα περιπολικό σκάφος από την Κρήτη συνδέθηκε με το σκάφος των μεταναστών γύρω στις 22.40 και το ακολούθησε από απόσταση, καθώς προχωρούσε κανονικά μέχρι τη 1.40 π.μ., είκοσι λεπτά πριν από τη βύθιση που σημειώθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα».

Τέλος, γράφει ακόμα η ιταλική εφημερίδα, «φαίνεται ότι από το αλιευτικό σκάφος ανασύρεται ένα μικρό πλωτό φορτίο, με σχοινί, πιθανώς παροχή νερού και προμήθειες από το εμπορικό σκάφος στο οποίο είχε ζητηθεί να προσεγγίσει από τον ελληνικό σταθμό διάσωσης. Ωστόσο, είναι οι μοναδικές διαθέσιμες εικόνες πριν από το ναυάγιο».

Η Corriere στο άρθρο της γράφει με νόημα ότι το Λιμενικό «συνδέθηκε» με το αλιευτικό σκάφος, το οποίο έπλεε κανονικά μέχρι και 20 λεπτά πριν τη βύθισή του…




Θυμίζουμε ότι χθες, είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά η αλλαγή στάσης από το Λιμενικό Σώμα, καθώς μετά από 48 ώρες παραδέχτηκε ότι τελικά πέταξε σκοινί στο δουλεμπορικό σκάφος.

«Τρεις ώρες περίπου νωρίτερα από τη βύθιση του Α/Κ σκάφους, το Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε και έριξε ένα μικρό κάβο στο Α/Κ προκειμένου να διαπιστώσει την υφιστάμενη κατάσταση του σκάφους και των επιβαινόντων. Αυτή η διαδικασία διήρκησε λίγα λεπτά και εν συνεχεία αφού λύθηκε ο μικρός κάβος από ίδιους τους μετανάστες το ΠΠΛΣ απομακρύνθηκε και παρακολουθούσε το Α/Κ από κοντινή απόσταση», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, ενώ είχαν προηγηθεί αντιφάσεις για το τι ακριβώς συνέβη, την ώρα που υπήρχαν παραδοχές ότι όντως υπήρξε σκοινί πρόσδεσης, αλλά δεν έγινε προσπάθεια ρυμούλκησης του δουλεμπορικού.




Η σημερινή ενημέρωση του Λιμενικού

«Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν μία (01) φρεγάτα Π.Ν., τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, ενώ επιχείρησαν ένα (01) ελικόπτερο Π.Ν. και ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ. Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί εντάσεως 6-7 BF. Επίσης, γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 αλλοδαποί και έχουν ανασυρθεί 78 σοροί».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This