Πύλος: Βρέθηκαν δύο ακόμη σοροί από το ναυάγιο – «Κάποιοι πέθαναν πριν βουλιάξει το πλοίο» λένε μάρτυρες

Must Read

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων έφεραν αποτέλεσμα.

Λίγο νωρίτερα στην θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου βρέθηκαν δυο ακόμα σοροί που πιθανότατα ανήκουν σε μετανάστες που επέβαιναν στο μοιραίο αλιευτικό.

Οι δύο σοροί ανήκουν σε άντρες. Θα μεταφερθούν στο λιμεναρχείο Καλαμάτας προκειμένου να διεξαχθεί η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής.

Πλέον ο αριθμός των νεκρών από τη ναυτική τραγωδία έφτασε τους 80.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του λιμενικού, στην περιοχή επιχειρούν Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ επιχείρησαν ένα ελικόπτερο καθώς και ένα αεροσκάφος, και τα δύο του λιμενικού. Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Στο μεταξύ προθεσμία για να απολογηθούν αύριο πήραν οι 9 Αιγύπτιοι που κατηγορούνται ως διακινητές.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των συνηγόρων ο εντολέας του – που απολογήθηκε πρώτος – αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή ή συνεισφορά στην μεταφορά των ατόμων και ότι είναι κι αυτός ένας από τους μετανάστες που πλήρωσαν όπως και οι υπόλοιποι.

Συγγενείς αγνοουμένων, που βρέθηκαν έξω από τα Δικαστήρια, φώναζαν με αγωνία τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων, μήπως μάθουν κάτι νεότερο για την τύχη τους.



Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζουν οι νέες μαρτυρίες που έρχονται στο φως από τους διασωθέντες του ναυαγίου σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν πάνω στο αλιευτικό. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, διασωθέντες μετέφεραν σε συγγενείς και φίλους ότι ήταν στοιβαγμένοι στο σκάφος, ενώ υπάρχουν νέες αναφορές για γυναίκες και παιδιά που είχαν κλειδωθεί στα αμπάρια, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να βγουν την ώρα που το πλοίο βυθιζόταν.

Οι διασωθέντες μίλησαν και για το αν δέχθηκαν βοήθεια από τα παραπλέοντα σκάφη που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα του ναυαγίου.

Ορισμένοι ανέφεραν ότι το ελληνικό Λιμενικό πέταξε ένα σχοινί, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που λένε ότι εκείνες τις ώρες δεν υπήρξε καμία βοήθεια.

Παράλληλα, κάποιοι ανέφεραν ότι αρκετοί από τους επιβαίνοντες καλούσαν τους δικούς τους ανθρώπους και τους έλεγαν δεν είναι σίγουροι εάν θα καταφέρουν να φτάσουν στην Ιταλία, καθώς έβλεπαν τις συνθήκες που επικρατούσαν στο πλοίο.

Μάλιστα, έγινε λόγος και για θανάτους πριν το ναυάγιο.

«Άρχισαν να τσακώνονται για το νερό και προφανώς αφού οι ενήλικες, οι άνδρες τσακώνονταν για το νερό φαντάσου τι συνέβαινε με τα παιδιά και τις γυναίκες. Ποιος τους έδινε κάτι να φάνε; Πολλοί άνθρωποι πέθαναν πριν βυθιστεί το πλοίο.  Άνθρωποι άρχισαν να πίνουν νερό από την θάλασσα», είπε αδελφός αγνοούμενου.

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Ναυάγιο στην Πύλο: Προθεσμία έλαβαν οι συλληφθέντες – Τι υποστήριξαν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This