Διακοπή των δρομολογίων στον νότιο κλάδο του Προαστιακού «μέχρι νεωτέρας»

Τι εξηγήσεις δίνει η Hellenic Train για αυτή της την απόφαση

Must Read

Κύμα αντιδράσεων σήκωσε η απόφαση της Hellenic Train να διακόψει τα δρομολόγια του νοτίου κλάδου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και να βάλει στη θέση του λεωφορεία για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία επιχείρησε σήμερα να προβεί σε εξηγήσεις για τη «μέχρι νεωτέρας» διακοπή των εν λόγω δρομολογίων, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης στην περιοχή των σιδηροδρομικών μετακινήσεων που έχουν διακοπεί εδώ και περίπου δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με την εταιρία, «με σκοπό την αξιόπιστη και πάντα με ασφάλεια λειτουργία του Προαστιακού στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, οι αρμόδιοι φορείς υλοποιούν μία σειρά έργων» και συγκεκριμένα:

  • Την Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Ιουνίου θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης της επιδομής και του οδοστρώματος στην περιοχή της οδού Νόρμαν.
  • Εντός των προσεχών ημερών θα κατασκευαστεί ελαφρά κατασκευή που θα εξασφαλίσει ένα αποδεκτό περιβάλλον εργασίας του προσωπικού συντήρησης του Τροχαίου Υλικού.
  • Έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες με σκοπό την καθαίρεση του Μηχανοστασίου στο αμαξοστάσιο του Αγίου Διονυσίου και την εν συνεχεία κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου που θα εξασφαλίσει σε μακροχρόνια βάση την απρόσκοπτη συντήρηση του Τροχαίου Υλικού που εξυπηρετεί τον προαστιακό της ευρύτερης περιοχής της Αχαϊκής πρωτεύουσας.
  • Εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η καταγραφή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της επιδομής με σκοπό των εντοπισμό της διαλειτουργικότητας της γραμμής και των τροχών των τρένων με σκοπό την βελτιστοποίηση της απόδοσης του τροχαίου υλικού.

«Μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών συντήρησης του προαστιακού δικτύου, η ΗΤ, με σκοπό την όσον το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, θα δρομολογεί λεωφορεία. Οι σιδηροδρομικοί φορείς με σεβασμό στο επιβατικό κοινό τους, εργάζονται για την εξυπηρέτησή του, αλλά και για την ανάπτυξη του τρένου στην χώρα μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Hellenic Train.

Σύμφωνα, επίσης, με την ενημέρωση της εταιρίας «από τη Δευτέρα 19/6/2023 έως και την Τρίτη 20/6/2023 διακόπτεται η κυκλοφορία των τρένων του προαστιακού στο τμήμα Άγιος Ανδρέας – Πάτρα – Ρίο», ενώ τα 24 δρομολόγια στην διαδρομή Αγ. Ανδρέας – Καμίνια – Κάτω Αχαΐα θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με λεωφορεία, με την εταιρεία να έχει προειδοποιήσει, μάλιστα, για καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This