Πανελλαδικές Εξετάσεις: Στο «Γραμμικό Σχέδιο» διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι

Τέλη Ιουνίου οι βαθμολογίες

Must Read

Με το «Γραμμικό Σχέδιο» συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα ειδικά και μουσικά μαθήματα, για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο στις 8:30 οι μαθητές θα εξεταστούν στην Αρμονία, ενώ την Παρασκευή αντίστοιχα, στον έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων στις 16:30.

Το Σάββατο ακολουθεί η Μουσική Αντίληψη και Γνώση στις 12:30, ενώ στις 8:30 της Δευτέρας, 26 Ιουνίου, οι υποψήφιοι εξετάζονται στην Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.

Τα ειδικά μαθήματα συνεχίζονται με τα Γαλλικά, στις 8:30 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, ενώ ίδια ώρα, μία ημέρα αργότερα σειρά έχουν τα Ισπανικά. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις τελειώνουν με τα Ιταλικά, στις 8:30 της Πέμπτης, 29 Ιουνίου.

Τέλη Ιουνίου οι βαθμολογίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βαθμολογίες των μαθημάτων (πλην των ειδικών μαθημάτων), αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου. Οι υποψήφιοι θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους (και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται) μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας, αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS).

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου Μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ. Αυτό που θα αλλάξει φέτος, είναι ότι η υποβολή δεν θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, αλλά σε μία, καθώς με βάση τα στοιχεία των περασμένων ετών, ένα πολύ υψηλό ποσοστό των υποψηφίων (93% για το 2022) εισήχθη στις σχολές των 10 πρώτων επιλογών του από την πρώτη φάση.

Όσον αφορά στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This