Σάββατο 19/6/2021

Φρίκη στην Κέρκυρα! Ακόμα ένας ιερέας κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικες

Δεύτερη υπόθεση ασέλγειας σε ανήλικη βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά τη φρίκη με τον ιερέα στη Μάνη. Τώρα το παρόμοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα στη Κέρκυρα, όπου ένας 60χρονος ιερέας κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη, μετά από μήνυση των γονιών της και σήμερα βρέθηκε στο δικαστήριο για να απολογηθεί.

Διαβάστε επίσης: Σοκάρει η κατάθεση της 12χρονης: «Ο ιερέας με κακοποιούσε και η μαμά ήταν εκεί»

Ο ιερέας όμως δεν έδωσε εξηγήσεις σήμερα στη Δικαιοσύνη, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και με περιπολικό μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Πριν από είκοσι μέρες οι γονείς του κοριτσιού έκαναν μήνυση σύμφωνα με την οποία ο 60χρονος παπάς ασέλγησε σε βάρος του παιδιού τους. Μετά τη μήνυση διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του ιερέα, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Δεύτερη μήνυση κατά του παπά

Ωστόσο σήμερα, σύμφωνα με το corfutvnews κατατέθηκε εις βάρος του 60χρονου μήνυση και από τους γονείς ενός άλλου 14χρονου κοριτσιού για ασέλγεια πριν από 4 χρόνια, όταν δηλαδή ήταν 10 ετών!

Διαβάστε επίσης: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον βιασμό της 12χρονης – Η μητέρα «κάλυπτε» τον ιερέα!

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, μετά την ενημέρωση από την Εισαγγελία της Κέρκυρας για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος ιερέα στη Νότια Κέρκυρα, προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες:

  • Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.
  • Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.
  • Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει την θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται.
  • Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ