Έρχονται νέες ποινικές διώξεις για το έγκλημα στα Τέμπη

Must Read

Ποινικές διώξεις και σε νέα πρόσωπα αναμένεται να ασκηθούν για το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, ανάμεσά τους νέα παιδιά και φοιτητές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κούγια, ο οποίος έχει αναλάβει την εκπροσώπηση οικογενειών των θυμάτων, ολοκληρώθηκε το πόρισμα των Ιταλών εμπειρογνωμόνων και αναμένεται να ασκηθούν «νέες ποινικές διώξεις σε άλλα φυσικά πρόσωπα, τα οποία είτε αφορούν στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, είτε σχετίζονται με την ιταλική εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται οικονομικά το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδος».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για το αδίκημα της παραβάσεως καθήκοντος από κοινού και σε όλα τα μέλη της Επιτροπής για τη μετάταξη του σταθμάρχη, αλλά και στον Πρόεδρο του ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Κούγια:

«Όπως είναι γνωστό, μαζί με τους συνεργάτες του γραφείου μου εκπροσωπούμε τις οικογένειες 14 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και τις οικογένειες 5 τραυματιών.

Παρακολουθώντας το ανακριτικό έργο θέλω να δώσω συγχαρητήρια τόσο στον Εφέτη Ανακριτή κο Μπακαΐμη, όσο και στον επιβλέποντα την ανάκριση Εισαγγελέα Εφετών Λαρίσης κο Δασκαλόπουλο, διότι μέχρι σήμερα έχουν επιτελέσει ένα εξαίρετο ανακριτικό έργο και ευτυχώς παρά τις ανησυχίες μου έχουν συνεχίσει με την ίδια ακριβώς νομική συλλογιστική το ανακριτικό έργο του Εισαγγελέως Πλημ/κών Λαρίσης κου Τζαμαλή και της Ανακρίτριας κας Σούρλα.

Κατόπιν του μέχρι σήμερα ανακριτικού έργου έχουν αποδοθεί κατηγορίες για το κακούργημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς με αποτέλεσμα τον θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων, τη βαριά σωματική βλάβη μεγάλου αριθμού ανθρώπων και τη σημαντική βλάβη σε εγκαταστήσεις κοινής ωφελείας, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο που λόγω του επαγγέλματος του είχε υποχρέωση να καταβάλει ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά συρροή, σε συνολικά 12 φυσικά πρόσωπα, με νέες διώξεις που αφορούν τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως Δικτύου από 21/3/2017 έως 15/11/19, τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως Δικτύου από 1/12/19 έως 1/6/2020, τον Διευθυντή της Διευθύνσεως Σιδηροδρομικών Συστημάτων από 1/4/17 έως 30/9/21, τον Διευθυντή της Διευθύνσεως Σιδηροδρομικών Συστημάτων από 1/10/21 έως σήμερα και τον Διευθυντή Συντήρησης Η/Μ συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης από 1/10/21 έως σήμερα.

Σημειωτέον ότι τα πέντε φυσικά πρόσωπα που αντιμετωπίζουν τις ως άνω νέες κακουργηματικές διώξεις, δεν έχουν απολογηθεί μέχρι σήμερα και θα απολογηθούν τις επόμενες ήμερες, οπότε θα κριθεί εάν θα κρατηθούν προσωρινά ή αν θα μείνουν ελεύθεροι.

Εκτός των ως άνω προσώπων που κατηγορούνται για τη διάπραξη σειράς κακουργημάτων, για τα οποία απειλούνται έως και ισόβιες καθείρξεις, ο Εισαγγελέας Εφετών Λαρίσης κ. Δασκαλόπουλος μαζί με τον Εφέτη Ανακριτή κο Μπακαΐμη έχουν ασκήσει ποινικές διώξεις για το αδίκημα της παραβάσεως καθήκοντος από κοινού και σε όλα τα μέλη της Επιτροπής για τη μετάταξη του σταθμάρχη, αλλά και στον Πρόεδρο του ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος ΑΕ.

Θέλω επίσης να σας ενημερώσω ότι ολοκληρώθηκε η σύνταξη του πορίσματος των Ιταλών πραγματογνωμόνων, κατόπιν της μελέτης του οποίου η διωκτική αρχή, αλλά και ο Εφέτης Ανακριτής αναμένεται να ασκήσουν νέες ποινικές διώξεις σε άλλα φυσικά πρόσωπα, τα οποία είτε αφορούν στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, είτε σχετίζονται με την ιταλική εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται οικονομικά το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδος.

Όπως έχω δηλώσει, όταν ανέλαβα το έργο της υποστηρίξεως της κατηγορίας εις βάρος όλων όσοι με τις δόλιες ενέργειες τους και με τις αδικαιολόγητες παραλείψεις τους οδήγησαν στον θάνατο όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας, αλλά και προκάλεσαν αναπηρίες και σοβαρούς τραυματισμούς σε εκατοντάδες άλλους, μαζί με τους συνεργάτες μου στην Αθήνα και στη Λάρισα παρακολουθούμε όλη την εξέλιξη του ανακριτικού έργου και νιώθω την υποχρέωση εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων που περιμένουν με αγωνία την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου και τον προσδιορισμό της δίκης σε χρόνο που δεν θα επιτρέψει στους δράστες να μείνουν ελεύθεροι χωρίς να λογοδοτήσουν, να εκφράσω την απόλυτη ευγνωμοσύνη των συγγενών των θυμάτων αλλά και εμού προσωπικώς για την εξαιρετική ανάκριση που διεξάγεται μέχρι τώρα από όλους όσοι φροντίζουν υπηρετώντας το καθήκον τους να απαλύνουν τον πόνο όλων των ανθρώπων που δυστυχούν από την απώλεια των συγγενών τους, αναφέροντας ονομαστικά τόσο την κα Σούρλα, όσο και τον κο Τζαμαλή που έβαλαν σε σωστή τροχιά από την αρχή το δύσκολο ανακριτικό έργο, όσο και αυτούς που το συνεχίζουν με απόλυτη επιτυχία διενεργώντας όλες τις ανακριτικές πράξεις που πρέπει, και συγκεκριμένα τον Εφέτη Ανακριτή κο Μπακαΐμη αλλά και τον Εισαγγελέα Εφετών κο Δασκαλόπουλο.

Θέλω να παρακαλέσω τους συναδέλφους μου δικηγόρους που όλοι μαζί θα βοηθήσουμε να εκδώσει το Δικαστήριο μια δίκαιη απόφαση, σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, να μην υποβάλλουν άσκοπα και υπερβολικά αιτήματα προς τον κο Εφέτη Ανακριτή και τον επιβλέποντα Εισαγγελέα, ώστε το ανακριτικό έργο να ολοκληρωθεί σύντομα και να έχουμε όσο το δυνατόν αμεσοτέρα προς τον χρόνο του τραγικού δυστυχήματος προσδιορισμό του Δικαστηρίου και μια πρώτη δίκαιη κρίση για τους δράστες αυτού του στυγερού εγκλήματος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This