Στο σκαμνί ξανά για τους 2,1 τόνους ηρωίνης του «Noor1»

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά θα συνεδριάσει με νέα σύνθεση και θα κρίνει ως προς την χορήγηση ή μη ελαφρυντικών στους επτά καταδικασθέντες

Must Read

Δικάζονται την ερχόμενη Τετάρτη 5 Ιουλίου οι επτά καταδικασθέντες για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου για τα ελαφρυντικά που τους χορηγήθηκαν με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια και να αποφυλακιστούν.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ξανά ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, από τη βίλα της πρώην συζύγου του οποίου είχε περάσει πάνω από ένας τόνος ηρωίνης από το φορτίο του «Noor 1», ο άτυπος ναυτικός πράκτορας του ναρκόπλοιου Γιώργος Μπουρδούβαλης, ο Ιρανός συνοδός του φορτίου πάνω στο «Noor 1», ο ιδιοκτήτης της αποθήκης στο Κορωπί όπου μεταφέρθηκαν τα ναρκωτικά Κωνσταντίνος Καρτσώνης και οι τρεις Τούρκοι που θα συσκεύαζαν την ηρωίνη για την περαιτέρω διάθεση της.

Ευθύμιος Γιαννουσάκης

Λόγω του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που είχε χορηγήσει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, είχαν «σπάσει» τα ισόβια και είχαν επιβληθεί στους καταδικασθέντες ποινές κάθειρξης 18 ετών, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστούν με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής τους με ευνοϊκό συνυπολογισμό των ημερών εργασίας στη φυλακή.

Μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου, επέστρεψαν στη φυλακή οι Γιαννουσάκης, Μπουρδούβαλης και Καρτσώνης, καθώς αναβίωσε η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

Γιώργος Μπουρδούβαλης

Αντίθετα άφαντοι παραμένουν ο ένας από τους τρεις Τούρκους και ο Ιρανός που αποφυλακίστηκαν και είναι δύσκολο να αναζητηθούν στο εξωτερικό.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά θα συνεδριάσει πλέον με νέα σύνθεση και θα κρίνει ως προς την χορήγηση ή μη ελαφρυντικών στους επτά καταδικασθέντες.

Αν δεν τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό, τότε κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη, ενώ αν τους χορηγηθεί, τότε αναμένεται να τους επιβληθούν εκ νέου ποινές κάθειρξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This