Αμετανόητος ο Νίκος Σειραγάκης – Το σκεπτικό της απόφασης για τον παιδεραστή με τα 401 έτη κάθειρξης

Must Read

Κόλαφος είναι για τον παιδεραστή της Κρήτης Νίκο Σειραγάκη το σκεπτικό των αρεοπαγιτών του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, με το οποίο έκαναν δεκτή την πρόταση της αντιεισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για αναίρεση του βουλεύματος, με το οποίο ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 401 ετών (!) πρώην προπονητής μπάσκετ αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Απρίλιο, έπειτα από μόλις 12,5 χρόνια παραμονής στη φυλακή!

Οι αρεοπαγίτες αναίρεσαν το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου, με το οποίο είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους ο 59χρονος Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος ασέλγησε σε 36 παιδιά, με το βασικό επιχείρημα ότι δεν προκύπτει απεξάρτησή του «από την έξη της ηβηφιλίας και εφηβοφιλίας, σε τέτοιο βαθμό ώστε να δημιουργείται βάσιμη προσδοκία ότι αυτός θα ζήσει έντιμα στο μέλλον και ότι θα ενταχθεί ομαλά στην κοινωνία και δεν θα τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις όμοιες με αυτές για τις οποίες καταδικάστηκε».

Στην αρεοπαγιτική απόφαση επισημαίνεται ότι το επίμαχο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που άνοιξε για δεύτερη φορά την πόρτα της φυλακής στον 59χρονο, δεν έχει την απαιτούμενη αιτιολογία. Τονίζεται, δε, ότι «δεν αποκλείει την πιθανότητα υποτροπής του στην ηβηφιλία και εφηβοφιλία, καθώς η κρίση του (δικαστικού συμβουλίου) δεν βασίζεται σε συγκεκριμένα περιστατικά, αλλά αποτελεί γενική εκτίμηση μη δυνάμενη θεωρητικά να αποκλειστεί», ούτε, όμως, αιτιολογεί ότι ο 59χρονος έχει μεταμεληθεί για τις πράξεις του.

Εξάλλου, στην απόφαση των αρεοπαγιτών επισημαίνεται ότι η καλή συμπεριφορά του πρώην προπονητή μπάσκετ μέσα στη φυλακή, η οποία μέτρησε για την αποφυλάκισή του, «δεν αποτελεί ασφαλή ένδειξη για την ανυπαρξία κινδύνου μελλοντικής υποτροπής του». Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», σε άλλο σημείο της απόφασης του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου τονίζεται ότι «δεν προέκυψε κάποιο νέο στοιχείο από το οποίο να καταφαίνονται μεταβολή της συμπεριφοράς του (σ.σ.: Σειραγάκη) και η πραγματική και ειλικρινής μετάνοιά του για τα σοβαρά και μεγάλης ηθικής απαξίας εγκλήματα που αυτός διέπραξε».

Οπως καταλήγουν οι αρεοπαγίτες, στο επίμαχο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου, που προκάλεσε την οργή των θυμάτων του 59χρονου παιδεραστή και των οικογενειών τους, καθώς και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, «δεν περιλαμβάνονται διαπιστώσεις ότι αποκλείεται η συμπεριφορά αυτή να είναι προσποιητή». Πολλώ μάλλον όταν ψυχίατρος δημόσιου νοσοκομείου βεβαίωσε ότι «η ομαδική ψυχοθεραπεία, υποδεδειγμένη από τους ψυχοθεραπευτές, θα βοηθούσε για όσο χρονικό διάστημα κρίνουν (οι ψυχοθεραπευτές), αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η υποτροπή της ηβηφιλίας και εφηβοφιλίας του (σ.σ.: 59χρονο) μπορεί να συμβεί».

Σημειώνεται ότι βάσει αυτής της απόφασης του Αρείου Πάγου ο παιδεραστής της Κρήτης, που είχε σοκάρει το πανελλήνιο με τις αποτρόπαιες πράξεις του, συνελήφθη εκ νέου και επέστρεψε στο Κατάστημα Κράτησης της Τρίπολης.

Δείτε επίσης:

ΓΑΔΑ: Κρατούμενοι προπηλάκισαν τον Σειραγάκη περνώντας τον για τον… 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό!

«Έχω εκτίσει την ποινή μου» λέει ο Σειραγάκης που καταδικάστηκε σε 401 χρόνια για βιασμούς παιδιών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This