Πανελλαδικές: Τα μυστικά της επιτυχίας αριστούχων από όλη την Ελλάδα

Πώς κατάφεραν να διακριθούν και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους

Must Read

Τέλος μπήκε χθες στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων που έμαθαν τις επιδόσεις.

Αρκετά παιδιά σε όλη την Ελλάδα πέταξαν από την χαρά τους καθώς η συνέπεια που έδειξαν όλη την χρονιά και το συστηματικό διάβασμα που έκαναν απέδωσαν καρπούς και τους κατέταξαν ανάμεσα στους πρώτους που μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους για την σχολή που επιθυμούν.

Η πρώτη των πρώτων

Όλα τα προσωπικά της ρεκόρ έσπασε η Ζωή Λουκά και γι’αυτό θεωρείται μέχρι στιγμής αυτό που λέμε «η πρώτη των πρώτων».

Η 18χρονη συγκέντρωσε 19.826 μόρια στις Πανελλήνιες καθώς έπιασε κορυφή σε πολλά από τα σημαντικά μαθήματα.

«19,7 Έκθεση, 20 Βιολογία, 19,6 Χημεία, 20 Φυσική. Ήταν κάτι απρόσμενο, είμαι περήφανη και δικαιωμένη» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ για τις επιδόσεις της.

Και πρόσθεσε: «Ένιωσα τεράστια ανακούφιση, μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια για τον εαυτό μου και γι’ αυτό που κατάφερα. Θέλω να μπω στην ιατρική με ανοιχτό μυαλό ώστε να βρω αυτό που μου ταιριάζει. Θέλω να συμβάλλω ώστε να κάνω τη ζωή κάποιου καλύτερη και να βοηθάω».

Όπως δήλωσε έκανε συστηματικό διάβασμα γιατί έχει ένα όνειρο το οποίο θέλει να πραγματοποιήσει.

 

Στην Θεσσαλονίκη

Ο Δημήτρης Καραβασίλης συγκέντρωσε 19.710 και είναι πρώτος ανάμεσα στους υποψηφίους από την «συμπρωτεύουσα».

Το όνειρό του είναι να μπει στη Νομική Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε στο OPEN.

«Πήγαινα σχολείο, έκανα λίγες απουσίες, διάβαζα το βράδυ ένα δίωρο την ημέρα και από 4-5 ώρες τα Σαββατοκύριακα ενώ έβγαινα και 2-3 φορές την εβδομάδα για να αλλάζω παραστάσεις», είπε σχετικά με το πρόγραμμά του μέσα στην χρονιά.

Όσο για τα επόμενα βήματά του είπε ότι «σκέφτομαι για μεταπτυχιακό έξω αλλά σκέφτομαι και να μείνω εδώ».

 

Στην Κέρκυρα

Περήφανο έκανε το νησί της, την Κέρκυρα, η Ιωάννα Σπίγγου καθώς αρίστευσε με 19.600 μόρια. Σύμφωνα με το enimerosi.com, είχε 19,9 στη Φυσική, 20 στη Χημεία, 20 στη Βιολογία και 18,5 στην Έκθεση.

Το δικό της όνειρο είναι να μπει στην Ιατρική για να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση.

Όσο για την χρονιά που πέρασε λέει:

«Ήταν μια δύσκολη και κουραστική χρονιά. Το διάβασμα μπορεί να έφτανε και τις 12 ώρες την ημέρα. Τα εμπόδια ήταν πολλά στη διαδρομή, αλλά βοήθησε και η τύχη».

Στον Βόλο

Η Μελίνα Κουσιαρή συγκέντρωσε 19.560 μόρια, και έχει ως στόχο την Οδοντιατρική Αθηνών γιατί πάντα την ενδιέφερε ο τομέας της υγείας.

Η ίδια ήταν σωστά προετοιμασμένη για τις εξετάσεις, είχε πρόγραμμα στο διάβασμα,  στήριξη από την οικογένεια και ηρεμία. Δηλώνει πολύ χαρούμενη για το τελικό αποτέλεσμα που δικαιώνει τους κόπους της.

Στη Λαμία

Ο Αθανάσιος Στεργιανός από την Λαμία συγκέντρωσε 19.480 μόρια καταφέρνοντας να γράψει Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία 19.1, Μαθηματικά 19.7, Φυσική: 18.6, Χημεία: 20!

Στην Κρήτη

Διπλή είναι η χαρά στο σπίτι της Αλεξάνδρας και του Νικήτα Ξηρουχάκη καθώς και τα δύο παιδιά, τα οποία είναι δίδυμα, έγραψαν πολύ καλά στις Πανελλήνιες.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η Αλεξάνδρα έγραψε: 20 στα λατινικά, 19,5 στα αρχαία, 19,3 στην ιστορία και 18,4 στην έκθεση συγκεντρώνοντας 19.330 μόρια.

Η ίδια τόνισε πως το μυστικό είναι η αυτοπεποίθηση και η συγκέντρωση στον στόχο σου. Το όνειρό της είναι να φοιτήσει στη Σχολή της Στρατιωτικής Ψυχολογίας.

«Ήθελα αστυνομία αλλά μ’ ενδιέφερε και η ψυχολογία. Είδα λοιπόν ότι αυτά τα δύο συνδυάζονται με την συγκεκριμένη σχολή και γι’ αυτό την επέλεξα», αναφέρει η 18χρονη.

Την ίδια ώρα, ο δίδυμος αδερφός της, Νικήτας μπορεί να μην έγραψε άριστα όπως εκείνη αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει17.400 μόρια.

Πρώτη επιλογή του Νικήτα ήταν η Αξιωματικών Πυροσβεστών ενώ τον κεντρίζει πολύ και η Σχολή Ικάρων Μετεωρολόγων.

 


Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This