Σωφρονιστικός υπάλληλος διακινούσε ναρκωτικά μέσα στις φυλακές – Συνεργαζόταν με Τούρκο κατάδικο

Με προσημειωμένα χρήματα τον έπιασαν στη «φάκα» οι Αρχές

Must Read

Στη σύλληψη σωφρονιστικού υπαλλήλου ο οποίος κατηγορείται ότι εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες εντός Καταστήματος Κράτησης προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε σχετική καταγγελία, το περιεχόμενο της οποίας πιστοποιήθηκε μετά από εξειδικευμένη έρευνα, με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όπως αναφέρει το cnn.gr, ο υπάλληλος των φυλακών συνεργαζόταν με έναν Τούρκο κατάδικο, ο οποίος τα έπαιρνε από τον σωφρονιστικό υπάλληλο και τα πουλούσε σε συγκρατούμενούς του.

Μεταξύ των στοιχείων που έλαβε ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, υπήρχε και ο παρακάτω διάλογος που αποκαλύπτει το cnn.gr:

Σωφρονιστικός υπάλληλος: «Αφού ξέρεις τι φέρνω εγώ»

Κρατούμενος: «Όπως σου είπα αδελφέ να μου φέρεις τέσσερα, πέντε γραμμάρια καλό μαύρο… αυτό που έφερες ήταν πολύ ωραίο»

Σωφρονιστικός υπάλληλος: «Ε μα…».

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος εκμεταλλευόμενος την υπηρεσιακή του ιδιότητα και θέση, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2023, εισήγαγε τα ναρκωτικά σε φυλακή της Βόρειας Ελλάδας με σκοπό να τις προμηθεύσει σε κρατούμενους, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας πιστοποιήθηκε η δράση του όταν εισήγαγε στο Κατάστημα Κράτησης 10,82 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 4,9 γραμμάρια κατεργασμένη (σοκολάτα), ενώ η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 29 Ιουνίου, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στη Θεσσαλονίκη

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη χθες, Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος κατηγορείται ότι εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες εντός Καταστήματος Κράτησης.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε σχετική καταγγελία, το περιεχόμενο της οποίας πιστοποιήθηκε μετά από εξειδικευμένη έρευνα, με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος εκμεταλλευόμενος την υπηρεσιακή του ιδιότητα και θέση, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του έτους 2023, εισήγαγε ναρκωτικές ουσίες εντός Καταστήματος Κράτησης με σκοπό να τις προμηθεύσει σε έγκλειστους κρατούμενους, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας πιστοποιήθηκε η δράση του ανωτέρω υπαλλήλου όταν εισήγαγε στο Κατάστημα Κράτησης 10,82 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 4,9 γραμμάρια κατεργασμένη (σοκολάτα), ενώ η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες (29 Ιουνίου 2023), μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This