Γαύδος: Θύελλα αντιδράσεων γιατί απαγορεύτηκε ο γυμνισμός στο Σαρακήνικο

Η δήμαρχος εξηγεί τους λόγους της απόφασης

Must Read

Έντονες αντιδράσεις από τους φίλους της Γαύδου και του γυμνισμού έχει προκαλέσει η απόφαση του δήμου να τοποθετήσει πινακίδα που απαγορεύει τον γυμνισμό στην δημοφιλή παραλία Σαρακήνικο.

Το νησί είναι ο παράδεισος του ελεύθερου κάμπινγκ και των γυμνιστών, ωστόσο από φέτος φαίνεται πως το δεύτερο κόβεται «μαχαίρι» για συγκεκριμένους λόγους.

Μιλώντας στο ekriti.gr, η δήμαρχος της Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη εξήγησε πως ο δήμος έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση, τονίζοντας ότι αφορά μόνο την συγκεκριμένη παραλία.

«Είχαμε παράπονα τόσο από επισκέπτες όσο και από καταστηματάρχες του νησιού που μας ζήτησαν να απαγορεύσουμε τον γυμνισμό στην κεντρική αυτή παραλία, στην οποία έρχεται για μπάνιο πολύς κόσμος που δεν κάνει γυμνισμό και ενοχλείται από το θέαμα γυμνών ανθρώπων. Το σεβόμαστε και προχωρήσαμε σε αυτή την απαγόρευση η οποία να τονίσω, ότι δεν ισχύει σε καμία άλλη παραλία», ανέφερε.

Στα κοινωνικά δίκτυα έχει δημιουργηθεί σάλος από ανθρώπους που ήταν συχνοί επισκέπτες του νησιού και την παραλίας.

«Ερχόμαστε στο νησί για να νιώσουμε ελεύθεροι στην φύση απαλλαγμένοι από τα περιττά και μαθαίνουμε ξαφνικά για αυτή την απαγόρευση», ξεσπούν.

Όσο για την κίνηση το καλοκαίρι στο νησί, η δήμαρχος αναφέρει πως είναι πολύ μεγάλη.

Το νησί, σύμφωνα με την κ.Στεφανάκη, έχει 15.000-16.000 επισκέπτες τον χρόνο, Έλληνες και ξένους, κυρίως Ιταλούς, Ελβετούς, Γερμανούς και το 70% από αυτούς κάνει ελεύθερο κάμπινγκ.

Η Γαύδος έχει μόλις 320 κρεβάτια σε καταλύματα και όπως λέει η Δήμαρχος η πληρότητα φθάνει το 100%.

«Έχουμε πάρα πολλούς επαναλαμβανόμενους πελάτες και αν κάποιος θέλει να κλείσει τώρα τις διακοπές του, δύσκολα θα βρει κρεβάτι» είπε, συμπληρώνοντας ότι η ροή των επισκεπτών είναι πολύ καλή όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αφού ο καιρός είναι πάντα καλός», λέει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This