Τι απαντά ο ιδιοκτήτης του beach bar για το συμβάν με τον… λουόμενο εργαζόμενο στη Ρόδο

«Το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του» υποστήριξε

Must Read

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας έχει βρεθεί ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο λόγω των απίστευτων εικόνων που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και αφορούν σε εργαζόμενό στην επιχείρησή του ο οποίος προκειμένου να σερβίρει τους πελάτες μπαίνει κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα.

«Το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του» υποστήριξε ο ιδιοκτήτης του beach bar μιλώντας στο OPEN. Μάλιστα όπως υποστήριξε όταν οι επιθεωρητές ρώτησαν τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζει να μπαίνουν στη θάλασσα εκείνοι τους απάντησαν πως «το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ». 

«Το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του»

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια, ποτέ δεν είχα καταγγελία. Όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», είναι η απάντηση του ιδιοκτήτη του beach bar στο OPEN και τη δημοσιογράφο Σοφία Ορφανού.

«Ήρθαν 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει», κατέληξε.




«Δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις»

Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση τόσο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος έδωσε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο υγειονομικού ενδιαφέροντος στο εν λόγω beach bar για τη νομιμότητα κατασκευών μέσα στη θάλασσα, όσο και του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα ο υπουργός Εργασίας αποκάλυψε, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN, πως «αμέσως ζήτησα άμεσο έλεγχο από επιθεώρηση. Στείλαμε κλιμάκιο που πήγε σε δύο ώρες και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Αυτό που βλέπετε δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να το απαγορεύει».

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη έχει ήδη συγκληθεί σύσκεψη στο υπουργείο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων. «Άλλωστε ετοιμάζουμε νομοσχέδιο άμεσα και θέλω να δω πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται πως είχε την αίτια του ίδιου του εργαζόμενου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Θέλω να έχουμε τουρισμό, όλα υπό τον όρο του πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων», τόνισε κλείνοντας.

Στον Εισαγγελέα η υπόθεση

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος, κλήθηκαν από την Εισαγγελία να καταθέσουν ό,τι υλικό διαθέτουν (βίντεο και φωτογραφίες) με τον νεαρό υπάλληλο που μεταφέρει φαγητό στους λουόμενους πελάτες καταστήματος λίγο έξω από την πόλη της Ρόδου, σχεδόν… κολυμπώντας.

Πάντως χθες ο νεαρός υπάλληλος του απάντησε στις ερωτήσεις του ΣΕΠΕ λέγοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη δουλειά του και με το… θαλάσσιο σερβίρισμα. Είπε επίσης, ότι κερδίζει φιλοδωρήματα που φτάνουν ακόμα και τα 200 ευρώ!

Διαβάστε επίσης:

Στον Εισαγγελέα η υπόθεση του… θαλάσσιου σερβιτόρου στη Ρόδο – «Δεν έχω πρόβλημα», υποστήριξε ο νεαρός

Παρέμβαση και από Βαρβιτσιώτη για τις απίστευτες εικόνες με τον σερβιτόρο στη Ρόδο

ΣΥΡΙΖΑ για Ρόδο: «Η απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας έχει οδηγήσει σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This