Θεσσαλονίκη: Βόας «έκοβε βόλτες» σε πάρκο της Τούμπας!

Τα μέλη της ομάδας Animal Rescue and Defence Squad που κλήθηκαν να τον παραλάβουν, υποστηρίζουν πως κάποιος τον εγκατέλειψε

Must Read

Τα περιστατικά με τα… αδέσποτα φίδια στη χώρα μας συνεχίζονται, καθώς ένας βόας βρέθηκε χθες το πρωί να περιφέρεται «άσκοπα» σε πάρκο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο κλήθηκαν μέλη της ομάδας Animal Rescue and Defence Squad, για να παραλάβουν το φίδι. «Δεχτήκαμε κλήση από το 100 για ερπετό οχιά σε πάρκο της Τούμπας. Όταν φτάσαμε εκεί αναγνωρίσαμε έναν μικρό βόα constrictor. Το ζώο έχει πολλές εκδορές από γάτες είναι αφυδατωμένο και όπως έδειξε η ακτινογραφία έχει πιθανό κάταγμα σε σπόνδυλο. Πιθανότατα άλλη μια εγκατάλειψη. Δεν έχουμε πια λόγια για τις τόσες εγκαταλείψεις ζώων…», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της η ομάδα.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του 43χρονου Στέλλιου Γερονυμάκη, ενός εκ των δύο ιδρυτών του συγκεκριμένου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, την τελευταία τριετία παρουσιάζει σημαντική αύξηση η εγκατάλειψη ζώων, ενώ έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πλέον αφήνονται στους δρόμους, στα πάρκα και όπου κανείς μπορεί να φανταστεί, σπάνια και εξωτικά είδη, άγρια και οικόσιτα ζώα. «Τον τελευταίο χρόνο, η ομάδα μας μάζεψε δέκα κουνέλια, έξι φίδια, τέσσερα ιγκουάνα και αρκετές χελώνες», επισημαίνει ο ίδιος.

Πριν από δύο εβδομάδες η ομάδα δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν ιδιώτη, ο οποίος τους ενημέρωνε ότι «έχω δύο πύθωνες και ένα ιγκουάνα, τα οποία πήρα από γνωστό μου, ο οποίος τα είχε πάρει από τον ιδιοκτήτη τους. Αν δεν δεχθείτε να τα πάρετε, θα τα αφήσω στο δρόμο», αναφέρει επίσης ο κ. Γερονυμάκης, λέγοντας ότι «τουλάχιστον ο συγκεκριμένος κύριος φέρθηκε πιο έντιμα και δεν τα παράτησε αμέσως στο δρόμο, αλλά μας πήρε πρώτα τηλέφωνο. Φυσικά, πήγαμε και τα πήραμε, εννοείται».

Κι αυτό την ώρα όπου κατά τους τελευταίους μήνες τα περιστατικά με δαγκώματα οχιάς που στέλνουν κόσμο στο νοσοκομείο, διαρκώς πληθαίνουν στην Ελλάδα.

*πηγή φωτο: facebook.com/A.R.D.S.thess

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This