Μαρούσι: Καταγγελία κατοίκου για πεύκο που είναι έτοιμο να πέσει στο σπίτι της

Έχει κριθεί επικίνδυνο αλλά εδώ και δύο χρόνια δεν γίνεται τίποτα

Must Read

Μία νέα καταγγελία έρχεται στο «φως», αυτήν την φορά από κάτοικο του Αμαρουσίου, που κάνει λόγο για ένα ετοιμόρροπο πεύκο, που «απειλεί» να καταστρέψει το σπίτι της. Όπως λέει η ίδια, ο Δήμος δεν κάνει το παραμικρό, παρά το γεγονός ότι είναι ενήμερος για το δέντρο.

Πιο αναλυτικά, η κυρία Ελένη εξήγησε σε τηλεοπτική εκπομπή, πως το πεύκο που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι της έχει κριθεί επικίνδυνο από την Επιτροπή Προστασίας Ποιότητας Ζωής του δήμου Αμαρουσίου δύο φορές, έχει παρθεί απόφαση από αρμόδια επιτροπή ότι πρέπει να κοπεί, η ίδια έχει στείλει εξώδικο στον Δήμο, αλλά δεν γίνεται τίποτα εδώ και δύο χρόνια.

«Έστειλα εξώδικο, έχω απευθυνθεί στον Συνήγορο του Πολίτη, ο δήμος Αμαρουσίου κωφεύει»

«Έχω ξεκινήσει από το 2019 έκανα αίτηση στον δήμο να έρθουν να το κλαδέψουν και δεν έγινε τίποτα. Το 2021 έσπασε το μισό πεύκο με αποτέλεσμα να πάρει ακόμη μεγαλύτερη κλίση. Έχω κάνει δύο αιτήσεις και έχει περάσει και τις δύο από την αρμόδια επιτροπή και έχει κριθεί άκρως επικίνδυνο και έχει εγκριθεί η ολική κοπή του. Έστειλα εξώδικο, έχω απευθυνθεί στον Συνήγορο του Πολίτη, ο δήμος Αμαρουσίου κωφεύει. Έφερα πρόσφατα έναν γεωπόνο ιδιώτη ο οποίος μου είπε ότι το καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο ο αγωγός του φυσικού αερίου που περνάει μπροστά και έχει κόψει τις ρίζες απ΄ το πεύκο», ανέφερε αρχικά η γυναίκα και συνέχισε:

«Έχει ανασηκώσει το οδόστρωμα και έχει πάρει τρομερή κλίση. Το 2019 είχα πάρει προληπτικά μέτρα και είχα ειδοποιήσει για να έρθουν να το κλαδέψουν όχι να το κόψουν. Την τελευταία φορά που πήγα στον Δήμο, συναντήθηκα με τον προϊστάμενο της αρμόδιας επιτροπής καθώς επίσης και με τον αντιδήμαρχο. Μου είπε ότι θα κλαδευτεί τόσο πολύ που δεν θα πέσει στο σπίτι μου. Αλλά δεν τον ενδιέφερε εάν πέσει και πλακώσει κανέναν άνθρωπο. Με κοροϊδεύουν. Είναι 100% ευθύνη του Δήμου γιατί όταν απευθύνθηκα στο Δασαρχείο, μου είπαν ότι μόνο όταν είναι εκτός σχεδίου έχει αρμοδιότητα το Δασαρχείο. Είναι τρομερό, με εμπαίζουν. Ο δήμαρχος λέει ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί με ένα πεύκο».

«Το ”εμπόδιο” είναι ότι βρίσκομαι στα όρια με τον δήμο Πεύκης»

Σε ερώτηση για το αν θα βρεθεί λύση έστω και προεκλογικά ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κυρία Ελένη έκανε σαφές πως ακόμη ένα «εμπόδιο» βρίσκεται στον δρόμο της.

«Η πρώην αντιδήμαρχος που ήταν υπεύθυνη, μου είπε ότι το μειονέκτημά μου είναι ότι ανήκω στον δήμο Πεύκης και όχι στο Μαρούσι, γιατί είναι τα όρια εδώ. Αυτό το δρομάκι είναι το όριο μεταξύ των δύο Δήμων. Ο δήμος Πεύκης δεν επιτρέπεται να το αγγίξει. Η διευθύντρια του τμήματος μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, ότι πήγε το θέμα μέχρι τον δήμαρχο και από εκεί και πέρα μου το απαγορεύει ο πολιτικός μου προϊστάμενος, ο αιρετός αντιδήμαρχος», κατέληξε η κάτοικος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This