«Σώθηκε»: Τι λέει ο πατέρας του μωρού που μεταφέρθηκε από την Πτολεμαΐδα στην Θεσσαλονίκη

To μωράκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Must Read

Συγκλονίζει ο πατέρας του νεογέννητου βρέφους το οποίο μεταφέρθηκε χθες μέσα σε χρόνο ρεκόρ από την Πτολεμαίδα στην Θεσσαλονίκη καθώς κινδύνευε η ζωή του.

«Το παιδί σώθηκε» τόνισε ο άντρας ο οποίος είπε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Ελληνική Αστυνομία που βοήθησε σημαντικά ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, αλλά και στους ιατρούς στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μωράκι γεννήθηκε σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Όμως, η μητέρα του βρέφους είχε ρήξη πλακούντα και το αγοράκι υπέστη περιγεννητική ασφυξία, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και να διακομισθεί εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη.

Με τη βοήθεια των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και δικυκλιστών το μωρό διακομίσθηκε στο νοσοκομείο μέσα σε 24 λεπτά!

Πηγές αναφέρουν πως το βρέφος είναι σε κρίσιμη κατάσταση αλλά παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου νοσοκομείου

Περιγράφοντας την περιπέτεια που βίωσε ο πατέρας του παιδιού, Πέτρος Κούσης είπε:

«Με σήκωσε η γυναίκα μου και μου είπε “έσπασαν τα νερά”, τελικά ήταν γεμάτη αίματα. Την πήρα και πήγαμε στο νοσοκομείο, έγινε αποκόλληση πλακούντα. Το παιδί γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, έγινε επιτυχώς η ανάνηψη.

Στον δρόμο για το νοσοκομείο υπήρχε πολύ άγχος, στήθηκε μια τρομερή επιχείρηση καθώς ήταν θέμα λεπτών και όλα έπαιζαν ρόλο. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους αστυνομικούς. Ακόμη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ήταν δεν θα έφτανε πιο γρήγορα».

Η μητέρα του βρέφους νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας σε καλή κατάσταση.

Δείτε επίσης: Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βοήθησαν στην μεταφορά νεογέννητου σε νοσοκομείο σε χρόνο – ρεκόρ!

Τι συνέβη

Μια πολύτιμη «γέφυρα ζωής» έστησαν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πτολεμαΐδα για ένα νεογέννητο βρέφος ώστε να μεταφερθεί ταχύτατα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μωράκι γεννήθηκε σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και αμέσως κρίθηκε αναγκαία από τους γιατρούς η μεταφορά του στην Θεσσαλονίκη.

Περιπολικά και δικυκλιστές συνόδευσαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το βρέφος, προκειμένου αυτό να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο.

Η μεταφορά έγινε γρήγορα και με ασφάλεια μέσα σε 24 λεπτά. 

Σχετικά με το περιστατικό μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Χρήστος Συμεωνίδης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

«Μας ήρθε ειδοποίηση πως έρχεται ασθενοφόρο με επείγον περιστατικό που αφορούσε ένα βρέφος μόλις μίας ώρας. Μας βοήθησε το γεγονός πως δεν είχε πολύ κίνηση στον δρόμο. Τα εμπόδια που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν τα διόδια Μαλγάρων και Ωραιοκάστρου. Σε μία συνεργασία με τους υπαλλήλους των διοδίων, κρατήσαμε ανοιχτή τη δεξιά λωρίδα για 3 λεπτά, και υπήρχε απαγορευτικό στο κοινό για να μην περνάνε απρόσκοπτα. Το σύνολο των αστυνομικών που είχαν διατεθεί, φρόντισαν ώστε σε χρόνο ρεκόρ να έχουμε την άφιξη», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο κ. Συμεωνίδης μίλησε και για ένα παρόμοιο περιστατικό που συνέβη ένα χρόνο πριν για ένα μωράκι μόλις λίγων μηνών. Μάλιστα, οι αστυνομικοί εξέφρασαν την επθυμία να βαφτίσουν το μωράκι.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε νεογένητο αγοράκι που έπαθε περιγεννητική ασφυξία
«Θέλω να ελπίζω πως ενώνοντας τις φωνές μας θα μας ακούσει και θα αντέξει. Η συγκίνηση στο Κέντρο Επιχειρήσεων ήταν τόσο μεγάλη που αποφασίσαμε εάν όλα πάνε καλά να κάνουμε πρόταση στους γονείς να βαφτίσουμε εμείς το παιδάκι. Σε μία επικοινωνία που είχα με το πατέρα μου είπε πως το θετικό είναι πως το παιδί έχει ελπίδες», είπε.

Καταλήγοντας ανέφερε πως το μέλημα όλων των δυνάμεων είναι πάνω από όλα η ανθρώπινη ζωή.

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες για τους συναδέλφους του Πολεμικού Ναυτικού ακούστηκαν πολλά, εμένα με πονούσε και ήθελα να πω στον κόσμο πως το μέλημά μας είναι πάνω από όλα η ανθρώπινη ζωή και δεν μπορούν να καταδικάζουν από τον καναπέ», είπε.

Δείτε βίντεο:



Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This