«Noor1»: Διακόπηκε η δίκη γιατί δεν παρουσιάστηκαν διερμηνείς!

Νέα ημερομηνία εκδίκασης η 12η Ιουλίου

Must Read

Το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης διερμηνέων σε δίκες, παρουσιάστηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά όπου επρόκειτο να δικαστούν επτά καταδικασθέντες για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor1».

Αν και η δίκη ήταν προγραμματισμένη εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες, δεν παρουσιάστηκαν οι διερμηνείς για τους Τούρκους καταδικασθέντες, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουλίου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν οι Ευθύμιος Γιαννουσάκης, Γεώργιος Μπουρδούβαλης, Κωνσταντίνος Καρτσώνης και δύο Τούρκοι, ενώ δεν παρουσιάστηκαν ένας Τούρκος και ένας Ιρανός συγκατηγορούμενοι τους οι οποίοι είχαν αποφυλακιστεί με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης και έφυγαν στο εξωτερικό.

Ευθύμιος Γιαννουσάκης

Η υπόθεση εκδικάζεται εκ νέου, καθώς ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου με την οποία χορηγήθηκε στους καταδικασθέντες το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια, να καταδικαστούν σε πολυετείς καθείρξεις και να αφεθούν ελεύθεροι με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης.

Μετά την αναίρεση οι επτά καταδικασθέντες θα δικαστούν από άλλους δικαστές που θα κρίνουν αν πρέπει να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Αν δεν τους αναγνωριστούν, τότε θα παραμείνει σε ισχύ η πρωτόδικη απόφαση με την οποία τους είχαν επιβληθεί ισόβια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This