Ζωή σε τέσσερις ανθρώπους θα δώσει 15χρονος, θύμα τροχαίου στη Θεσσαλονίκη

Καρδιά, νεφρά και ήπαρ του αφαιρέθηκαν σήμερα το πρωί και θα αξιοποιηθούν για μεταμόσχευση σε ασθενείς, οι οποίοι αναμένουν το πολυπόθητο «δώρο»

Must Read

Τη γενναία απόφαση της δωρεάς των οργάνων ενός 15χρονου πήρε η οικογένειά του, μόλις τούς ανακοινώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη ο εγκεφαλικός του θάνατος.

Ο άτυχος έφηβος, ο οποίος είχε πέσει θύμα θανατηφόρου τροχαίου, νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, μαχόμενος για τη ζωή του, αλλά, δυστυχώς, δεν κατάφερε να επανέλθει, με αποτέλεσμα οι δικοί του να αποφασίσουν να του «τραβήξουν την πρίζα».

Ωστόσο, με τον χαμό του, ο 15χρονος θα προσφέρει «δώρα ζωής» σε τέσσερις ανθρώπους, με τη διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα να ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί, καθώς η χειρουργική ομάδα του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έκανε την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος, που θα αξιοποιηθούν για μεταμόσχευση σε ασθενείς, οι οποίοι αναμένουν το πολυπόθητο «δώρο» που θα τους προσφέρει μια πιο ποιοτική ζωή.

Από την πλευρά της, ομάδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έκανε τη λήψη της καρδιάς του εφήβου, η οποία θα χτυπά πλέον στο στέρνο ενός άλλου ανθρώπου, μετά τη μεταμόσχευση που θα γίνει σε συμβατό λήπτη.

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» «εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες της προς την οικογένεια του δωρητή για την προσφορά οργάνων, την υπέρτατη αυτή πράξη αγάπης. Παράλληλα, ευχαριστεί το προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και των συνεργαζόμενων ιατρικών ομάδων που ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες της δωρεάς, υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων».

*φωτο αρχείου

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This