SOS για τα ακαθάριστα οικόπεδα! Αποτελούν «προσάναμμα» για φωτιά!

Τι λένε δημοτικοί παράγοντες

Must Read

Την άμεση παρέμβαση για καθαρισμό στα οικόπεδα που είναι γεμάτα χόρτα συστήνουν δύο δημοτικοί παράγοντες καθώς, όπως λένε, αποτελούν τρομερό κίνδυνο για να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», o Νικόλαος Ματθαίου, κοινοτικός σύμβουλος Θρακομακεδόνων, ο Μανώλης Καρράς, δήμαρχος Προποντίδας, και ο Κωνσταντίνος Τσίγκας, πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, μίλησαν για τα ακαθάριστα οικόπεδα που λειτουργούν ως προσάναμα για τις πυρκαγιές.

«Υπάρχουν πολλά χωράφια παρατημένα με πολλά υλικά τα οποία λειτουργούν σαν προσάναμμα. Υλικά που είναι εύφλεκτα θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να τα καθαρίζει αλλιώς ο δήμος να επιφέρει πρόστιμο», είπε ο κ. Τσίγκας και μαζί του συμφώνησε ο κ. Καρράς.

Το πρόβλημα που παρουσιάζουν τα οικόπεδα είναι ότι πολλές φορές δεν γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο ιδιοκτήτης λόγω των νόμων για τα αυθαίρετα.

Ο κ. Ματθαίου είπε πως υπολογίζουν πως στους Θρακομακεδόνες υπάρχουν 50-60 οικόπεδα ακαθάριστα.

«Η διάταξη καθορίζει πως ο δήμος έπρεπε να κάνει αυτοψίες και να κόβει πρόστιμα. 500 εύρω το στρέμμα είναι το πρόστιμο, φανταστείτε πόσα θα μαζεύονταν. Επειδή άκουσα πως δεν ξέρουν τους ιδιοκτήτες, ήθελε να ρωτήσω κτηματολόγιο δεν υπάρχει; Η διάταξη λέει και συντήρηση όχι μόνο καθαρισμό».

Ο δήμαρχος Προποντίδα απάντησε πως στις εντός σχεδίου περιοχές δεν υπάρχουν προβλήματα αλλά υπάρχουν σε περιοχές εκτός σχεδίου που έχουν άναρχα κτισθεί και δεν τους γνωρίζουν.

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Αλιβέρι της Εύβοιας σήμερα – Συνελήφθη ένας 75χρονος ως ύποπτος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This