Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Αλιβέρι της Εύβοιας σήμερα – Συνελήφθη ένας 75χρονος ως ύποπτος

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, για την εικόνα του μετώπου σήμερα το πρωί

Must Read

Εμφανώς καλύτερη είναι σήμερα το πρωί η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Αλιβέρι της Εύβοιας, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν να οριοθετήσουν τις φλόγες.

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Προφήτης Ηλίας σε μια κορυφογραμμή και σε μια απόσταση περίπου 2-2,5 χλμ. από το χωριό Καλέντζι το οποίο δεν κινδυνεύει. Σε κάθε περίπτωση έχουν παραταχθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τις φλόγες από το να πλησιάσουν.

 

Το έργο των 102 πυροσβεστών που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στο Αλιβέρι με 35 οχήματα και υδροφόρες από ΟΤΑ συνδράμουν από τις 6 το πρωί ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό να εκτιμά ότι με τη βοήθειά τους η φωτιά θα καθηλωθεί τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εικόνα της φωτιάς το πρωί της Παρασκευής είναι καλύτερη σε σχέση με αυτή που υπήρχε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως παρά τους αρχικούς φόβους για πιθανότητα επέκτασης στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής, μεταξύ των οποίων η ΔΕΗ και ΑΓΕΤ Ηρακλής, δεν υπάρχει πλέον τέτοια απειλή.

Παράλληλα, για τη φωτιά έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Στερεά Ελλάδα, ενώ αναμένεται να φτάσουν και μονάδες από την κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, ο κ. Αρτοποιός για τη φωτιά συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου ένας 75χρονος ο οποίος εντοπίστηκε να «καπνίζει» μελίσσια στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η φωτιά και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Η ανακοίνωση για την σύλληψη

«Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στη θέση Λαθούρα, της Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας.
Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης».

«Δίνεται μεγάλη μάχη, περιμένουμε τα εναέρια για να τελειώσει ο εφιάλτης»

Στο σημείο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος, ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, Νίκος Μαστροκώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας.

«Δίνεται μία μεγάλη μάχη να συγκρατηθούν οι φλόγες που πήραν μεγάλη έκταση. Περιμένουμε τα εναέρια μέσα για να τελειώσει ο εφιάλτης, αφού στην περιοχή δεν υπάρχουν προσβάσεις. Μέσα στη νύχτα δημιουργήθηκαν ορισμένες με βαριά μηχανήματα που συγκράτησαν το μέτωπό της φωτιάς και απέτρεψαν την καταστροφική του πορεία», δήλωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο κ. Μπαράκος.

 

Δείτε επίσης: Εύβοια: Θεριεύει η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This