Κέρκυρα: Η μαρτυρία ποδηλάτη που προπηλακίστηκε από αμαξάδες, όταν διαμαρτυρήθηκε για το νεκρό άλογο

«Στο βλέμμα του είδα φόνο, θάνατο. Λέω "εντάξει αυτός εδώ πέρα αυτή τη στιγμή θα με σκοτώσει"...»

Must Read

Σάλο και οργή έχει προκαλέσει από χτες ο θάνατος ενός αλόγου σε κεντρικό δρόμο της Κέρκυρας, ακόμη περισσότερο δε η συμπεριφορά του αμαξά στον οποίο ανήκε το άτυχο ζώο, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται να το μαστίγωνε με μίσος, λίγο πριν αυτό σωριαστεί ανήμπορο στο έδαφος και ξεψυχήσει.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει ήδη προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα, ενώ ο 76χρονος ιδιοκτήτης του έχει συλληφθεί και σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο  ύψους 30.000 ευρώ. Ωστόσο, ένα βίντεο που σχετίζεται με το εν λόγο περιστατικό κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας νέες οργισμένες αντιδράσεις, καθώς σε αυτό βλέπουμε τη φραστική επίθεση που δέχθηκε ένας ποδηλάτης από έναν αμαξά, όταν έσπευσε να διαμαρτυρηθεί για το άμοιρο ζώο.

Μάλιστα, την ώρα που ο ποδηλάτης πάει να φύγει, εμφανίζεται ένας άλλος αμαξάς που επιχειρεί να τον χτυπήσει, όμως τον συγκρατεί ο αμαξάς που έκανε τη φραστική επίθεση.

  • Δείτε πλάνα από τη λεκτική επίθεση του ενός από τους αμαξάδες στον ποδηλάτη:

«Είδα φόνο στο βλέμμα του…»

Ο παιδίατρος Διονύσης Μπαζίνας, δηλαδή ο περί ου ο λόγος ποδηλάτης, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 τις απειλές και τους προπηλακισμούς που δέχθηκε. «Φώναζαν οι τουρίστες, διαμαρτυρόμενοι για την αγριάδα που είχανε δείξει οι αμαξάδες, μιλούσανε όλο και πιο άσχημα πλησίαζαν πολύ απειλητικά σε απόσταση αναπνοής, ακόμα και από τις γυναίκες που στεκόταν όσο πιο ψύχραιμα μπορούσαν και έλεγαν “τι θα μας χτυπήσετε; χτυπήστε μας”. Εγώ πλησίασα μόλις είδα αυτή τη βίαιη συμπεριφορά, μήπως μπορώ να βοηθήσω κάπως… Μου έριξε μία κλωτσιά ο τύπος ο δεύτερος που ήρθε. Εκεί πείστηκα εντελώς ότι δεν πήγαινε καλά το πράγμα και την ώρα που άρχισα να φεύγω σιγά-σιγά και αυτοί συνέχισαν να με βρίζουν, να με αποκαλούν δειλό και δεν ξέρω ‘γω τι άλλο, εκεί πήγε να μπουκάρει ο δεύτερος που με κλώτσησε και τον συγκράτησε ο πρώτος που στην αρχή ήρθε να με αποπάρει», είπε αρχικά ο παιδίατρος.

Κατόπιν πρόσθεσε: «Με ακολούθησε ο ψηλός από πίσω με πολύ άγρια διάθεση. Δεν με είχε πείσει ότι θα με χτυπούσε, οπότε έμεινα αρκετά ψύχραιμος. Και μετά με ακολούθησε ο δεύτερος τύπος που τον βλέπω να με κοιτάει. Στο βλέμμα του είδα φόνο, θάνατο. Λέω “εντάξει αυτός εδώ πέρα αυτή τη στιγμή θα με σκοτώσει”».

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Εισαγγελία της Κέρκυρας είχε η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, προκειμένου να ενημερωθεί για τον θάνατο του αλόγου. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας διερευνάται εάν ευσταθούν οι πληροφορίες πως το άλογο υφίστατο πίεση να επιταχύνει, δεχόμενο χτυπήματα με βίτσα, όπως επίσης κι αν το φορτίο του πριν χάσει τις αισθήσεις του ήταν τέτοιο, που συνετέλεσε στο να χάσει τη ζωή του.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε από δύο κτηνιάτρους η νεκροψία στο ζώο, η οποία έδειξε ότι το άλογο πέθανε από πνευμονικό εμφύσημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, το άλογο κυκλοφορούσε σε ώρα που δεν επιτρεπόταν, δηλαδή στο χρονικό διάστημα από τις 13:00 έως τις 17:00, ενώ ξεψύχησε στις 13:45, σε ανηφορικό δρόμο της πόλης της Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This