Θάνατος αλόγου στην Κέρκυρα: Χειροπέδες στον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη

«Όχι άλλα νεκρά ζώα» φώναξαν το πρωί φιλοζωικές οργανώσεις

Must Read

Εξελίξεις υπάρχουν στην θλιβερή υπόθεση του θανάτου ενός αλόγου χθες στην Κέρκυρα το οποίο χρησιμοποιούνταν από έναν 76χρονο προκειμένου να σέρνει μία από τις άμαξες για τους τουρίστες.

Στον ιδιοκτήτη του άτυχου ζώου πέρασε χειροπέδες η Αστυνομία νωρίτερα σήμερα το πρωί με τις κατηγορίες της παράβασης της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων (κακοποίηση ζώου-αλόγου).

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, σύμφωνα με το corfutvnews.

Το τραγικό περιστατικό έχει σοκάρει το πανελλήνιο και τις απανταχού φιλοζωικές οργανώσεις.

Σήμερα το πρωί φιλοζωικές οργανώσεις της Κέρκυρας προχώρησαν σε διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου για τις συνθήκες εργασίας των αλόγων.

Με σύνθημα «να μην γίνει η Κέρκυρα Σαντορίνη», οι διοργανωτές ζήτησαν δικαίωση για το άλογο που άφησε χτες το μεσημέρι την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο εν ώρα εργασίας: «Ζητάμε την άμεση απαγόρευση της κυκλοφορίας των αμαξών μεταξύ 11.00 με 19.00. Όχι άλλα νεκρά ζώα στον βωμό του κέρδους».


Καταγγελίες ότι το μαστίγωνε!

Αποτροπιασμό και οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε όλη την χώρα η υπόθεση της Κέρκυρας, με ένα άλογο άμαξας να ξεψυχάει το μεσημέρι της Πέμπτης, καταμεσίς του δρόμου.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης παρά το γεγονός ότι η κτηνιατρική υπηρεσία της Κέρκυρας, είχε ενημερώσει τους αμαξάδες ότι από 13:00 έως 17:00 δεν θα έπρεπε να γίνονται κινήσεις με άμαξες. Κατά πληροφορίες το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια δύσκολη ανηφόρα ενώ στην άμαξα με το άλογο επέβαιναν τουρίστες.

Στο φως έρχονται και νέες πληροφορίες για την θλιβερή υπόθεση, αφού αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε πως ο 80χρονος αμαξάς φέρεται να μαστίγωνε το ζώο λίγο πριν αυτό καταρρεύσει.

Από το περιβάλλον του 80χρονου που κρατείται λένε ότι το άλογο είχε επανέλθει πρώτη ημέρα στη δουλειά καθώς είχε περάσει μια ασθένεια, ενώ η πρώτη εικόνα σχετικά με τα αίτια θανάτου είναι ότι το άτυχο ζώο υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Το βίντεο που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και στο οποίο φαίνονται αμαξάδες να προπηλακίζουν έναν ποδηλάτη ο οποίος βρέθηκε στο σημείο ενώ το άλογο είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

 

Η αντίδραση της Εριέττας Κούρκουλου

Λίγο μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, η Εριέττα Κούρκουλου τοποθετήθηκε με μια μακροσκελή ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram καθώς είναι γνωστή η φιλοζωική της δράση.

Η κόρη του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου είναι χορτοφάγος και φιλόζωη και σε κάθε ευκαιρία υπερασπίζεται τα δικαιώματα που έχουν τα ζώα.




Η Εριέττα Κούρκουλου έγραψε:

“Από τα πιο συγκλονιστικά ζώα στον πλανήτη. Λένε ότι αισθάνονται τον άνθρωπο… Έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν τα συναισθήματα του και να συνδέονται με εκείνον. Τους πιστεύω. Συνδέθηκα και εγώ με αρκετά από αυτά. Από μικρή στην ιππασία, στα γαϊδουράκια των νησιών και τις άμαξες!

Από την πρώτη στιγμή που αντίκρισα το πρώτο μου άλογο (που μόνο άλογο δεν είναι) σαγηνεύτηκα. Ερωτεύτηκα την δύναμή τους, την ομορφιά και το υπέροχο μυαλό τους. Και τα εκμεταλλεύτηκα για πολλά χρόνια – επειδή τα αγαπούσα – παρόλο που τα αγαπούσα.

Η εγωιστική αγάπη όμως δεν είναι αγάπη. Δεν μου το είπαν. Δεν ήξεραν. Δεν ήξερα. Μου πήρε χρόνια να καταλάβω την ζημιά που τους κάνουμε προσπαθώντας να τα δαμάσουμε. Το ζώο που αποτελεί τον ορισμό της ελευθερίας. Είναι δυνατόν εμείς οι Έλληνες, που υποτίθεται ότι την υπερασπιζόμαστε και δίνουμε την ζωή μας για αυτήν, να τους στερούμε την δική τους ελευθερία;

Αφού η ανάγκη τους για αυτήν διαγράφεται τόσο ξεκάθαρα στα μελαγχολικά τους μάτια – αρκεί να τολμήσουμε να τα κοιτάξουμε.
Τα ιπποειδή δεν έχουν καμία υποχρέωση να μας κουβαλάνε στις πλάτες τους. Δεν γίνεται συνεχίζουμε να μεταφέρουμε αυτή την τόσο προβληματική εκδοχή της αγάπης στα παιδιά μας. Οι γονείς μας δεν ήξεραν. Εμείς όμως ξέρουμε.

Χρησιμοποιούμε τα δικά μας πόδια – το περπάτημα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!”

Διαβάστε ακόμη:

Θλιβερές εικόνες: Ξεψύχησε άλογο που έσερνε άμαξα με τουρίστες στην Κέρκυρα

Φρίκη στην Κέρκυρα: Καταγγελία ότι ο 80χρονος αμαξάς μαστίγωνε το άλογο πριν ξεψυχήσει

Εριέττα Κούρκουλου: Το δημόσιο μήνυμα με αφορμή τον τραγικό θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This