Στο «σφυρί» σπίτια των σεισμόπληκτων στο Αρκαλοχώρι!

Σε απόγνωση οι σεισμόπληκτοι που χάνουν τις περιουσίες τους

Must Read

Σα να μην έφτανε η καταστροφή που επήλθε στο Αρκαλοχώρι μετά τον χορό των ρίχτερ με τους κατοίκους να βλέπουν τις περιουσίες τους να μετατρέπονται σε… ερείπια, τώρα είναι αντιμέτωποι και με τους πλειστηριασμούς

Απεγνωσμένοι οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα κόστη επισκευών, τώρα λαμβάνουν κατασχετήρια για τα σπίτια τους, πολλά εκ των οποίων έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του cretalive.gr, πρόκειται για κατοικίες, επιχειρήσεις αλλά και αγροτεμάχια στο Αρκαλοχώρι, με νέα 4 νέα κατασχετήρια να προστίθενται στη λίστα με τα 12 προηγούμενα. Συνολικά 6 σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό από σήμερα μέχρι και τον Ιανουάριο του 2024.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», κ. Κώστας Γκαντάτσιος αναφέρει: «Θα καλέσουμε τους φορείς και Συλλόγους της περιοχής για να γίνει μία σύσκεψη και να παρθούν κοινές αποφάσεις. Να δούμε τί μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Δεν μπορεί να αφήνονται αυτά τα προβλήματα στην τύχη τους και να χάνονται άδικα περιουσίες ανθρώπων». 

Όπως τόνισε ο ίδιος, στο Μάτι ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία για τους πυρόπληκτους, με τη διαφορά ότι υπήρξε αναστολή πλειστηριασμών για 5 και 6 χρόνια. «Εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και νομικά τεκμηριωμένες λύσεις για αναστολή πλειστηριασμών. Δεν θα πάμε ούτε άοπλοι ούτε γυμνοί σε αυτό τον αγώνα. Έχουμε μαζί μας τους πολίτες, ελπίζουμε να έχουμε και τους φορείς» σημείωσε και τόνισε «αυτό που πονάει την περιοχή είναι να επισκευαστούν τα μισογκρεμισμένα σπίτια και να μη χαθούν τα υπάρχοντα. Αυτό είναι το μείζον για την περιοχή. Πώς αλλιώς θα επιστρέψουν οι νέοι που έφυγαν μετά το σεισμό;».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος «Ελπίδα» αναφέρει: «Στη δεύτερη έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας “Η Ελπίδα” στο Υποθηκοφυλακείο Αρκαλοχωρίου διαπιστώσαμε ότι έχουν καταχωρηθεί τέσσερις (4) νέες κατασχέσεις στην Περιφέρεια του Δήμου Μινώα Πεδιάδας από 16-05-2023 μέχρι 03-07-2023.

Ακολουθούν οι κατασχέσεις:

1)Στις  16-5-2023  ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά μία (1) τριώροφη οικοδομή εντός του οικισμού Αρκαλοχωρίου.

2)Στις 29-6-2023 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά μία (1) ισόγεια μονοκατοικία εντός του οικισμού Γασίου Αρκαλοχωρίου.

3)Στις 30-6-2023 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά τρεις (3) οριζόντιες ιδιοκτησίες (διαμερίσματα) εντός του οικισμού Αρκαλοχωρίου και

4)Στις 3-7-2023 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ που αφορά μία (1) διώροφη οικοδομή εντός του οικισμού Αυλής

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι επίκεινται και άλλες επιδόσεις κατασχετηρίων εντός του Ιουλίου, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν οριστεί ήδη ημερομηνίες πλειστηριασμών σε συμπολίτες μας εντός του μηνός Ιουλίου.

Κρίνεται επιβεβλημένη η συστράτευση και η κοινή συμπόρευση όλων των τοπικών φορέων  προκειμένου να διαφυλάξουμε, στο βαθμό που μπορούμε τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής που παρά την θέλησή τους έχουν βρεθεί σε βίαιη δυσμένεια λόγω του σεισμού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This